BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högbergsgatan 74A, Gårdshus

  • 4 rum och kök
  • 99 kvm
  • Såld
  • 10035
  • 106
  • 9135
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbar sekelskifteslägenhet med tre kakelugnar, stort burspråk med härligt ljusflöde och möjlig uthyrningsdel! 

På en lugn gata i eftertraktade kvarter på Södermalm är nu denna pärla till salu. En charmig fyrarummare från det förra seklet som kännetecknas av höga fönsterpartier med fint ljusinsläpp, tre kakelugnar och brädgolv från byggåret i några av rummen. Med lite färg på väggarna kan du skapa din dröm! 

När du kliver in genom dörren, på andra våningen i gårdshuset på Högbergsg 74A möts du av ett fantastiskt ljus som faller in från de stora fönsterpartierna i det charmiga burspråket.Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en känsla av rymd. Köket är modernt med full maskinell utrustning och gör matlagningen till ett nöje. Ett socialt rum som lämpar sig ypperligt för stora middagssällskap och sociala sammanhang. Att sitta i vardagsrummet och njuta framför en av de tre kakelugnarna ger din vardag en känsla av lyx.

Här finns tre bra sovrum. Alla olika till storleken men har bra med plats för säng och annat möblemang om så önskas. I två av rummen finns öppen spis. Renoverat badrum med dusch och en separat wc i anslutning till hallen. Möjlighet till ytterligare ett badrum finns, då klädkammaren ursprungligen varit ett badrum. Då den andra utgången finns kvar går det att dela av lägenheten och möjlighet till uthyrningsdel finns. 

Föreningen har en välskött fastighet där de stora renoveringarna är gjorda, de äger marken och har en låg belåning på ca 1607 kr/kvm (enligt ÅR 2021). Sammanhållningen i föreningen är mycket god med många gemensamma aktiviteter såsom vår- och höstgrillning, kräftskiva samt luciafirande med glögg och pepparkakor. Föreningen har två välskötta och trevliga innergårdar med bord och stolar och fina planteringar. Finns även en Samlingslokal, Cykelförråd, Snickarrum, Målarrum samt ett Bytesrum för prylar och kläder.

Läget på Högbergsgatan är optimalt med både pendeltågsstation och T-banestation ett stenkast bort. Bra service, mataffärer och restauranger finns i närheten.

- Sekelskiftesdetaljer
- Charmigt burspråk
- Tre kakelugnar
- Möjlig uthyrningsdel
- Modernt kök
- Fint ljusinsläpp
- Brf äger marken
- Goda förvaringsmöjligheter
- Stort vindsförråd

Varmt välkommen att anmäla dig till visning. Detta är ett hem att trivas i!