BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka /Finnberget

Finnbergsvägen 58

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 3.595.000 kr Utgångspris
  • 6592
  • 1811
  • 9815
Värdera din bostad

Beskrivning

Längst ut på berget med milsvid utsikt över inloppet och Djurgården, finner ni denna fantastiska 2a med optimal planlösning. Här bor man i ett perfekt läge med direkt närhet till vatten, härliga promenadstråk längs Stockholms inlopp och city. Detta är en bostad som måste upplevas på plats!

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda avhägningsytor i form av  en rymlig klädkammare. Från hallen når man det öppna och trevliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning mot köket. Vardagsrummet är rymligt och här får man enkelt plats med stor soffgrupp, tv-möbler samt matsalsmöblemang för större sällskap. Detta är den perfekta samlingsplatsen.

Bostadens kök har generösa ytor och är mycket väl disponerat. Köket är fullt maskinellt utrustat med kyl/frys, spis/ugn samt diskmaskin. Genomgående mycket bra förvaring.

Från köket når man den härliga balkongen som ligger i ett fantastiskt läge med fin utsikt över inloppet och de passerande båtarna. Balkongen ligger belägen i bästa läget med eftermiddagssol samt kvällssol.

Bostaden har även ett stort sovrum. Sovrummet är väl tilltaget och rymmer dubbelsäng och förvaringsmöjligheter.

Helkaklat och fräscht badrum i tilltalande färger och är utrustat med dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare, handfat med förvaring, spegelskåp och goda arbetsytor.

Detta är en bostad ni inte får missa! Här bor ni i ett med naturen och är granne med fantastiska utsiktsplatser. Närhet till kommunikationer som tar er till Slussen på några minuter. Varmt välkommen på visning!

 

- Mycket välplanerad 2:a med en av Nackas bästa lägen!

- Perfekt läge med direkt närhet till vatten, natur och city.

- Mycket bra förvaring 

- Härlig balkong med fin utsikt.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 00217. Föreningen Brf Finnberget Sicklaön 37:24.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.595.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 306 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 590 kr/mån (7 080 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 140 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1948-1952

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Finnberget Sicklaön 37:24 registrerades 2001 och är en äkta förening. Föreningen äger marken. I föreningen finns 226 lägenheter varav 16 är hyresrätter. Det finns också 7 lokaler.

Utförda renoveringar
2020 Nya balkonger
2019 Tak- och fasadbyte på Nybygget. Solceller installerades.
2017 spolades stammarna
2017 OVK-besiktning
2015-2016 fönsterrenovering
2014 utbyte av ventilationsfläktar
2014 byte av entrépartier
2008-2012 nya balkonger
1990 putsades fasaden
1988-1991 renoverades fastigheterna då bland annat elen renoverades och stambyte genomfördes


Kommande renoveringar 
Föreningen har planerat att utföra renoveringar av taken på punkthusen och tvätt av punkthusens fasader.

Kommande avgiftsförändringar
Föreningens ekonomi är stabil och styrelsen har inte för avsikt att justera avgiften under den närmaste perioden.

Däremot har föreningen beslutat att teckna kollektivt bredband och tv vilket kommer läggas på avgiften (ca 150-200 kr) summan är ej helt klar än. Bredbandet är den snabbaste hastigheten 1000/1000 och tv är baskanaler 12 st med playtjänst.

Gemensamhetsutrymmen
I varje hus finns det en gemensam tvättstuga som bokas av medlemmarna. På Finnbergsvägen 42-44 finns även en grovtvättstuga för mattor, täcken och liknande. I föreningen finns cykel- och barnvagnsrum och på gården finns grillmöjligheter. Det finns också en övernattningslokal som kan bokas av medlemmarna för 300kr/natt. Här finns sovplatser, kök med bardisk, soffgrupp och matbord för plats till ca 30 personer. Här finns även dusch och toalett. Grovsoprum finns även i området.

TV- och internetanslutning
Föreningen är ansluten till Telia och ComHem. Tecknas separat.

Bilplats
Föreningen disponerar 134 st parkeringsplatser för 350 kr/mån, 13 st garageplatser för 1 250 kr/mån samt 15 st parkeringsplatser i grannföreningens p-hus för 700 kr/mån. Separat kö gäller för samtliga platser.

Ägande
Föreningen godkänner ej juridisk person. Föreningen godkänner delat ägande med minsta ägarandel på 10%.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift
En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av säljaren. Vid belåning av bostadsrätten tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. .

Föreningens hemsida
https://www.finnberget.se/?

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan, med bara några minuter till Slussen, finner du populära Finnberget. På Västra Sicklahalvön bor du i en tillvaro som omfamnas av Hammarbysjön, Saltsjön och Svindersviken. Finnboda och Kvarnholmen är två områden där nya stadsdelar växer fram. På toppen av berget, mellan dessa två starkt växande delarna, finner ni den lugna idyllen Finnberget. Utsiktsplats med trevliga grillplatser och milsvid utsikt. I området finns även Pizzeria & minilivs samt 3 stycken lekparker. Båtklubb finns även i närhet med möjlighet till båtplats (kö, men lgh-ägare innehar just nu två platser).  Fyra olika förskolor samt en privat och en kommunal grundskola i närheten. 

Gångavstånd in till pulsen på Södermalm och med belyst genväg kommer man med en kort bussresa med 402:an till Slussen på cirka 7 minuter eller så tar du 53:an via Slussen och Centralen vidare till Roslagstull.

Båtförbindelse mellan Nybrokajen och Kvarnholmen finns i närområdet. Här kan man även ta sig längre ut om man önskar eller om man bara vill åka till Djurgården och promenera i den vackra naturen

Kvarnholmens egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger såsom sushi och en italiensk restaurang Don Felice för att nämna några. På kajen finns otroligt populära glassbaren SNÖ. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron även kallad Kvarnholmsförbindelsen, till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service. Följer du strandpromenaden runt ön kommer du snart till Kvarnholmens stora grönområde med lekplatsen Lilla Kvarnholmen, boulebanor och lummiga skogsgläntor.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Här är det nära till allt du kan tänkas behöva. Sickla köpkvarter och Nacka Forums breda affärs- och serviceutbud nås med några minuters bilfärd. Du kan även promenera längst med Svindersviken till Sickla. Dieselverkstaden erbjuder kultur med bland annat bibliotek, teater, musik och biograf. Skolor och förskolor finns det flera av i närheten. Hälsans förskola på Henriksdalsberget, Vilans förskola och skola samt Finnboda förskola, ligger alla i angränsande Finnboda. Mer information finner du på Nacka kommuns hemsida.