BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Handen

Arkens väg 3

  • 2 rum och kök
  • 55 kvm
  • 1.895.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till adressen Arkens väg 3!

Här möter du en fantastisk tvåa som erbjuder alla önskade kvaliteter för ditt framtida hem. Bostaden ståtar med ett rymligt vardagsrum med en öppen planlösning mot köket, som ger gott om plats för både soffgrupp och matbord. Köket är fullt utrustat för att underlätta din kulinariska kreativitet. Du hittar även ett stort och bekvämt sovrum samt ett väl tilltaget badrum med plats för tvättmaskin och torktumlare. Den fina inglasade balkongen utgör pricken över i:et och är en plats där alla kan trivas, även sent på kvällen.

Bostadens genomtänkta och sociala planlösning, tillsammans med dess strategiska läge, gör det svårt att inte bli förtjust i denna pärla.

I närområdet hittar du utmärkta kollektivtrafikmöjligheter, natursköna badsjöar, bekväma matvaruaffärer och vackra promenadstråk.

Vi ser fram emot ditt intresse och välkomnar dig varmt!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4/4 , Hiss finns, hiss finns. Lägenhetsnummer 00013. Föreningen HSB BRF Fyrspännaren i Haninge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.895.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 324 kr (Värme, Vatten, , kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.009663 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 250 kr/mån.

Brf Fyrspännaren är en äkta bostadsrättsförening som etablerades 2009 i Haninge. Föreningen består av 81 bostadsrättslägenheter som är belägna på Arkens väg 1, Arkens väg 2, Arkens väg 3, Arkens väg 4, Arkens väg 6 och Arkens väg 8.

Månadsavgiften inkluderar kostnader för värme, vatten och TV-basutbud via Comhem, samt Telenors bredband med en hastighet på 250/100 Mbit.

Från och med 1 april 2023 har avgifterna för lägenheterna justerats upp med 10%.

Föreningen erbjuder både parkeringsplatser och 62 garageplatser, inklusive möjligheter för elbilar. För närvarande finns det inga lediga parkeringsplatser, men det är möjligt att ställa sig i kö genom Fastum.

Månadsavgiften för garageplatser är 700 kr, medan kostnaden för en vanlig parkeringsplats är 350 kr. Det finns även fyra laddplatser för elbilar i garagen.

Föreningen tillhandahåller flera gemensamma utrymmen, såsom barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga. Det finns även en grovtvättstuga samt ett uthyrningsrum som kan hyras för 200 kr per natt.

Innergårdarna är trevliga och skapar en parkliknande känsla.

När det gäller underhåll har föreningen genomfört olika åtgärder under åren. Exempelvis har ventilationssystemet bytts ut och dagvattenbrunnar har spolats år 2017. År 2018 installerades gångbryggor på taket, en ny grind till gården och stamspolning genomfördes. Linjemarkering för parkeringsplatser genomfördes också samma år. År 2019 utfördes underhållsarbete på hissar, inklusive linbyten och garantiåtgärder. År 2020 genomfördes OVK (obligatorisk ventilationskontroll), samt olika målningsarbeten på taket och fasaden. Slutligen utfördes stamspolning år 2022.

Varje lägenhet har ett eget förråd, och vid överlåtelse av lägenheten tas en överlåtelseavgift ut, motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet, som betalas av köparen.

Juridiska personer accepteras som medlemmar i föreningen.

För ytterligare information rekommenderas ett besök på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/fyrspannaren/