BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Haninge - Vega

Hällstigen 22

  • 6 rum och kök
  • 148 kvm
  • 10.000.000 kr Accepterat pris
  • 1501
  • 75
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till detta fina nyproducerade hus med exklusiva tillval, stor gräsmatta och närheten till allt i populära Vega!

I en familjeidyll med ett högt fritt läge som angränsning mot grönskande allmänning erbjuds nu en pampig Fiskarhedenvilla med populär vitpanel och en generös terrass i bästa solläge! Här samspelar påkostade materialval och genomtänkta lösningar med en social planlösning och ett ljuvligt ljusflöde från panoramafönster. Genomgående ljust målade väggar och ekparkettgolv/klinkergolv i mörkare ton. För extra trevnad och vardagslyx så ligger det golvvärme i hela huset. Kök (från Ballingslöv), matplats och vardagsrum förenas öppet och skapar en härlig sällskapsyta. Köksö delar fint av och blir naturligt en sällskapspunkt vid middagar eller när barnen hjälper till vid matlagning. Här finns plats för långbord vid julfirande eller festligheter - samla vännerna eller hela släkten. Fönsterbeklädda väggar ger ett härligt ljusflöde och bidrar till sällskapsrummets trivsamma atmosfär. På samma plan finns även badrum, tvättstuga, ett sovrum som kan användas som kontor eller sovrum. Övervåningen är väldigt yteffektiv med tre sovrum varav ett är master bedroom med stor walk in closet, ett stort allrum samt spatiöst badrum. Planlösningen ger här utmärkta möjligheter för dig som jobbar hemifrån. Naturen omsluter vackert baksidan på allmänningen med skog. På tomten står även ett attefallshus som idag hyrs ut, detta disponeras enligt planlösningen under bilder. Bilder på detta kan skickas på förfrågan. Det är ljust målade väggar, genomgående parkett och badrum i exklusiv stil. 

Området är lugnt och barnvänligt med närhet till natur, vatten och kommunikationer. Här finner man flera lekparker, skolor, förskolor samt bra kommunikationer till city och övriga delar av kommunen. På 5 minuters promenad så når du Vega pendeltågstation. 

Varmt välkommen på visning! 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 6 rum och kök .

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 10.000.000 kr Accepterat pris.

Driftskostnad

Totalt 2 920 kr/mån (35 040 kr/år) varav Värme 800 kr/mån, El 900 kr/mån, Vatten/Avlopp 450 kr/mån, Försäkring 650 kr/mån, Övrigt 120 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 114 000 kr
Mark, totalt värde: 1 219 000 kr ().
Summavärde: 4 333 000 kr

Fastighetsbeteckning:
TÄCKERÅKER 2:282

Fastighetsrättsliga förhållanden
Självständig, friköpt

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: tvåplanshus hus med friggebod och attefallshus
Mark: Berg
Grundläggning: Platt på mark
Mellanbjälklag: Träbjälklag
Ytterväggar: Trästomme
Fasad: Trä - liggande panel
Fönster: 3-glas 
Takbeläggning: Betongpannor 
Plåtarbeten: Lackerad plåt
Ventilation: Självdrag
Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp
Eldstad: Nej

Internet
Fiber 

Utförda renoveringar
Då huset byggdes 2019 så har inga renoveringar gjorts.

Parkering / Garage
Parkering vid gatan med plats för upp till 3st bilar.

Fastighetsavgift
Ingen fastighetsavgift då huset är nyproducerat. 

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 4 st
Total belopp: 4 150 000 kr

Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Besiktning
Det finns en besiktning att tillgå från när huset färdigställdes. 

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 524 kr/år för småhus deklarationen 2021 (inkomståret 2020). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Tillträde
Flexibelt efter köparens önskemål men säljaren önskar längre tillträde.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida som är länkad.