BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden/Skärmarbrink

Olaus Magnus väg 46

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • 10164
  • 1548
  • 6392
Värdera din bostad

Beskrivning

Hemtrevlig tvåa med perfekt läge i underbara Hammarbyhöjden! Här bjuds du in av en välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter, ett fullt utrustat kök, sovrum med plats för större säng samt ett rymligt vardagsrum med många inredningsmöjligheter.

Med en kort promenad når du hela Nackareservatet som breder ut sig med flertalet löpspår, utegym, badsjöar, stora ängar och även en 9-håls golfbana. Precis intill finns även Hammarbybacken med milsvid utsikt samt möjlighet till träningsaktiviteter året runt. Det är tio minuters promenad till badklippor vid Sickla sjö och till bryggor och caféer i Hammarby sjöstad.
Det är också ett stenkast bort till Finn Malmgrens plan där det mesta finns: stor Coop-butik, apotek, gym, cafén, restauranger, 7/11 samt T-banan som tar dig in till Södermalm på 6 minuter.

Helt klart ett hem att trivas i!
Välkommen på visning.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 av 3. Lägenhetsnummer 215-46-1002. Föreningen BRF Spindeln 2 i Hammarbyhöjden.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 141 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 4.3285 %.

Driftskostnad

Totalt 375 kr/mån (4 500 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 175 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningen
Brf Spindeln 2 i Hammarbyhöjden består av 18 lägenheter på adresserna Olaus Magnus väg 44-48. Föreningen ombildades 2016. En underhållsplan upprättades 2019 som sträcker sig till 2033.

Utförda renoveringar
2021 - Målning av trapphuset.
2021 - Fasadrenovering.
2017- installation av säkerhetsdörrar.
2016/2017- avloppsstammar bytta i källarplanet och relinade från källare upp t.o.m. golvbrunn och till uppstick ur badrumsgolv vid toalett och handfat. I kök är de relinade fram t.o.m. kökets horisontella anslutning mot vertikal stam.
2016 - installation av fibernät.
2016 - Godkänd OVK.
2007 - Byte av värmeväxlare.

Kommande renoveringar

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till öppet fibernät via Stokab. Bostadsrättsinnehavaren väljer och bekostar själv operatör för TV, internet och telefoni.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren samt en uteplats som medlemmarna kan nyttja.

Rumsbeskrivning

Välkomnande och ljus hall med vitmålade väggar och slitstark klinker. Här är garderober, hatthylla och klädhängare.

Hemtrevligt kök med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Här finns förvaring i under och överskåp. Den maskinella utrustningen består av: gashäll, ugn, kyl/frys. Bänkskiva i laminat samt vitt kakel som stänkskydd. Vitmålade väggar samt klinker.

Vardagsrummet är rymligt med plats för både soffa, bord, matsalsbord och övrigt möblemang. Stort fönsterparti bidrar till fint ljus genom bostaden. 

Rogivande sovrum med plats för säng samt ytterligare sovrumsmöbler. Här finns det gott om förvaringslösningar i flera garderober. 

Invid hallen ligger det helkaklade badrummet. Detta är inrett med kaklade väggar, klinkergolv, dusch, wc, kommod och spegelskåp med förvaring. Det finns även ett praktiskt vädringsfönster som även bidrar med ljusinsläpp.