BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Älvsjö Torg 17, 2tr

  • 5 rum och kök
  • 108 kvm
  • 6.750.000 kr /Bud
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällan till salu! Mitt på Älvsjö torg ligger denna rymliga och perfekt planerade 4:a. En riktig pärla med smakfulla materialval, generösa sociala ytor och stora fönsterpartier som gör att hemmet badar i ljus.

Här finns även utgång till två stora soliga balkonger som med fri utsikt över gården och fri utsikt över sprudlande Älvsjö torg. Lägenheten är stilren och modern med en mycket välplanerad layout där man har en god balans mellan de sociala ytorna och de rymliga sovrummen. Generösa fönsterytor med lättillgängliga rum skapar en ljus och luftig atmosfär. Köket och de två badrummen är stora och smakfulla med påkostade och tilltalande materialval. Bostaden har även fyra rymliga sovrum, alla perfekt utplacerade och lätta att möblera. Förvaringsytorna är verkligen optimala med flertalet garderober som rymmer säsongens alla kläder. Här möts man av toppskick med genomgående behagliga färgval och där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.

Suveränt läge om du vill ha nära till kommunikationer - bättre än så här blir det inte. Pendeltåg och bussar bokstavligen ett stenkast från lägenheten. 

Här trivs man och det är bara att flytta in! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 4 sovrum. Lägenhetsnummer 1201. Föreningen Brf Älvsjö torg.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.750.000 kr /Bud. Månadsavgift 6 987 kr (Värme, Kallvatten, Bredband, Förråd ingår. varmvatten tillkommer ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 640 kr/mån (7 680 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 290 kr/mån. Antal personer: 4.

Allmänt om föreningen
Brf Älvsjö Torg består av 95 lägenheter (bostadsrätter) och 12 lokaler (hyreskontrakt). Byggnaden består av ett bostadshus, innehållandes sex trapphus. Entréplanet består av lokaler, förråds- och teknikutrymmen samt garage. På vindsplanet finns förrådsutrymmen och fläktrum. Fastigheten har byggts av Järntorget AB och stod klart för inflytt 2015. Fastigheten är byggd med en tydlig stadskänsla och har 4-6 våningar med lokaler placerade längs entrévåningen. Lägenheterna varierar från yteffektiva ettor om 39 kvm till rymliga femmor på 138 kvm. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats. Föreningen omfattar adresserna Älvsjö Stationsgata 14, Johan Skyttes väg 187 och 189 samt Älvsjö Torg 17 och 19. Byggnadens totalyta  8 292 kvm, varav 6 923 kvm utgör boyta och 1 369 kvm utgör lokalyta. 

Byggår
2015

Föreningens mark
Föreningen innehar fastigheten med äganderätt, friköpt

TV, internet och telefoni
Föreningens leverantör av TV, Internet eller telefoni är Telia. Fiber 500/500 och tv-paket, ingår i månadskostnaden för samtliga lägenheter

Föreningens ekonomi
Föreningen har goda inkomster från hyreslokalerna, ca 52%. I dagsläget finns inget beslut om avgiftsförändringar. Under 2016-2020 har föreningen amorterat enligt den ekonomiska planen samt gjort extra amorteringar på ca 6 milj SEK. Föreningen har även avsatt 700.000 kr under senaste året till en underhållsfond i form av fysiska pengar, dvs. inte enbart bokföringsmässig avsättning. Saldot på kontot uppgår till ca 3,5 milj (enl. årsredovisningen 2022). Vid beräknings av belåningsgrad utan hänsyn tagen till lokalyta, blir belåningsgraden missvisande. Med en beräkningsmodell för bostadsrätter som endast bygger på belåning per kvm bostadsyta, blir belåningen hög.

Gemensamma utrymmen
Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett vindsförråd.
Det finns även cykelförråd och barnvagnsförråd.
Föreningen har en trevlig innergård, med sittplatser och planteringar, som bara nås av de boende i fastigheten.

Garage
Föreningen har ett garage med 25 garageplatser. Kostnad 1 500 kr/mån. F.n kö.

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Theso sushi, Älvsjö konditori och Fru Marias Bak.

Älvsjö Torg
Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämpetorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan.

Natur och rekreation
I närområdet hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än vid Älvsjö Torg. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.