BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Åmänningevägen 54, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • 3649
  • 451
  • 3685
Värdera din bostad

Beskrivning

Välrenoverad tvåa belägen på andra våningen med ljusinsläpp från två väderstreck.  Lägenheten är i ett mycket fint renoverat skick med väl tilltagna stora rum där varje kvadratmeter är optimalt planerade. Modernt och fullutrustat kök med släta vita luckor och gott om plats för matgrupp. Här finns bra plats för förvaring och goda arbetsytor. Inbjudande vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier samt generös takhöjd om ca 2,70 m. Rummet är enkelt att möblera och här finns plats för soffgrupp, TV-möbel och hemmakontor. Utgång till balkong i skönt söderläge.
Rogivande och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Ljus hall med avhängning för ytterkläder och mycket god förvaring via en rymlig  klädkammare. Säkerhetsdörr.
Fräscht badrum med klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, handfat med kommod, wc, badrumsskåp och tvättmaskin samt ljusinsläpp från badrumsfönster.

 

 

Här bor ni i ett trivsamt och ett mycket fördelaktigt område med vatten, grönska, serviceutbud och kommunikationer. Perfekt läge med tvärbanan ett stenkast från lägenheten med hållplats Årstafältet som tar er till Globen, Gullmarsplan och Årstaberg för vidare kommunikation.

Varmt välkomna på visning!


- Balkong med i soligt söderläge
- Smakfullt kök med matplats
- Fönster i två väderstreck
- Enkel cykelväg till Söder
- Tvärbana ett stenkast bort
- Nära vatten och grönområden
- Nära kommunikationer

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2/3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 15. Föreningen Brf Åmänningen 2, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 900 kr (värme, vatten, kabel-TV ingår). Andel i föreningen är 0.0425 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Föreningen
Brf Åmänningen 2 är en äkta förening som består av 22 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätter. Bostäderna är belägna adresserna Åmänningevägen 50, 52 och 54. Föreningen bildades 1999 i samband med ombyggnad av fastigheten från 1946.

Tomträtt
Föreningen innehar tomten med tomträtt med omförhandling 2025.

Kommande renoveringar/underhåll
"Vi jobbar efter en underhålls plan och i år har vi inte beslutat om eller planerat några större arbeten." Upg. styrelsen 2022-04-11.

Planerat enligt årsredovisning 2020
2022 Matavfallssortering
2022 Kompletterande cykelställ utanför portar
2023 Utbyte av termostater/termostatventiler i samtliga lgh (preliminärt)
2024 OVK
2025 Fasad, takfot, tak och balkonger

Kommande avgiftsförändringar
Föreningen har besluta en avgiftshöjning under 2022 på 2 % pga att täcka planerat underhåll av fastigheten de närmaste åren framöver. Upg. styrelsen 2022-04-11.

Utförda renoveringar
2006 Fasadrenovering, radonbesiktning
2007 Fönsterrenovering
2008 OVK
2010 Stamspolning
2012 Takarbete
2013 Nya portar
2014 Stamspolning
2015 Allmänna underhåll
2018 Stamspolning i alla trappuppgångar
2018 OVK
2018 Förbättring i tvättstuga
2019 Radonmätning
2019 Installation av fönsterventiler för lägenheter i källarplan
2019 Energideklaration
2019 Installation av råttfälla i avloppsystemet
2019 Barnsäkring av trappräcken i portar
2020 Sanering av förråd som haft problem med råttor
2020 Byte av kodlås samtliga portar
2020 Rengöring av tak, -pannor och kontroll av hängrännor samt byte av stuprör sydvästra sidan 2020 Kompletterande radonfläkt östra sidan
2020 Utbyte av delar av stamavlopp i grunden (hål) mellan port 52–54
2020 Lagning av fasadskador
2020 Borttagning av buskar och träd nära fasad

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykel/-barnvagnsförråd samt tvättstuga som ligger i källaren i port nr 50.

Förråd
Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 4kvm.

TV- och internetanslutning
Föreningen tillhandahåller kabel-tv och bredband via Comhem. Kabel-tv är inkluderat i månadsavgiften (17 kr/ månad) och omfattas av ett obligatoriskt tillägg.
Bredband ingår inte i månadsavgiften och varje medlem är fri att välja operatör.

Parkering

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

Överlåtelseavgift
1208 kr, betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
483 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostaden är pantsatt. Att bostaden är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att övert.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.