BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Götaforsvägen 5, 4 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 35 kvm
  • 1.995.000 kr /BUD
  • 4466
  • 495
  • 2920
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1.5 rum och kök . Våningsplan 4/4. Lägenhetsnummer 99-2078-1-28-8. Föreningen HSB bostadsrättsförening Stureby i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr /BUD. Månadsavgift 2 214 kr (Värme, VA, kabel-TV ingår i avgiften, basutbud från Tele2. 1000/1000 Mbit/sekund levereras av Stockholms Stadsnät ingår). Andel i föreningen är 0.15651 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Stureby är en bostadsrättsförening som bildades 1952. Husen byggdes 1952-1954 och består av 401 bostadsrätter och 17 lokaler. Fastigheterna upplåtes med tomträtt.

Genomförda renoveringar
2020 Skyddsrum besiktigade, åtgärdade och godkända. Renovering och målning av gym och bastu. Belysning mot alla skogspartier är uppförda för att minska inbrott.
2019 Ombyggnation av tvättstuga till 2 lägenheter. Portlås. Samtliga stammar har spolats.
2018 Flera garagetak är renoverade respektive omgjutna, allt gjort i gammal stil. Alla garagetak har också utrustats med belysning. Gångvägsbelysning Skönviksvägen 293-311. Avloppsledningen i källaren på Skönviksvägen 271-275 byttes och hela huset dränerades.
2016 Asfalteringen på Götaforsvägen 1-17 och bakom Skönviksvägen 270-274 .Fönsterrenovering där den inre rutan byttes mot ett energiglas och allt trä renoverades och målades. Rostig och gammal plåt har bytts ut och all plåt har målats på taken.
2015 OVK och rensning av kanaler genomförd. Asfaltering av gångvägen mellan Götaforsvägen 1-17, parkeringsplatserna vid Götaforsvägen 12 och Skönviksvägen 271, garagenedfarterna vid Götaforsvägen 17, 21 och 22 och gångvägen till portarna Skönviksvägen 270-272. Omläggning tak Skönviksvägen 275 pga upptäckt av röta.
2014 Målning och renovering av sophusen.
2013 Alla äldre modeller av motorvärmare är utbytta.
2012 Undercentralerna renoverades. Slutliga åtgärder på balkongrenoveringar.
2008-2009 Renovering av trapphusen invändigt. Fasadrenovering.
2005 Byte av kulvertarna.
1995 Stammarna ut i hela området avseende vatten, avlopp och el. Balkongerna byttes ut mot aluminium.

Kommande renoveringar
Inga stora planerade renoveringar.

Gemensamma utrymmen
Barnvagnsförråd, cykelförråd, tre grillplatser, två lekplatser, pingisrum, verkstad, övernattningsrum, föreningslokal, gym- och bastulokal och sex tvättstugor.

Bilparkering
92 p-platser, 27 garageplatser för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning.

TV & Internet
Bredband via Stockholms stadsnät 100 Mbits som ingår i avgiften. Kabel-TV via ComHem, basutbudet ingår i avgiften.

Övrigt
Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen registrerad som 1 rok.

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna underbara vindslägenhet med utsikt över trädtopparna i ett populärt område söder om söder. Här möts ni av ett boende med kvadratmetrarna på rätt plats, högt i tak, industrifönster och ett fantastiskt ljusinsläpp genom stora snedfönster. Perfekt lägenhet för både singlar eller par. Ett originellt boende som måste ses!

Det sociala vardagsrummet badar i ljus och stoltserar med en vacker utsikt över hustak och trädtoppar. Med den höga takhöjden ges rummet en lyxig och härligt luftig känsla. Vardagsrummet fyller flera olika funktioner däribland som umgängesdel med plats för en större soffgrupp i mysigt hörn med snedtak. De luftiga ytorna skapar även utrymme för matbordsdel. Nuvarande säljare har valt att dela av vardagsrummet, mycket stilrent, med industrifönster för att skapa ett sovrum.

Det fullt utrustade köket kännetecknas av yteffektiva och smidiga lösningar som skapar praktiska arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Köket pryds av stilrena vita luckor, bänkskiva i ek  och är utrustat med spis, ugn och kyl/frys.

I anslutning till hallen finner ni en praktisk klädkammare som underlättar många av förvaringsproblemen. Badrummet i lägenheten är helkaklat och bjuder på ett härligt takfönster, en avskild duschhörna, handfat och WC.

Lägenheten är belägen i mysiga Stureby, ett lugnt område med den optimala kombinationen av både natur och bra förbindelser. Sturebys t-bana nås genom en kortare promenad som tar er in till söders rika restaurangliv, service och shopping på cirka 10 minuter. I omgivningarna finns även den populära matbutiken ICA BEA.

Varmt välkomna till en lägenhet att trivas i!

Områdesbeskrivning

Stureby i Enskede - Charmig villaidyll
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära områden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. På 1950-talet började också flerfamiljshus och radhus att byggas och området tog den form man kan se idag. Ett barnvänligt bostadsområde med varierad bebyggelse där villor, radhus och flerbostadshus samsas. Det finns flertalet mysiga caféer i området såsom Café Gateau vid Sockenplan, Enskedeparkens Bageri bakom Enskede Ridskola samt Delselius Bageri i Gamla Enskede. Den hungrige har också ett antal mysiga kvarterskrogar att besöka, däribland Matateljén, Gamla Enskede Matbod och Enskede Värdshus där man kan avnjuta en söndagsbrunch i solen på uteserveringen. I närområdet finns ett antal småbutiker, men när det är dags att storhandla lämpar det sig att besöka BEA ICA Kvantum som ligger vid Svedmyras tunnelbanestation. Här finns även apotek och vårdcentral.

Området erbjuder även en rad aktiviteter för de som vill röra på sig med Enskede rackethall där man kan spela tennis, squash eller badminton. För den hästintresserade är det nära till populärt och välbesökt stall med ridskola. Närmaste kommersiella centrum är Globen Shopping med välbesökta Tele2 Arena som har 12 000 kvm restauranger och nöjen. I vackra Stureby bor man verkligen idylliskt med vacker naturen inpå knuten men med citylivet alla möjligheter inom behändigt räckhåll.

Natur och Rekreation
Stureby karaktäriseras av närheten till grönområden, parker och skog. Här finner man bland annat Sturebyhöjden, Vivstavarvsparken, Vårflodsparken och Hemskogen. Sturebyhöjden är ett mycket härligt parkområde och precis som namnet antyder så ligger parken delvis på en höjd. Det är utmärkt att ta barnen till denna lilla skogspark en härlig dag oavsett årstid. Vivstavarvsparken som lockar under de fina sommardagarna med en omtyckt plaskdamm (dammen städas dagligen) samt en utomordentlig lekpark med linbana, klätterställningar och gungor. Hemskogen som skiljer Stureby från Enskedefältet är ett vackert skogsområde med berghällar och blandskog.

Kommunikationer - Tunnelbana, bussar & cykelvägar
Till Stureby tar man sig enkelt med buss, tunnelbana, bil eller cykel. Idag förfogar Stureby över två tunnelbanestationer, Stureby och Svedmyra (grön linje). För att ta bussen så är det nära till Huddingevägen där man bland annat når busslinje 144 som trafikerar Gullmarsplan-Fruängen med stopp vid Älvsjö station där även pendeltåg ansluter. Busslinje 163 som trafikerar sträckan Kärrtorp-Bredäng. För den som vill röra på benen sig lite så finns här utmärkta cykelvägar in mot Globen och Södermalm. 

Barnomsorg - perfekt för barnfamiljen
I stadsdelen finns tolv kommunala förskolor, en öppen förskola och flertalet grundskolor däribland Sturebyskolan (årskurs F-9). Sturebyskolan har vunnit stadens kvalitetsutmärkelse flera gånger. Övriga grundskolor i området är välrenommerade Enskedefältets skola/Lindeskolan åk f-6, Enskede skola f-9 och den fristående grundskolan Enskedeby skola f-6. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbgängen och S:t Erik:s katolska skola.