BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Högbergsgatan 74A, 2 tr Gårdshus

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • Såld
  • 4474
  • 542
  • 3252
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad och mycket charmig tvåa!

På en lugn gata i eftertraktade kvarter på Södermalm är nu denna pärla till salu. En charmig sekelskifteslägenhet från 1904 som kännetecknas av stora spröjsade fönster med härligt ljusinsläpp, kakelugn och genomgående originalgolv i hela lägenheten.

Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder samt plats för förvaringsmöbel. I anslutningg till entrén finns en bra klädkammare för ytterliga förvaringsmöjligheter. Väl inne i bostaden erbjuds ett rymligt kök med goda förvaringsmöjligheter bakom luckor i grå ton. Maskinellt utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Naturlig matplatsdel för 4 personer invid fönster som vetter mot trevlig innergård. Rofyllt och rymligt sovrum med charmig kakelugn (ej fungerande) och en praktisk garderobsvägg för mycket goda förvaringsmöjligheter. Lättmöblerat och ljust vardagsrum med gott om utrymme för stor soffgrupp och övrig möblering om så önskas. De stora fönsterpartierna och takhöjden bidrar till en känsla av rymd. Lägenheten är genomgående med vitmålade väggar och brädgolv från byggåret.

Föreningen har en välskött fastighet där de stora renoveringarna är gjorda, de äger marken och har en låg belåning på ca 1607 kr/kvm. Inga kommande planer på att höja månadsavgiften. Sammanhållningen i föreningen är mycket god med många gemensamma aktiviteter såsom
Vår- och höstgrillning, kräftskiva samt luciafirande med glögg och pepparkakor. Nu senast anordnade föreningens ”festgrupp” ett lyckat Halloween firande. Föreningen har två välskötta och trevliga innergårdar med bord och stolar och fina planteringar. Finns även en Samlingslokal, Cykelförråd, Snickarrum, Målarrum samt ett Bytesrum för prylar och kläder.

Läget på Högbergsgatan är optimalt med både pendeltågsstation och T-banestation ett stenkast bort. Bra service, mataffärer och restauranger finns i närheten.

Varmt välkommen att anmäla dig till visning! Detta är ett hem att trivas i.

-Sekelskiftesdetaljer
-Spröjsade höga fönster
-Kakelugn
-Kök med matplats
-Optimal planlösning 
-Fint ljusinsläpp
-Förening äger marken
-Goda förvaringsmöjligheter