BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby

Mölnbovägen 12

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • 5.500.000 kr
  • 4810
Värdera din bostad

Beskrivning

Hus på stor och friköpt tomt med genomgående renoveringsbehov. Tomten mäter nästan 1000 kvm och ligger rakt i väst med härlig kvällssol. Fiber indraget. Huset kommer att besiktas och fotograferas under april. Mitt i Örbys villaidyll nära skolor och kommunikationer. 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 3 rum och kök varav 2 sovrum.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.500.000 kr.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Taxeringsvärde
4 377 000 kr, varav byggnad 1 221 000 kr

Taxeringsår
2021

Byggår
1950 

Tv och internet
Fiber indraget

Fastighetsrättsliga förhållanden
Friköpt tomt om 945 kvm

Byggnadstyp
Villa

Fasad
Trä 

Fönster
2- glas kopplade bågar

Grund
Källare

Värmesystem
Pannan är trasig. Vattenburet system.

Ventilation
Självdrag

Vatten och avlopp
Kommunalt

Pantbrev 
1 pantbrev om 380 000 SEK

Fastighetsavgift 
9 525 kronor per år

Larm
Verisure, lämnas kvar

Lagfart och pantbrev
Vid köp av fastighet erläggs köparen en avgift för lagfart om 1,5% av köpeskillingen (stämpelskatt). Vid upptagande av nya pantbrev på fastigheten tillkommer en kostnad om 2% på alla nya pantbrev. 

Områdesbeskrivning

Allmänt om Örby
Välkommen till trivsamma och attraktiva Örby som andas härlig småstadskänsla. Örby är en av de äldsta boplatserna i Stockholms söderort och redan i mitten av 1600-talet byggdes Örby slott. I slutet 1800-talet började dagens Örby att formas då mark från Örby slott såldes till markexploatörer som lät uppföra hus med varierande storlekar och former. Villabebyggelsen i Örby utgör idag en av Stockholms äldsta villastäder.

Örby Centrum – Under förvandling
Örby centrum ligger inom bekvämt promenadavstånd och här finns livsmedelsaffär (Hemköp) och flertalet restauranger. Inom kort kommer den befintliga centrumbyggnaden att rivas för att ge plats för ny bebyggelse på samma plats. Planens syfte är att förbättra den allmänna platsen i Örby centrum. Här planeras ny bebyggelse som innehåller butiker, kontor, ungdomsgård och bostäder.

Älvsjö Centrum och Högdalen
För utökat utbud så ligger Älvsjö C och Högdalen centrum inom bekvämt gångavstånd. Där finns ett större utbud av affärer, restauranger, caféer, apotek, banker etc.

Kommunikationer
Örby kännetecknas av utmärkta kommunikationer med såväl tunnelbana, bussar som pendeltåg. Inom kort gångavstånd ligger Älvsjö station med mängder av busslinjer och pendeltåg med destination Södertälje/Nynäshamn & Uppsala/Märsta/Bålsta. Pendeltåget tar dig direkt till Stockholms central på endast 9 minuter, Arlanda flygplats och vidare till Uppsala.  Genom Örbys idylliska villaområde tar du dig även till tunnelbanan i Bandhagen/Högdalen med endast 17 min till Stockholms Central.
 

Skolor och Barnomsorg
I området finns förskolor, samt låg-, mellanstadie- och högstadieskola. Det finns också en fritidsgård med organiserad fritidsverksamhet för ungdomar.