BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Fridhemsgatan 29A

  • 4 rum och kök
  • 103 kvm
  • 33249
Värdera din bostad

Beskrivning

Unikstilfull vindsetagevåning med eldstad, solig terrass i sydväst om ca 9 kvm. Våningen har ett lugnt läge med innergård i alla riktningar och utan trafikstörningar. Öppna sällskapsytor, 2 sovrum, loft med sovmöjlighet , 1 badrum och separat toalett.

Med ett högt, ljust och ogenerat läge och en fantastisk terrass om hela ca 9 kvm i sydvästligt läge med sol från ca kl 11 till solnedgång, saluförs nu denna unika, mycket stiliga, fulländade och exklusiva vindsetagevåning med ”villakänsla” om 122 kvm total golvyta (103 kvm boarea och 19 kvm ”icke mätvärd yta”). Kungsholmsläget är ypperligt och mycket centralt med direkt närhet till både Fridhemsplan, Kungsholms Strand Karlbergs slottspark och Norr Mälarstrand. Våningen är belägen i rofylld gårdshusfastighet från 1903 med hiss och karaktäriseras av stilsäker design, fina materialval, harmonisk färgsättning, platsbyggda inredningsdetaljer och förvaringslösningar, snedtak, takfönster och takbjälkar. Allt i en trivsam symbios med de vackra sekelskiftesdetaljerna från byggåret såsom generös takhöjd om ca 3,20 meter på nedervåningen, (högsta punkten på övervåningen är ca 5 meter), stuckaturer, fönsterpartier med speglade nischer, spegeldörrar m.m.

Planlösningen är mycket väldisponerad i två plan. Entréplanet har en välkomnande tambur med plats att hänga ytterkläder och förvaring. Nytt kök från 2022 i ett stilsäkert utförande från Härjedalskök är välutrustat med god förvaring, bra arbetsytor med mörka granitbänkskivoroch i övrigt komplett maskinell utrustning från Siemens/Bosch/Husqvarna. I anknytning till köket finns även plats för stort matbord där alla gäster kommer att rymmas under de stora bjudningarna. Här finns även en balkong som är förberedd och klar av föreningen men inga dörrar då säljarna idag endast använder terrassen på övervåningen. Vackert golvplank i original. WC finns även här.

Vidare genom den fullstora trappan (går även att nå via egen ingång från trapphuset) kommer vi till övervåningen som är disponerad enligt följande; två sovrum, loft som kan nyttjas som kontor/ sovrum. Badrum och vardagsrum med utgång till den lägenhetens terrass. Vardagsrummet är spatiöst med plats för stor soffgrupp och TV-möbel. Här finns en eldstad i form av en braskamin och utgång till den stora takterrassen. Terrassen ger ett fantastiskt och soligt uterum med markis, och plats för loungemöbler, planteringar, grill m.m. Här finns även två praktiska förråd om ca 2 kvm vardera. De två sovrummen har båda plats för dubbelsäng samt installerad förvaring i form av skjutgarderob. Helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handfat, WC och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Ett källarföråd på ca4 kvm tillhör lägenheten

Mycket välskött bostadsrättsförening som äger marken med god ekonomi och låg skuldsättningsgrad .

Välkommen!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök . Våningsplan 4 + 5 av 5. Lägenhetsnummer 41. Föreningen Brf Knoppen 20.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 7 156 kr (Värme, Vatten, basutbud kabel-TV, bredband (obligatoriskt tillägg om 95 kr/ mån) ingår). Andel i föreningen är 2.71 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Brf Knoppen 20 är en äkta bostadsrättförening och består av 62 lägenheter där samtliga upplåtes med bostadsrätt. Föreningen upplåter 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

De långfristiga skulderna för föreningen ligger på cirka 14,2 mkr, (ca 3 750 kr/kvm boyta).

Förvaltare
Ekonomisk förvaltning via Visma och teknisk förvaltning via Storholmen.

Byggår
1903

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Genomförda renoveringar
- 2022 Återvinning kompletterad med metall och matavfall
- 2020-2021 Trapphusrenovering
- 2020 Installation av fiber
- 2017 Uppgradering av avfallsutrymme med bl.a. glasåtervinning
- 2016 Översyn stammar, hissar och fjärrvärmecentral
- 2015 Maskinpark tvättstuga utbytt
- 2015 Värmekablar monterat i 2st rör mot gata
- 2015 Snörasskydd har kompletterats mot gata
- 2015 Tak målades
- 2014 Översyn självdragssystem i lägenheter. Fönsterventiler monterades
- 2013 Portalen från gatan till innergården
- 2012 Byte av expansionskärl
- 2011-2012 Samtliga fönstertotalrenoverade
- 2010-2013 Fyra av totaltsju takterrasser ärrenoverade
- 2009-2010 Totalrenoverad innergård och bakgård
- 2009-2010 Avvattning med dagvattenbrunnar
- 2009 Nyt sophus på gården
- 2002 Värmeväxlare
- 1991-1992 DAVE hydraulhissar
- Från 1990 - Stambyte löpande. Ca. 95 % är utbytt
- 1989-1990 Vindarna byggdes om till lägenheter
- 1988 Omläggning plåttak
- 1986 Putsade fasader,renoverade. Tre stycken gavlar tilläggsisolerade senare
- 1984 Fjärrvärme installerades
- 1981-1990 Elstammar/stigare. Trefasledare framdraget till samtliga lägenheter

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga med moderna och effektiva maskiner, cykelrum, hobbyrum och två innergårdar.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns inte.

TV & Internet
Basututbud kabel-tv levereras av Comhem och fiberbaserat Bredband levereras av Ownit/TelenorTill en obligatorisk kostnad om 95 kr/ mån.

Bilplats
Boende- och gatuparkering efter gällande regler.

Överlåtelseavgift
2,5 % av prisbasbelopp.

Pantsättningsavgift
1 % av prisbasbelopp.

Föreningens hemsida
http://www.knoppen20.se

Områdesbeskrivning

Välkommen till Kungsholmen och Fridhemsplan. Här finner du all tänkbar service en innerstadsboende kan önska. På gatorna kring lägenheten och i populära Västermalmsgallerian finns välsorterade mataffärer, bra shopping, mysiga caféer och konditorier, många trevliga restauranger samt flertalet gymkedjor och övrig service.

Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans gröna och blåa linje samt flertalet busslinjer.

Ett stenkast från mysiga Kungsholms strand med fina promenadstråk och motionsspår längs vattnet. Kort promenad till populära Birkastan i Vasastan med flera uppskattade restauranger, barer och cafeér. På promenadavstånd ligger även  Rålambshovsparken och Norr Mälarstrand. Även nära till Hornsbergs strand med härliga badbryggor.