BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungholmen - Kronobergsparken

Kronobergsgatan 19A, 2 tr Ö.G

  • 2 rum och kök
  • 35 kvm
  • Såld
  • 15490
  • 1792
  • 5791
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömlägenhet anno 1902 med balkong i söderläge invid Kronobergsparken!
Varmt välkommen till en av Kungsholmens absolut bästa mini-tvåor! Här bor du i en vacker sekelskiftestvåa om 35 kvm med perfekt planlösning, samt bekvämligheter som disk- och tvättmaskin. Tidstypiska fönster, påkostade golv i Douglasgran, speglade dörrar och fönsternischer, takrosetter samt ca 3 meter i takhöjd. Huset är beläget alldeles invid Kronobergsparken, på en av Kungsholmens mest eftertraktade adresser. Rymlig balkong i söderläge mot föreningens lugna innergård.

Lägenheten är mycket ljus tack vare den generösa takhöjden och två stora fönster samt dubbeldörrar ut till balkongen. Hela lägenheten är renoverad under 2021 (utom badrum från 2011) med förbättrad planlösning, nya golv, målning av alla ytskikt, nya höga golvlister, takrosetter samt ett nytt kök. Allt är mycket smakfullt utfört och minsta lilla detalj är väl utvald. Väggarna går i en varm grå färg och bryter snyggt av mot de höga golvlisterna och fönsternischerna. Golvet är i exklusiv Douglasgran och harmonierar över hela lägenheten samt bryter snyggt av mot väggfärgen.

Köket är smart placerat och ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Här erbjuds gott om arbetsytor på köksbänken i massiv ask samt förvaringsmöjligheter bakom grå skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av en gasspis samt ugn, kolfilterfläkt samt diskmaskin (från 2011), kombinerad kyl med frysfack och diskho. Här finns även bekvämligheten med tvättmaskin. Allt är mycket välplanerat och renoverades under 2021. Här finns gott om plats för matbord som inrymmer 2-6 personer och härifrån nås även balkongen i söderläge som blickar ner mot föreningens innergård. Köket är stambytt i samband med renovering.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket och erbjuder bra plats för soffa med tillhörande soffmöbler. Här finns ljusinsläpp dels från balkongens dubbeldörrar, samt från ytterligare ett stort fönster. Från hela lägenheten har du utsikt mot föreningens lugna innergård. Från vardagsrummet nås en väl tilltagen Walk in Closet som även går utmärkt att använda som arbetshörna. Ytterligare förvaring finns i ett vindsförråd.
Sovrummet nås via en tidstypisk skjutdörr, är väl tilltaget och rymmer utan problem en större säng (upp till 160cm). Ett fönster mot innergården ger fint ljusinsläpp. Även här ligger samma golv som i övriga lägenheten och detsamma gäller färger på väggar och snickerier.

Badrummet nås från hallen och är i ett fräscht utförande med mörkt klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handfat, handdukstork, badrumsskåp samt wc. Badrummet är stambytt i samband med renovering.

Hallen är välkomnande och när du kliver över tröskeln möts du av vacker kalksten på golvet som visar in i övriga lägenheten.

Lägenheten har tillgång till en vackert belägen innergård som erbjuder cykelställ och sommartid erbjuder goda grillmöjligheter.
Här bor du i en av Kungsholmen absolut bästa mini-tvåor på toppläge invid Kronobergsparken! En lägenhet som passar lika bra för såväl en person som för ett par.
Varmt välkommen!