BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Aspudden/Örnsberg

Jakobsdalsvägen 16

  • 4 rum och kök
  • 100 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

FAMILJEDRÖM MED RADHUSKÄNSLA!

- Balkong med förmiddagssol
- Uteplats med kvällssol
- Öppna sociala ytor
- Kök med plats för större matgrupp
- 3 generösa sovrum
- 2 badrum varav 1 gäst-wc
- Populär förening med mycket god ekonomi
- Övernattningslägenhet i föreningen
- Miljöhus vilket gör att många banker erbjuder ränterabatter
- Perfekt läge nära badklippor, parker, förskolor och skolor

Varmt välkomna till denna unika fyra med härlig radhuskänsla och med både balkong och uteplats! Här bor man bekvämt och centralt endast ett stenkast från Örnsbergs badklippor, parker, naturstråk, förskolor och skolor, matbutik och tunnelbana. Ett barnvänligt område med närhet till allt!

Bostaden utmärker sig med flera fönster i tre väderstreck som låter dagsljuset flöda in fritt. Social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Stor balkong med förmiddagssol och rymlig uteplats med kvällssol mot föreningens grönskande innergård. 

Köket är ljust och rymligt med gott om förvaring bakom vita luckor. I köket finns gott om plats för större matgrupp och för den som inte föredrar öppen planlösning kan enkelt skärma av köket med en vägg. Vardagsrummet är påtagligt stort med gott om plats för både sällskapsmöbel, matgrupp och arbetshörna. Från vardagsrummet nås bostadens trevliga balkong. Vidare erbjuds tre sovrum i bra storlek. Master bedroom har en rymlig klädkammare och utgång till uteplatsen. I bostaden finns ett badrum med tvättmaskin, torktumlare och badkar. Från hallen nås även en gäst-wc. 

Brf Kejsarörnen är en familjär och stabil förening med mycket god ekonomi. Föreningen äger marken (ej tomträtt) och har amorterat flitigt sedan fastigheten stod klar 2012. Belåningsgraden är nu nere ca 9629 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2020. Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan tillträdet 2012 och i månadsavgiften ingår kabel-TV, Bredband, värme och kallvatten. Bra att veta är fastigheten är miljöklassad vilket innebär att flera banker ger ränterabatter via grönt bolån! Föreningen har en lummig innergård som är en grön oas under sommarhalvåret. Här kan barnen leka på innergården precis som om man bott i en villa då det är tryggt och inhägnat med staket. 

En familjedröm som måste upplevas på plats, hjärtligt välkomna att anmäla ert intresse!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 21103. Föreningen Brf Kejsarörnen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 454 kr (värme, kallvatten, kabel-TV, telefoni ingår. (Obligatoriskt tillägg om 231 kr/ mån för bredband 700/700 Mbit/s, varmvatten & samtalskostnader ingår ej). Andel i föreningen är 1.115 %.

Driftskostnad

Totalt 1 116 kr/mån (13 390 kr/år) varav El 500 kr/mån, Vatten/Avlopp 375 kr/mån, Försäkring 241 kr/mån. Antal personer: 5. Driftkostnaderna är individuella och kan skilja sig beroende på förbrukning och avtal.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Byggnadsår
2012/2013

Uppvärmning
Fjärrvärme

Antal lägenheter & lokaler
102 st bostadsrätter
1 st lokal (förskola)

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Plomben 1 år 2012/2013 och äger marken. Adresserna är Jakobsdalsvägen 16-18, Margaretha Krooks gata 3-5 och Instrumentvägen 24-30. Byggnadens totalyta är 10 448 kvm varav lägenhetsyta är 8 626 kvm och lokalyta utgör 1 862 kvm. Föreningen upplåter 102 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal. Lokalen hyrs i dagsläget ut till en förskola och intäkterna för lokalen uppgick till 1 791 870 kr 2020.

Energideklaration
Fastigheten är ett sk "miljöhus" och har fått betyget B på den senast gjorda energideklarationen (2016). Detta innebär att flera banker erbjuder ränterabatter via Grönt Bolån.

Renoveringar
Fastigheten byggdes av JM och stod klar 2012/2013.

Utförda renoveringar:
2017-2020 OVK-besiktningar/åtgärder (löpande enligt krav 3 & 6 år)
2014-2020 Byte tilluftsfilter i lägenheter (löpande var 18e månad)

Kommande renoveringar:
2022 - Stamspolning

Föreningens ekonomi
I dagsläget finns det ingen beslutad avgiftsförändring (avgifterna har varit oförändrade sedan tillträdet 2012/2013). Föreningen äger marken (ej tomträtt) under 2020 extraamorterade föreningen ca 3,5 mkr och har en låg belåningsgrad om ca 9 629 kr per/kvm enl. årsredovisningen 2020. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2020.

Gemensamhetsutrymmen
I fastigheten finns barnvagnsrum, cykelrum, gemensamhetslokal och övernattningsrum samt källsorteringsrum.

Innergård:
Föreningen har en lummig trädgård som är som en grön oas under sommarhalvåret. Här kan barnen leka i trädgården precis som om man bott i en villa då det är tryggt och inhägnat med staket.

Tv och Bredband
Föreningen har Telia som leverantör för Kabel-TV. Basutbudet ingår i avgiften.
Föreningen har Telia som leverantör för bredband. Hastighet 700/700 Mbit/s ingår i avgiften.

Förråd
Till varje lägenheten hör nyttjanderätten till ett förråd, i det flesta fall beläget i markplan.

Parkering
Föreningen har 60 st parkeringsplatser och 3 st MC-platser i garage med infart från Instrumentvägen. Föreningen har även 6 st uteplatser och 2 st bokningsbara gästparkeringar på Margaretha Krooks gata. Separat kö gäller för parkering.
Kostnad för parkeringsplats:
Garageplats 1000 kr/mån
MC-plats 300 kr/mån
Uteplats: 500 kr/mån
Boendeparkering Taxa 4 gäller i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Övrigt
Individuell mätning av varmvattenförbrukning tillkommer utöver månadsavgiften.

Ägande
Delat ägnade är godkänt.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 233 kr 2022 (2,5 % av nuvarande prisbasbelopp). Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
493 kr 2022 (1% av nuvarande prisbasbelopp). Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: https://www.brfkejsarornen.se/
Styrelsens kontaktuppgifter: styrelsen@brfkejsarornen.se