BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Finntorp/Nacka

Finntorpsvägen 3, vån 1

  • 1 rum och kök
  • 23.5 kvm
  • 1.495.000 kr
  • 5883
  • 1447
  • 2517
Värdera din bostad

Beskrivning

Perfekt första lägenhet! Nu finns möjligheten att bli ägare till denna fina pärla som renoveras med mycket kärlek och smarta lösningar. Bostaden har ett kök som håller en hög standard. Här saknas inget! Rejäl bänkyta med delvis integrerade vitvaror. I köket ryms även två barstolar under den stora bänkskivan. Loftdelen är smart planerad så att man enkelt får plats med en tv eller skrivbord om så önskas. En mindre soffgrupp ryms också i denna del. Bostaden har även ett stort fönster och en fransk balkong med ett trevligt ljusflöde. Utsikten är fri och man ser ut till torget där ni finner flertal restauranger, bageri etc. Badrummet är helkaklat och duschdel.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 231216001-0057. Föreningen Brf Bergängen i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.495.000 kr . Månadsavgift 1 654 kr (Värme, Vatten, bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 198 kr/mån (2 376 kr/år) varav el 99 kr/mån, försäkring 99 kr/mån. Antal personer: 1.

Föreningen
Brf Bergängen registrerades 1955 och omfattar idag totalt 10 byggnader på adresserna Fredrik Jahns gränd 4-14, Gamla Värmdövägen 5, Finntorpsvägen 1,3,6,7,8 och 9 samt Setterwalls väg 2-4. Föreningen har totalt 270 lägenheter och 30 lokaler med hyresrätt.

Byggnadsår
1951-1955

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
Stambyte Finntorpsvägen 3 - 2004
Stambyte Fredrik Jahns gränd 4-14 - 2005/2006
Stambyte Finntorpsvägen 7, 8 och 9 - 2008
Stambyte Setterwalls Väg 4 - 2007
Stamrenovering kök Setterwalls väg 4 - 2001/2002
Elen byttes ut Setterwalls väg 4 - 2007
Byte av fönster - 2006

Kommande renoveringar
Vindsvåning ska byggas på Fredrik Jahns gränd 10. Ny tvättstuga på Finntorpsvägen 9. En lokal som tidigare varit en kinesisk restaurang håller på att byggas om till bostadsrättslägenheter.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 3 st tvättstugor, några cykelförråd samt barnvagnsrum i vissa av fastigheterna. Det finns även en gemensam bastu.

TV- och internetanslutning
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem som leverantör av kabel-TV till våra medlemmar. Avtalet ger 149:-/ i rabatt.
Alla lägenheter har en fiberanslutning till Bredbandsbolaget installerad, vilket ingår i avgiften. Dock krävs att du tecknar eget avtal med Bredbandsbolaget/Telenor för att få anslutning.

Bilplats
Det finns ett inomhusgarage där platserna kostar mellan 550 kr och 800 kr per månad. Garaget har för närvarande kö. Det finns även parkeringsplatser utomhus som kostar 250 kr per månad, även dessa har en kö. Garage- och parkeringsplatser hyrs endast ut till medlemmar.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande.

Överlåtelseavgift
1190 kr.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Områdesbeskrivning

I Finntorp bor du i ett naturnära område med ett optimalt och stadsnära läge. Utmärkta kommunikationer dygnet runt med bl a Saltsjöbanan som tar dig till City på ca 7 minuter eller buss till Slussen på ca 10 min. Tvärbanan är gångavstånd från bostaden och kan ta dig hela vägen till Solna Station. Med bil når du enkelt Södra länken och parkeringsmöjligheterna utanför huset är suveräna.

I Finntorps centrum finns bl.a. ett flertal restauranger, caféer, tobaksaffärer, frisör, blomsterbutik samt ett gym (Puls och Träning). På gångavstånd finns expansiva Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. livsmedelsbutiker, saluhall, modeaffärer, inredningsbutiker, restauranger, caféer, träningslokaler, bowlinghall samt lokala konsthantverkare.

I Nacka finns natur- och friluftsliv utöver det vanliga och i direkt närhet till denna bostad finns promenad- och motionsstråk längs Svindersvik. Det är dessutom nära till Hammarby slalombacke, Nackareservatet med motionsslingor och badmöjligheter, golfbanor, Sicklasjön och Järlasjön där det vintertid går att njuta av både långfärdsskridskor och längdskidor.

Här bor du i ett oslagbart möte mellan storstad och natur!