BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Fridhemsplan

Fleminggatan 71, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 38 kvm
  • Såld
  • 5196
  • 812
  • 3619
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna välplanerade sekelskiftesvåning om 2 rum och kök som passar perfekt för både par och singlar!
Oerhört attraktivt och centralt belägen innerstadsvåning mitt på Kungsholmen, endast ett kvarter från stora grönskande Kronobergsparken och bara två kvarter till Fridhemsplan som utgör Kungsholmens pulserande hjärta. Från bostaden har man bekväm och tidsbesparande närhet till precis allt man behöver och kan önska sig i form av bl a mycket god kollektivtrafik, bra shopping, fräscha gym samt massor av mysiga kaféer, restauranger och barer.
En väldigt tilltalande sekelskiftesvåning anno 1898 som är både vacker, representativ, snygg och varmt hemtrevlig med tidstypisk äldre charm i form av fin ekstavsparkett, originalfurugolv, hålkälslister, väggstuckaturer, takrosetter och speglade fönsternischer etc, samt en rejäl takhöjd om ca 3,21 m som ger bostaden skön rymd.
Härligt ljus och luftig lägenhet i högt fritt läge med stora ljusinsläppande fönsterpartier via vilka man har gott om trevlig himmelutsikt.
Smakfullt renoverad bostad i fint skick med bl a nymålade väggar/tak/snickerier/fönster, dimmerströmbrytare, riktig säkerhetsdörr, stilrent kök med helt komplett vitvarupark och fräscht duschrum/wc med tvättmaskin och skön golvvärme.
Extremt yteffektiv och lättmöblerad 2:a som på bra vis rymmer allt, eftersom bostaden består av ett stort luftigt vardagsrum, ett separat sovrum med plats för dubbelsäng, en lagom stor hall med bra förvaringsmöjligheter, ett funktionellt kök samt ett väldisponerat duschrum/wc och i lägenheten ryms även ett flertal lösa garderober.
Stiligt sekelskifteshus som redan har genomgått omfattande renoveringar och nu är i gott skick.
En välskött och äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låga avgifter som äger tomten, d v s ej tomträtt och således ingen tomträttsavgäld.
OBS! Säljarna av bostaden erbjuder köparen möjligheten att själv välja mellan omgående, normalt eller sent tillträdesdatum.

Varmt välkommen på visningarna och att höra av dig med eventuella frågor!

BOSTAD
En både snygg, fräsch, representativ och varmt hemtrevlig sekelskiftesvåning anno 1898 som utgör ett lyckat exempel på en bostad som är renoverad till modern funktionell standard men med den äldre, charmiga, tidstypiska sekelskifteskaraktären bevarad. Med andra ord en karaktärsfull bostad med en smakfull blandning av vacker sekelskiftesstil och moderna detaljer.
Den charmiga äldre stilen består bl a av vacker fiskbensmönstrad ekstavsparkett, massiva trägolv med ursprungliga furutiljor, höga profilerade golvsocklar, hålkälslister, ornerade vägglister, pampiga takrosetter, breda fönsterbänkar och djupa speglade fönsternischer samt en rejäl takhöjd om ca 3,21 m, vilken gör bostaden härligt luftig och ger den en skön känsla av rymd.
De moderna detaljerna består bl a av riktig säkerhetsdörr, infällda spotlights i kökstaket, flertalet dimmerströmbrytare, ett väggparti med betongglas, skön golvvärme i duschrum/wc, både tvättmaskin och diskmaskin samt utbytta fönsterpartier med moderna treglasfönster överallt.

SKICK
Lägenheten är i fint och inflyttningsbart skick och utgör i dagsläget en snygg och fräsch bostad som är smakfullt renoverad varav en hel del är nygjort 2021, däribland många av färgvalen som är gjorda av en professionell inredare.
Bostaden har bl a nymålade väggar i matta trendiga kulörer, nymålade snickerier/socklar/dörrar/fönsternischer i sober kritvit kulör, vita nymålade tak, utbytta fönsterpartier med 3-glasfönster/ljudlamellglas, helkaklat duschrum/wc med klinkergolv med golvvärme, brand-/ljud- och inbrottsklassad säkerhetsdörr med vit insida, dimmerströmbrytare insatta och det är uppfräschat 2021 i både kök och duschrum/wc i form av slipade/oljade bänkskivor, nya silikonfogar mellan mosaik och köksbänkar, nya spisfläktfilter, nytt kylskåp och ny frys i köket samt nya silikonfogar överallt, fackmässigt rengjorda hårdfogar, ny vit mjukstängande wc-sits, nytt kromat duschmunstycke/duschslang, nya kromade handdukskrokar, nymålat vitt hyllplan och nymålat vitt tak i duschrum/wc.

PLANLÖSNING
En extremt välplanerad, lättmöblerad och funktionell 2:a som passar perfekt för både par och singlar, eftersom den på bra vis inrymmer allt man behöver och kan önska sig i en bostad.
Bostaden består av två rum, ett arbetskök, en hall och ett duschrum/wc, där bostadens optimalt placerade 38 kvm är fördelade på ett stort och luftigt vardagsrum om ca 17 m² med plats för både vardagsrumsmöbler, tv, rejäl matplats och förvaringsmöbler, ett mysigt och väldisponerat sovrum med plats för dubbelsäng och två nätta nattduksbord, ett funktionellt arbetskök med många skåp/lådor och bra arbets-/avställningsytor, en hall med två rymliga inbyggda garderober och två djupa överskåp samt ett yteffektivt duschrum/wc som med plats för både duschplats, wc, handfat med kommod och tvättmaskin.
Dessutom ryms även ett antal lösa garderober, skåp, byråer och bokhyllor i bostaden på bra vis, t ex i hallen. Se gärna den möblerade planritningen i 3D för arkitektens förslag på placeringar av dessa.
Till bostaden hör också ett bra källarförråd i samma uppgång, i vilket man får plats med massor av skrymmande saker. 

ALTERNATIV PLANLÖSNING
Om så skulle önskas kan planlösningen relativt enkelt göras om till en helt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, vilket skulle göra bostaden ännu luftigare och ljusare.
Detta går att göra utan att vidröra bärande väggar och utan att behöva flytta varken befintligt kök, duschrum/wc eller avlopp.
Se gärna ”alternativ planlösning" i 2D och 3D för åskådliggörande av detta alternativ.

BOAREA
Hela bostaden är fysiskt uppmätt på plats av det oberoende uppmätningsföretaget Areakorrekt/Ornbydesign AB, per 2021-09-17. Dess area uppmättes då till 38 m² boarea (BOA) enligt nu gällande Svensk Standard SS21054:2009 och undertecknat uppmätningsintyg finns.

PARKERING/GARAGE
Bostadsrättsföreningen har inga egna garageplatser men det finns ett flertal stora garage i närheten av bostaden, bl a ett stort varmgarage i grannkvarteret i vilket nuvarande ägarna av saluförd bostad hyr en garageplats.
I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" på gatorna i området för folkbokförda och ansökan görs hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar 1 100 kr/mån alternativt 75 kr/dygn. I området gäller generellt gratis parkering på gatorna mellan kl 19:00 och 07:00 samt söndagar och röda helgdagar.

KOMMUNIKATIONER
Bostadens läge erbjuder en tidsbesparande och bekväm närhet till extremt goda allmänna kommunikationer, eftersom Fridhemsplan har Kungsholmens allra bästa utbud av kollektivtrafik. Här finns nämligen både grön och blå tunnelbanelinje och här i närheten har de flesta av Kungsholmens busslinjer hållplatser, såsom busslinjerna 50, 53, 54, 56, 61, 65, 77 samt stomnätsbussarna 1, 3 och 4. ”1:an” har hållplats bara 70 m från porten och med den kommer man snabbt till Centralen, city och Stureplan bl a. Man kan även gå på bara några minuter till Centralen, där samtliga pendeltåg, alla tunnelbanelinjer, fjärrtåg och Arlandaexpressen finns att tillgå. Vid Fridhemsplan har man dessutom tillgång till de nya flygbussarna ("Liljeholmslinjen") som går till/från Arlanda flygplats.
Vid bostaden finns också ett flertal cykelleder och promenadstråk, bl a in till city och till Vasastan.
Med bil kommer man snabbt ut på bl a Nynäsvägen och E4:an norrgående och södergående.