BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vega

Barents väg 115

  • 5 rum och kök
  • 121 kvm
  • 5.795.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Barents väg 115!

Här finner vi ett fantastiskt radhus på två plan med smakfulla materialval och mycket naturligt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier. Modernt kök med allt som kan tänkas behövas i kombination med öppna sociala ytor, fyra bra sovrum, två badrum gör det svårt att inte trivas här.

Utöver bekvämligheterna inne i bostaden så finner vi en härlig framsida där man kan släppa ut barnen på cykeln eller varför inte njuta på dom olika platåerna på baksidan med ostörd utsikt i gott sällskap.

Varmt välkommen med ditt intresse!

- 5:a
- Modern & ljus
- Barnvänligt område
- Nära skolor & förskola
- Nära kommunikationer

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 5 rum och kök varav 4 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta med underliggande isolering. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Betongpannor. Grundmur: Betongsten. Ventilation: Frånluft. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp. Plåtarbete: Lackerad plåt. Fönster: Fasta och öppningsbara fönster med isolerglas.

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, Vattenburen golvvärme i bottenplan samt i badrum på övervåningen. Vattenradiatorer på övervåningen.

TV- och internetanslutning

Fiber, tele2/comhem.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.795.000 kr Utgångspris.

Driftskostnad

Totalt 2 320 kr/mån (27 836 kr/år) varav el 1 053 kr/mån, vatten/avlopp 337 kr/mån, samfällighet 342 kr/mån, försäkring 589 kr/mån. Antal personer: 5. Driftkostnaderna är uppskattade.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 242 000 kr
Mark, totalt värde: 1 066 000 kr ().
Summavärde: 3 308 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2015
Värdeår: 2015

Gemensamhetsanläggning HANINGE KOLARTORP GA:17
GA3

Gemensamhetsanläggning HANINGE KOLARTORP GA:15
GA2

Gemensamhetsanläggning HANINGE KOLARTORP GA:14
GA1

Pantbrev
Totalt 2st - 1 180 000:-

Parkering

Parkeringsplats medföljer.

Fastighetsavgift
8 437 kr/år. (avgiftsfritt till 2025)

Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 437 kr/år för småhus deklarationen 2021 (inkomståret 2020). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret. Då fastigheten är byggd 2015 så är den befriad från fastighetsskatt tills 2025.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

I Vega är det nära till det mesta.
Nära till badsjö och strövområden i vackra Rudan med badstrand och elspår samt skidspår på vintern. Nära till stora naturområden och skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär och även nära till shopping och stadsliv med centrala Stockholm bara en kort bilresa iväg eller med närliggande direktbuss. Vega är ett mycket attraktivt och välplanerat bostadsområde. Ett fint område att växa upp i för familjer som vill bo nära Stockholm men ändå kunna njuta av natur och friluftsliv. Här finns flera nybyggda förskolor och en ny skola för barn upp till årskurs 9.
Haninge kommun har drygt 80 000 invånare och är en av Stockholms största och mest expansiva kranskommuner. Vegastaden med en ny pendeltågsstation och centrum gör att Vega/Hermanstorp/Kolartorp växer ihop med centrala Handen. De större matvarubutikerna, som Maxi Stormarknad och Coop Forum med Port 73 finns endast några minuter bort. I närliggande Länna köpcentrum finns bl a Willys och Citygross och Haninge Centrum ligger en kort promenad bort. Här finns apotek, flertalet klädbutiker, caféer m.m. Sjukhus och annan kommunal service finns också på bekvämt avstånd. I Haninge kommun finns ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Simhall, flera ridsportsanläggningar, sporthall och bibliotek samt trevliga restauranger och kaféer ger en trivsam närmiljö.