BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Krukmakargatan 51

  • 2 rum och kök
  • 50 kvm
  • Såld
  • 406
  • 3620
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en fantastisk funkistvåa med magisk balkong och en vacker utsikt som blickar ut mot Tantolundens grönskande träd. Här bor ni i en mycket välplanerad lägenhet som upplevs större än sina femtio kvadratmeter,där man med enkla medel kan skapa ett extra sovrum. Ni finner vackra originaldetaljer så som spegeldörrar till alla rum, generös takhöjd om ca 2,7 m, fönster med bevarade spanjoletter och fönsterbrädor i marmor. 

Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhägningsmöjligheter och förvaring i form av inbyggd garderob. Hallen är utrustad med golvvärme samt säkerhetsdörr.  Från hallen nås lägenhetens alla rum.

Vardagsrummet är väl tilltaget där ni enkelt kan möblera fritt. Här finner ni vackert plankgolv i original samt takrosett. Via pardörrar från vardagsrummet når ni den soliga och rymliga balkongen där ni har gott om plats för balkongmöbler och odlingar. Balkongen är belägen i direkt söderläge med sol från morgon till kväll. Här har ni möjligheten att njuta av en vidsträckt utsikt över Tantolunden utan någon insyn tack vare husets höga läge på Krukmakargatans krön. 

Köket har vackra bevarade funkisdetaljer som är väl omhändertagna. Bakom ljusgrå skåpsluckor ryms all nödvändig förvaring. Det tidstypiska schackrutiga golvet lades in 2019 samtidigt som köket upprustades med nya vitvaror. Vägg i vägg med köket ligger matsalen där det finns plats för ett stor middagsbord intill fönstret samt ett skrivbord till hemmakontoret. Här finns möjlighet att skapa ett extra sovrum. 

Sovrummet är stort och luftigt med storslagen utsikt mot Tanto. Här finns gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Här finns även två inbyggda klädkammare som sväljer årstidernas alla klädesplagg. 

Badrummet är helkaklat med ett fönster och och golvvärme. Det renoverades i samband med stambytet 2002. Under 2022 rustades det upp med ny wc, handfat, dusch samt spegelskåp. Förberett för tvättmaskin. 

Eftersom lägenheten är genomgående och med fönster i alla rum så tittar solens strålar in nästan hela dagen. Älskar ni funkis så är detta absolut perfekta lägenheten för er och den passar såväl singeln som paret!