BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Västra Orminge - Saltsjö-Boo

Ormingeringen 62A

  • 1.5 rum och kök
  • 38.3 kvm
  • 1.895.000 kr Utgångspris
  • 4418
  • 847
  • 1380
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad lägenhet där varje kvadratmeter gör nytta! Bostaden är smakfullt renoverad med parkettgolv och ljusa väggar, perfekt för att bara flytta in. Stor och möblerbar uteplats en förlängning av vardagsrummet. Här bor du nära parkområde och natur, med en låg avgift samt kommunikation och service ett stenkast bort!

Välkomnande hall med gott om plats för ytterkläder och skor med 2 garderober och plats för krokar/hatthylla. Hallen leder in till köket som är smart planerad med gott om förvaring och arbetsytor. Köket är från HTH och är utrustat med en spishäll, spisfläkt, varmluftsugn, diskmaskin och en kyl/frys. Köket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet vilket ger gott om utrymme för ett matbord. Vardagsrummet är perfekt planerat för en soffa, soffbord och en tv-bänk. Från vardagsrummet tar man sig ut till den trallbelagda uteplatsen som har plats för soffgrupp, soffbord och växter, här kan du avnjuta morgonkaffet i den härliga förmiddagssolen. Yteffektiv sovalkov som är avskärmad med ett draperi, med plats för en 160 säng, nattduksbord samt en byrå.  Toppfräscht helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är utrustat med Kombinerad tvätt och torktumlare, Handdukstork, kommod och duschörna. Gott om förvaring i klädkammaren som är delvis inredd med Elfasystem. 

 Till bostaden hör även ett externt förråd på samma våningsplan. 

- Ljus och yteffektiv 1,5:a med ett ordentligt kök
- Toppfräscht badrum med golvvärme
- Egen uteplats med härlig morgonsol
- Fantastiska bussförbindelser
- Centrum intill med stort utbud av butiker
- Rogivande natur i närområdet med parker, skog, promenadstråk, badsjöar m.m.
- Extern förråd på samma våningsplan

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 1006. Föreningen HSB Brf Ormingeringen 62.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.895.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 439 kr. Andel i föreningen är 1.07222 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 200 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade. Hemförsäkring tillkommer.

Överlåtelseavgift

1 183 kr. Betalas av köparen.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Ormingeringen 62 består av 55 st lägenheter fördelade på två hus. Det finns cykel- och barnvagnsrum samt förråd till lägenheterna. Föreningen har nyligen (2019) blivit en HSB-Förening.

Kommande underhåll
Husen är byggda 2016.

TV & Internet
Fiber via Telia, varje lägenhetsinnehavare tecknar själv önskat utbud.

Parkeringsmöjligheter
Det finns 44 st garageplatser varav 14 st är under tak.

Allmänt
Överlåtelseavgiften är 2,5% av gällande basbelopp och debiteras säljaren. Pantsättningsavgift är 1% av gällande basbelopp och debiteras pantsättaren per uttagen pant.

Föreningen äger marken.

Områdesbeskrivning

I Orminge bor man med direkt närhet till naturen vilket erbjuder stora möjligheter till ett fantastiskt friluftsliv. I området finns flera insjöar med fina badplatser där det också finns möjlighet att grilla. Här finns även en golfbana, flertalet konstgräsplaner, ishall, inomhushallar, Boo rackethall och självaste Yasuragi och Skepparholmen spa 5 min bort med bilen.

Vidare erbjuder Saltsjö-Boo fina motionsspår, trevliga vandringsleder och bra cykelvägar ända till Gustavsberg eller till Stockholm City.

I Orminge Centrum hittar man det mesta man behöver, ett trivsamt köpcentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och gym. Här finns även Systembolaget samt det populära Lindebergs bageri, Boo vårdcentral, BVC, folktandvården och tre stora matbutiker COOP, Willys och Lidl.

Skolor i området är tex Myrsjöskolan (F-9), Orminge skola (F-6) Boo Gårds skola (F-6) och Kunskapsgymnasiet Orminge (fristående gymnasium). Det finns även flertalet förskolor i närområdet.

I området finns mycket goda allmänna kommunikationer då Orminge är knutpunkten i Saltsjö-Boo. Busslinjerna 444, 445 och 446 går direkt till Slussen och tar ca 20 minuter, 471:an går lokalslingan förbi Nacka Forum och sedan vidare på motorvägen till Slussen. Nattbussen 496, börjar gå efter midnatt. Från Orminge Centrum går motorvägsbussen in till Slussen på ca 15 minuter.