BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Sickla Sjö

Sickla sjöväg 3

  • 3 rum och kök
  • 78 kvm
  • Såld
  • 8259
  • 1000
  • 7354
Värdera din bostad

Beskrivning

På bästa adress i populära Sickla Sjö intill Sickla Strand, finns nu en unik möjlighet att förvärva ett boende med direkt sjöläge och stor solig uteplats med vidsträckt utsikt över Sicklasjön. Området är ovanligt naturskönt, lugnt och grönskande, med Nackareservatet och Hammarbybacken tvärs över vattnet. Runt om terrassen finns föreningens fina trädgård med gräsmattor, blommor, smultron och bärbuskar.

När du kommer in möts du av en lägenhet i genomgående mycket fint och modernt skick, med högt i tak och en öppen planlösning, som tillsammans med det vackra naturläget skapar en luftig och exklusiv känsla. Lägenhetens hörnläge ger fina ljusinsläpp från både söder och väster. Här hittar du rymliga och välplanerade rum med tidlösa färger och material, ett stort sällskapskök med matplats i burspråk och öppen planlösning mot vardagsrummet, ett toppfräscht och rymligt badrum samt 2 sovrum. Uteplatsen som är en av områdets största vetter rakt ut mot Sicklasjön, med bara ett drygt tiotal meter till strandkanten. Både från den och nästan hela lägenheten har du en rogivande sjöutsikt som du kan njuta av vad du än gör, utomhus liksom inomhus. Husets läge är helt bilfritt och tyst med trädgård runtomkring.


Föreningen är en mycket stabil och välskött förening, med väldigt god ekonomi och låga avgifter i relation till andra moderna fastigheter i området. Belåningen/kvm är 3953 kr. (Uppgift från årsredovisning 2020).

 

Här bor du i ett omåttligt attraktivt och barnvänligt område, med direkt närhet till badbryggor, sandstrand, tennis- och boulebanor och populära motionsstråk. På två-tre minuters promenadavstånd hittar du också Sickla Köpkvarter med sina många butiker och restauranger, samt Dieselverkstaden med bibliotek, bio och kulturella aktiviteter. Det finns flera uppskattade förskolor och skolor i närområdet och goda bussförbindelser i alla riktningar, däribland buss 401 och 403 samt Saltsjöbanan och tvärbanan. Det tar cirka 5 min med bil in till stan och ca 10 min med buss, tåg eller cykel.

 

Endast en lägenhet har sålts i huset sedan det byggdes 2009, så missa inte det här tillfället. Den här lägenheten måste upplevas på plats!

- Bästa adress med frontläge mot Sicklasjön
- Stor uteplats i söderläge med 180 graders sjöutsikt
- Hörnläge på gavel
- Grönskande med Nackareservatet och Hammarbybacken tvärs över vattnet
- Toppfint badrum och kök med öppen planlösning mot vardagsrum
- Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober, källarförråd, cykelrum och barnvagnsförråd
- Populär och välskött förening med god ekonomi
- Garage i föreningen
- Elbilsplatser installerades under 2020, 4 st stolpar och 8 platser för elbilar. Styrelsen undersöker att installera ytterligare platser för el-laddning
- Mycket goda kommunikationer med 10 min till stan via bussar, Saltsjöbanan eller tvärbanan som alla finns i närområdet

 

 

 

Säljaren berättar
Livet på Sickla Sjöväg 3 är ett liv som varit omöjligt att inte älska, och som är svårt att lämna.

Sedan huset byggdes 2009 har vår lägenhet, naturen och vår terrass givit oss så obeskrivligt mycket upplevelser, njutning och livskvalitet. Varje gång i 12 års tid som vi lyft blicken från uteplatsen eller något av våra fönster, har vi mötts av enbart grönska och en vy över en sjö som skiftar utseende i varje ny stund: från himmelsblå med solglitter att tanka energi från eller en helt stilla, tropiskt grön och välkomnande varm oas, till älvdansande med morgonrök en krispigt klar höstmorgon. Eller ett frostigt isparadis i pastell.

 

Sjöns ”gröna rum” låter också speciellt. Det förstärker ljudet av hundratals kvittrande fåglar i vårnatten, och får det att låta exotiskt fylligt och magiskt. Likt i en regnskog eller poetisk saga, att lyssna till med ett fönster på glänt. I päronträdet som blommar utanför sovrummet finns ofta en hackspett, en ekorre, en ringduva eller en nötväcka att vakna, studera och fundera till. Tills det känns rätt att tassa ut på solvarma plattor och äta frukost i morgonbrisen. Före eller efter första doppet.

 

I den här sjön har vi badat så mycket att vi emellanåt känt oss som en sjöjungfrufamilj. På sommaren blir sjövattnet upp till 28 grader varmt. På vintern bär istället isarna snabbt. Här har vi åkt egen roddbåt, fiskat abborre från bryggan, simmat under pilarna i sommarregn, solbadat på flytmadrasser, morgonyogat ensamma på bryggan och tagit på och av våra skridskor och skidor utanför terrassdörren. Runt sjön och i naturreservatet har vi promenerat varje dag, joggat, kört mountainbike, plockat liljekonvaljer och blåbär, klättrat i berg och ätit pannkakor vid lusthuset. Med grannar, vänner, bävrar, rävar, rådjur och sjöfåglar som skäggdopping, storskrake och ejder.

 

Medan vi har gjort det – eller fikat, lekt, grillat, solat och vilat på terrassen från morgon till kväll – har andra paddlat, SUPat, tränat swimrun, åkt ångbåt, slussat med egen båt eller glidit förbi på en bryggbåt. Något lagom spännande finns oftast att se på, även om den som stannar här i juli och augusti får sjön nästan för sig själv. I trädgården utanför vår mur har vi spelat softball, fotboll och kubb, lekt med barnen i ”vår egen” sandlåda och plockat päron, vinbär och fläder till sylt och saft. På terrassen har vi odlat allt från grönsaker och kryddor till rabarber och jordgubbar. Att tillsammans hämta sjövatten i kannor om kvällarna och svalka oss själva med ett dopp efteråt, har varit en skön vana för att varva ner och avrunda en varm dag.

 

Varje dag har vi pratat om hur lyckligt lottade vi är som fått bo just här, och redan första gången vi besökte området var vi fast. Det var en ovanligt varm augustikväll, när sjön låg spegelblank och mörkrosa i den lummiga grönskan. De flesta hade redan flyttat in, och från några balkonger strömmade mjuk musik. Det klirrade nästan klyschigt perfekt i glasen. Varma skratt hördes under kulörta lyktor där någon hade klassisk kräftskiva. Ändå kändes det så osvenskt, som en helt unik liten värld och frodig idyll. Så tyst men alldeles nära stan.

 

Några har skojsamt beskrivit vårt boende som ”Sjötomt i stockholms city, det är ju inte klokt!” Den känslan är dock precis den vi själva har haft. Med drygt 10 meter ner till vattnet och två badbryggor, bussen 10 minuter till Slussen och köpkvarteret på andra sidan kullen.

 

Här har absolut ingenting saknats oss. Annat än viljan att flytta.