BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Ektorp

Ektorpsvägen 9, 5 tr, Accepterat pris

  • 5 rum och kök
  • 117 kvm
  • 6.250.000 kr Accepterat pris
  • 2698
  • 572
  • 8336
Värdera din bostad

Beskrivning

** Unik etage 5:a ** Toppskick ** Exklusiva materialval ** Genomgående ljusinsläpp ** Milsvid utsikt ** Generös förvaring ** Terrass över trädtoppar ** Dubbla badrum ** Villakänsla ** Stabil förening med låg belåningsgrad om 6570 kr/kvm **

BOSTADEN:
Söker ni ett unikt boende med milsvid utsikt och centralt läge? Nu finns chansen att förvärva en exklusiv bostad i absolut toppskick, i två plan om 117 kvm. Här bor ni i ett helt fantastiskt läge med ett vackert genomgående ljusinsläpp.

- Entréplan -
Välkomnande hall med goda förvaringslösningar. Hallen leder vidare till ett påkostat Myresjökök med välutrustade vitvaror från Miele och Elextrolux. Granitbänkskiva, klinkers av kalksten med golvvärme för extra komfort och lyx. Här finner ni matlagningsglädje! Köket är beläget i en social och öppen planlösning mot matplats samt vardagsrum. På detta våningsplan har ni även bostadens rofyllda masterbedroom. Här finns utrymmet för dubbelsäng, arbetshörna samt förvaring. På entréplan finner ni ett helkaklat badrum med golvvärme, tvättpelare, handdukstork (helt ny), wc, spotlights och praktisk duschhörna.

- Övreplan -
Föreställ er känslan att bjuda över vänner och familj på middag och njuta av denna fantastiska utsikt från terrassen! På detta våningsplan finns idag två st nymålade sovrum med förvaring och fint ljusinsläpp. Ett trivsamt vardagsrum och helkaklat badrum med dusch.

Ett externt förråd tillhör bostaden. (Nuvarande säljare hyr även extra förråd, separat kö för dessa).

OMRÅDE:
Ektorp är ett lugnt och fridfullt bostadsområde med blandad bebyggelse av villor och flerfamiljshus. Här bor ni granne med havet, vackra naturområden och idylliska badsjöar. Detta gör det enkelt att vara spontan för sköna promenader, jogging-rundor eller varför inte ha picknick på klipporna. I närområdet finns både skola & förskola. På några minuters promenadavstånd ligger Ektorps centrum med ett utbud av bla. mataffärer, restauranger, blomsterhandel, gym och café. Täta kommunikationer till City gör det lätt att vara spontant.

FÖRENINGEN:
Föreningen består av två fastigheter som byggdes år 1971 och ombildades till bostadsrättsförening år 2006. År 2008 byggdes två ytterligare våningar på de befintliga fastigheterna. Totalt inrymmer föreningen 131 trivsamma lägenheter. Till föreningen hör två nyrenoverade tvättstugor, ett stort varmgarage med tvätthall och tre lokaler. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2050. Föreningen äger marken. Låg belåningsgrad om 6570 kr/kvm. Väl underhållen fastighet med nya entréer och ny fasad samt ny terrass på innergård.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERIÖRBESKRIVNING:

Entréplan:
- HALL -
När du stiger in i hallen genom entrédörren, finns gott om plats för skor och ytterkläder i skjutdörrsgarderob. Det är genomgående målade väggar i hemmet och på golvet i hallen vilar en vacker klinker av kalksten med skön golvvärme. Klinkergolvet övergår sedan till en fin parkett som är genomgående för bostaden. Genomgående nya strömbrytare och uttag av märket Gira. Ni möts direkt av ett härligt ljusinsläpp från köket.  

- KÖK -
Socialt planerat Myresjökök med goda arbets- och förvaringsutrymmen. I utrustningsväg finns här påkostade vitvaror bestående av; induktionshäll (Miele), frånluftsfläkt (Woods), ugn (Electrolux), dubbla kyl/frys med ismaskin på ena, (en från Miele en från Electrolux) samt integrerad diskmaskin (Miele). Exklusiv köksho och blandare för hemmakocken. Det ljusa köket bryts snyggt av mot exklusiv bänkskiva av granit samt kalkstensklinker på golv (golvvärme). Infällda spotlights under överskåpen. Intill köket finner ni en ljus och inbjudande matplats - här vill man gärna dricka sitt morgonkaffe och blicka ut över den vackra omgivningen! Köket är verkligen perfekt för stora middagsbjudningar. 

- VARDAGSRUM -
I ett ostört läge, med en vacker utsikt och fantastiskt ljusinsläpp, finner ni bostadens ena vardagsrum. Vardagsrummet är väldisponerat med gott om plats för soffa, tv-möbel samt middagsbord. Föreställ er känslan av att njuta av vackra soluppgångar från vardagsrummet, lyx!

- MASTER BEDROOM -
Generöst och rofyllt sovrum med fint ljusinsläpp från fönster. Här finns gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och förvaring i garderobslänga. Här finns även utrymmet för arbetsplats. 

- BADRUM -
Badrummet är helkaklat, erbjuder dusch med glasväggar, wc, vitt handfat med spegel ovan. Detta badrum är beläget intill hallen. Badrummet är även utrustat med dimmbara spotlights, golvvärme och tvättmaskin och torktumlare från Miele. En helt ny handdukstork finns även att tillgå.

Övre plan:
- VARDAGSRUM & TERRASS  -
I ett ostört läge med vacker utsikt över trädtoppar och hustak, finner ni bostadens andra vardagsrum. Här är ett fantastiskt ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier. Måste upplevas på plats! Vardagsrummet är väldisponerat med gott om plats för soffa, tv-möbel samt annat önskvärt möblemang. För den som önskar går det även bra att bygga om detta vardagsrum till ett extra sovrum. Vardagsrummet leder ut till generös och lyxig terrass. Perfekt för sköna middagar och pyssel med växter. Här trivs man!

- SOVRUM 2 & 3 - 
Två st sovrum finns att tillgå på övre plan. Båda är nyligen ommålade och har gott om förvaring. Fint ljusinsläpp från fönster. 

- BADRUM - 
Badrummet är helkaklat, erbjuder dusch, wc, vitt handfat med spegel ovan. Detta badrum är beläget intill hallen. Badrummet är även utrustat med dimmbara spotlights och golvvärme. Helt ny handdukstork finns även att tillgå.

- FÖRRÅD
Till bostaden hör ett externt förråd. (Nuvarande säljare hyr även extra förråd, separat kö för dessa).

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 5 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 9604. Föreningen Brf Ektorpsvägen.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Comhem.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.250.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 5 020 kr (Kabel-TV (grundutbud) ingår. (Obligatoriskt tillägg om 2142 kr för el, värme, va, bredband. ingår ej). Andel i föreningen är 1.87438 %.

Driftskostnad

Totalt 2 142 kr/mån (25 704 kr/år) varav övrigt 2 142 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för el, vatten, värme, bredband.

Överlåtelseavgift

476 kr

Pantsättningsavgift

1 190 kr.

Föreningen
Föreningen består av två fastigheter som byggdes år 1971 och ombildades till bostadsrättsförening år 2006. År 2008 byggdes 3 ytterligare våningar på de befintliga fastigheterna. Totalt inrymmer föreningen 131 trivsamma lägenheter. Till föreningen hör två nyrenoverade tvättstugor, ett stort varmgarage med tvätthall och tre lokaler. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2050. Väl underhållen fastighet med nya entréer och ny fasad samt ny terrass på innergård.

Utförda renoveringar

2021 - Billaddare i garaget
2020 - Grillplats på innergård
2020 - Fönsterrenovering
2018 - Underhåll träfasad
2018 - Ny styrenhet UC
2017 - Nya tvättmaskiner
2016-2017 - Lokal ombildad till lght:er
2016 - Nytt sedum tak
2016-2017 - Ny entré
2015-2017 12 nya lägenheter har byggts

Kommande renoveringar

Mätare för el i varje lägenhet 2022

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabeltv som ingår i avgiften. För internet finns Bredbansbolaget eller Comhem.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns gemensamma tvättstugor, pingisrum och styrelserum. Cyklar och mopeder förvaras i cykelrummet, garaget.

Parkering
Det finns garage och parkeringsplatser att hyra. 
Värmeparkering i huset kostar 600 kr/mån. Man får plats snabbt.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av Köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
brfektorpsvagen.bostadsratterna.se/

 

Områdesbeskrivning

Ektorp är ett trevligt område och har ett centralt läge i Nacka med närhet till stad, natur och vatten. Fina strövområden och närheten till Skurusundet och dess båtliv. Till Nyckelviken som är en av Nackas flera naturreservat är det bara en kort promenad, det är ett populärt naturområde vid vattnet med flera motionsslingor och utegym. En välbesökt lantgård med djur och trevliga rast/grillplatser som är mycket uppskattad av barnfamiljer.

Mycket bra kommunikationer med ett stort antal bussar som går dygnet runt, ca 20 minuter in till slussen. Stort urval utav skolor i området ex. är Lilla Nacka, Ektorps skola och Skuru skola som har klasser upp till nionde klass. Ektorps centrum, här finns det bl.a. matbutiker, restauranger, bageri Gateau och två stycken gym, AIM Studio och Nordic Wellness. I Ektorp ligger även Nacka Sjukhus som är ett modernt sjukhus med närakut. Två stycken stora köpcentrum finns på bekvämt avstånd. Nacka Forum är fullt av butiker och restauranger. Här arbetas det även för fullt med tunnelbanan som blir en förlängning av blå linjen som går till Kungsträdgården. Sickla köpkvarter med butiksgallerior och även Dieselverkstan som är kulturens mötesplats, med SF biograf, bibliotek, teater och konsthall, restauranger och café.