BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta havsbad

Årsta Havsbadsvägen 25

  • 2
  • 30 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
  • 10168
  • 45
  • 8679
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Årsta Havsbadsvägen 25!

Nu har ni möjligheten att förvärva den första stugan som byggdes i området med en oslagbar utsikt och troligtvis ett av de absolut bästa lägena i hela området. Här har ni inte bara en stuga utan hela tre separata hus på tomten. Här har man möjligheten att träffas och spendera många härliga sommarkvällar i goda vänners lag. Första stugan byggdes redan 1929 och är Q-märkt och tack vare detta får man på denna fastighet bygga en separat byggnad på upp till 70 kvadratmeter vilket är ovanligt i området. Här finns utöver detta ett härligt rum med braskamin, ett litet kök och separat sovrum. Utanför stugan hittar vi hus nr två som är ett badrum med dusch där du även har tvättmaskin och kylskåp. På samma plattform hittar vi även en helt fantastisk uteplats med en magisk utsikt. Om vi sedan tar oss ner mot det tredje huset hittar vi ett litet vinterbonat hus som är perfekt som gäststuga. Det ligger närmare parkeringen med egen toalett. 

Fastigheten välkomnas av en grusad uppfart med plats för 2-3 bilar. Du når även lätt fastigheten från baksidan via den gamla s.k. Dassgången, en allmän grusväg som är typisk för området. Bra om du behöver bära in lite större saker. 

Området bjuder på otroligt mycket. Allt från golfbanor, friluftsliv och ett fantastiskt litet torg med restaurang och café. Att man sedan har så nära till vattnet är helt fantastiskt. Kom och upptäck denna pärla på plats.

Varmt välkommen på visning!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 2 varav 1 sovrum.

Byggnadssätt

Stomme: Träregelstomme. Fasad: Trä. Tak: Plåt/Papp. Vatten och avlopp: Kommunalt Vatten och Avlopp.

TV- och internetanslutning

Fiber finns vid tomtgränsen, ej påkopplat.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 1 940 kr/mån (23 277 kr/år) varav el 1 000 kr/mån, vatten/avlopp 300 kr/mån, samfällighet 325 kr/mån, renhållning 135 kr/mån, försäkring 180 kr/mån. Uppgifterna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 158 000 kr
Mark, totalt värde: 1 053 000 kr ().
Summavärde: 1 211 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1929
Värdeår: 1929

Gemensamhetsanläggning HANINGE STADSBERGA GA:1
GA1

Pantbrev

3st totalt 1 120 000kr

Parkering

Här finns parkering och även gäster får parkera fritt på föreningens parkeringar. 

Fastighetsavgift
8 874 kr/år.

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 874 kr/år för småhus deklarationen 2022 (inkomståret 2021). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen (Storleken stämmer inte överens med verkligheten. Detta får man som spekulant titta till själv om det är av stor betydelse.) Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.


Rumsbeskrivning

Hus 1 (Q-märkt dock endast framsida fasad)

Hall
Mysig hall med goda avhägningsmöjligheter. Här har man bevarat det äldre med mörka väggar och trägolv,

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matgrupp, Rummet pryds av en braskamin som ger värme även de kallaste kvällarna. Väggarna är prydda med träpanel som sedan är vitmålad, detta följer i hela huset.

Kök
Mindre kök med vask, rinnande kallt och varmt vatten och idag använder man sig av bänkspis och mikrovågsugn. Köksfläkt med utsug installerat.

Sovrum 
Harmonisk sovrum med goda förvaringsmöjligheter, då du har ett förvaringsrum i anslutning. Här finns plats för dubbelsäng. Väggarna är av samma vitmålade träpanel vilket ramar in rummet och ger en mysfaktor.

Hus 2 (Byggt 2020)

Badrum
Väl tilltaget badrum med vita väggar och golvet går i grå toner. Utrustning såsom: WC, kommod och duschkabin. Här finns även  tvättmaskin och kombinerad kyl/frys.

Uteplats/altan
Väl tilltagen uteplats med gott om plats för middagssällskapet och eftermiddags myset. Ostörd utsikt mot havet, skogen och grönska är det som finns att vänta. Här kommer många lata dagar att spenderas i gott sällskap. Här finns det plats för  både soffgrupp och matgrupp för utomhusbruk om så önskas.

Hus 3 (Byggt 2017)
Detta hus ligger lite längre ner mot parkeringen, Här hittar vi egen toalett med WC och kommod. Man har skärmat av vardagsrummet med en större garderob vilket ger en känsla av separat sovrum. Här finns även en kokvrå med både vask och spis med dubbla plattor och utrymme för mindre köksbord och stolar.

Områdesbeskrivning

Årsta havsbad

Området bildades 1929 av HSB. Sven Wallander som då var chefsarkitekt på HSB låg bakom idén. Tanke var att man skulle kunna tillbringa semestern på landet med lagom avstånd till Stockholm. Med trädgårdsodlingar, bad, fiske, bärplockning och svampplockning skulle fler lockas att bo på landet i mellankrigstiden. Många försökte på bästa sätt att självhushålla och möjligheterna att komma bort från stan. Eftersom många flyttat till Årsta havsbad för att bo permanent de senaste åren räknas området sedan 2015 som en tätort.
Många bostäder på ett litet område kännetecknar Årsta havsbad och dess speciella karaktär. Än idag kan man hitta originalhus i området.

Samfälligheten som denna fastighet tillhör sköter hela Årsta havsbads friluftsområde med tennisbanor, promenadvägar, parkeringar, fotbollsplaner, bastu och stora badet exemplariskt. Dom anordnar även sommarfester, dans och musikuppträdande, loppisar, tipspromenader och mycket mer. Har du tillgång till båt så är möjlighet ganska lätt att få båtplats i området. Här finns även en välskött föreningslokal vid vattnet som man kan hyra.  Kommer du på besök med båt så finns här även en gästbrygga.

När man besöker torget i Årsta havsbad idag domineras platsen av restaurant Horsfjärden samt mataffären som de senare åren utvecklats och utökat öppettiderna. Här tar du dig lätt via buss mot Haninge/ Västerhaninge för större utbud av centrum och dagligvaruhandel. Från bryggan går även Waxholms trafik. 

Som bilburen tar du dig snabbt till riksvägar som tar dig till Nynäshamn eller Stockholm.