BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Sankt Eriksgatan 55, Ö.G

  • 1 rum och kök
  • 33 kvm
  • 3.150.000 kr Accepterat pris
  • 4859
  • 529
  • 3882
Värdera din bostad

Beskrivning

Mysig etta anno 1904!

Varmt välkommen till denna mysiga etta lugnt belägen i gårdshuset på Sankt Eriksgatan 55. Här bor du i en vacker sekelskifteslägenhet om 33 kvm med bra planlösning och flera välbevarade detaljer så som tidstypiska fönster, plankgolv i original, takrosett samt ca 3 meter i takhöjd.

Den välkomnande hallen välkomnar dig in i denna mysiga lägenhet! Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter samt ett praktiskt sovloft. Härifrån nås även ett av två badrum som innehar wc.

Köket är rymligt och har ett fönster mot föreningens innergård. Den djupa nischen är påbyggd för att kunna användas som sittplats. Här finns även gott om förvaringsmöjligheter samt matplats längs en platsbyggd bardisk. Köksbänken ger gott om arbetsyta och den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, elugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Allt är mycket välplanerat och med fina färgval. Från köket nås det badrum som innehar dusch och handfat med kommod.

Vardagsrummet är väl tilltaget och luftigt tack vare ett generöst fönster i tidstypisk stil. Här finns höga golvlister som ytterligare bidrar med sekelskifteskänsla. I dagsläget inryms här en soffa med till´hörande möblemang samt ytterligare förvaringsmöbler. Den öppna spisen är tillförd och inte i original, denna fungerar ej i dagsläget men möjlighet till användning finns.

Lägenheten har tillgång till en vackert belägen innergård som erbjuder cykelställ och sommartid erbjuder goda grillmöjligheter. Till lägenheten hör ett separat källarförråd. Här bor du i ett unikt läge med den perfekta balansen av närhet till såväl vackra promenadstråk och grönområden, som till Fridhemsplans bussar, t-bana och Birkastans utbud av restauranger och caféer. En lägenhet som passar lika bra för såväl en person som för ett par.

Varmt välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan BV över gård, hiss finns. Lägenhetsnummer 04804-02-01-55201-10. Föreningen Brf Kettingen 1.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.150.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 1 609 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår. 127 kr obligatoriskt tillägg för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 0.89571 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav el 230 kr/mån, försäkring 200 kr/mån.

Föreningsinformation:
Brf Kettingen 1 är en äkta bostadsrättsförening som ombildades från bostadsförening 2011. Föreningen upplåter 65 lägenheter med bostadsrätt, 3 st lokaler med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken. 

Genomförda renoveringar
1920 Vatten och avloppssystem installeras.
1935 Centralvärme installeras.
1946 Hissar installeras.
1981 Stambyte av samtliga köksstammar.
1989 Vindsvåningar byggs. Fasaden målas och lagas.Källaren inreds till förrådsutrymmen.Föreningslokal byggs i 57:ans gårdshus källare.Bastu med tillhörande utrymmen byggs i 55:ans gårdshus källare. Kabel-TV (Stjärn-TV) installeras.Fjärrvärme installeras. Fastigheten fick nytt yttertak.
1994 Portar mot S:t Eriksgatan byts.Innergården asfalteras.
1995 Bullerdämpande fönster monterades i samtliga fönster mot S:t Eriksgatan.
1996 Samtliga hissar renoveras.Värmeväxlaren byts ut.
1997 Tvättmaskiner byts ut. Nya pumpar till golvvärmen på vindarna.
1998 Bastun med tillhörande utrymmen målades och renoverades.
1999 Stambyte av samtliga avloppsstammar (ej kök) samt renovering av badrum i samtliga lägenheter utom vindsvåningarna.
2003 Fönsterrenovering av trapphusens fönster samt gårdshusets fönster mot S:t Eriksgatan.Renovering av lokal 55103(el, toalett, kök, tak).
2004 LAN-nät installeras i fastigheten.Renovering av trapphus.Byte av golv i gårdshuset samt renovering av golv i gathuset.
2005 Ventilationen i tvättstugan byggs om. Inköp av nytt torkskåp och byte av en tvättmaskin
2006 Schemalagd stamspolning av köksstammar.
2007 Byte av hissmaskineri och renovering av hisskorgar i gatuhusens hissar
2008 Högtryckstvätt och målning av gathusens yttertak utförd under sommaren.
2009 De flesta av föreningarna i kvarteret kettingen påbörjar renoveringen av den gemensama bakgården.
2010 Under året har föreningens tvättstuga renoverats och utökats i volym. Taken på gårdshusen har även tvättats och målats.
2011 Husets fjärrvärmeanläggning har bytts ut. Översyn har gjorts av taken och säkerheten förbättrats.
2012 Fönstren mot gårdarna renoveras under våren. (Dvs gathusens fasadfönster mot gården, resp gårdshusens fasadfönster mot den bortre gården).
2013 12 balkonger byggdes på resp. medlems bekostnad
2014 Renovering av samtliga vädringsbalkonger

Kommande renoveringar
- Renovera två av fyra fasader
- Renovera två av fyra hissar

Ekonomi
Stabil förening med god ekonomi.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga i källaren med tre tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och torkrum med mangel. Tvättstugan renoverades 2010. Cykelparkering på gården, bastu finns i källaren på 55:ans gårdshus. Grillmöjligheter på innergården. Till alla lägenheter hör ett källarförråd.

TV/Internet
Kabel-TV-leverantör är Com Hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bahnhof och läggs på månadsvgiften.

Övrigt
Föreningen godkänner ej juridisk person. Ok delat ägande mellan föräldrar och barn.

Områdesbeskrivning

Här bor du med ypperligt läge på Kungsholmen med närhet både till kommunikationer från Fridhemsplan med två tunnelbanelinjer, flertalet bussar samt flygbussar till och från både Bromma och Arlanda. På nedre Kungsholmen finns ett bra utbud av och restauranger och caféer och en kort promenad bort finns affärer i Västermalmsgallerian samt flertalet gym och systembolag. Njut av naturen och promenera längs den populära och vackra sträckan vid Kungsholms Strand och Norr Mälarstrand. Ett stenkast från porten på andra sidan av Sankt Eriksbron finner du Rörstrandsgatan med dess breda utbud av caféer och restauranger.