BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö

Spikskogatan 14

  • 3 rum och kök
  • 81 kvm
  • 3.995.000 kr budstart
  • 4046
  • 197
  • 3335
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu kan vi erbjuda modern och välplanerad 3:a på 81 kvm. Öppen och trivsam planlösning mellan kök och vardagsrum, med ett snyggt stilrent kök och fint ljusinsläpp från fönsterpartier.  Attraktivt läge i nya Älvsjöstaden och populära Brf Skattkistan. Ljus och solen flödar in genom fönsterpartierna vilket i kombination med de ljusa färgvalen resulterar i ett riktigt trivsamt hem. 

De två sovrummen är välplanerade och ligger i nära anslutning till badrummet. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning vilket fortfarande är den layout som föredras av de allra flesta. Modernt fint badrum med tvättmaskin och torktumlare. 

En kort promenad bort nås Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud. Intill torget finns bl.a en välsorterad mataffär, caféer, restauranger, florist, frisör, apotek, vårdcentral och gym. Älvsjö är också en knutpunkt vad gäller pendeltåg med ca 10 minuter till Stockholms central, och ett flertal olika bussar. 

Flera omtyckta förskolor- och skolor finns i området, intill Älvsjöstaden finns t.ex Engelska skolan. Kämpetorpsskolan håller på att byggas ut. Det byggs också en ny permanent förskola och en ny idrottsplats med två idrottshallar och en 11-spelsplan. För mer information om vad som är planerat för Älvsjöstaden så besök gärna vaxer.stockholm

Vad gäller natur så finns både Solbergaskogen och Älvsjöskogen på nära avstånd. Älvsjöskogen har upplysta motionsspår, på vintern görs spåren i ordning för skidåkning. Varma sommardagar är Långsjön ett bra utflyktsmål. 

Generellt om bostaden

- Yteffektiv planlösning
- Väl tilltagna rum
- Stilrena materialval
- Populärt område
- Närhet till kommunikation & service
- Byggt 2018

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 5-1103. Föreningen BRF Skattkistan .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.995.000 kr budstart. Månadsavgift 4 467 kr (Kallvatten och värme. Obligatoriska tillägg om 220 kr/månad för bredband samt för varmvatten. ingår).

Driftskostnad

Totalt 690 kr/mån (8 280 kr/år) varav el 400 kr/mån, vatten/avlopp 100 kr/mån, försäkring 190 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Om föreningen

Förening och fastighet
Bostadsrättsföreningen Brf Skattkistan är en äkta förening fördelad i två bostadshus om 6-7 våningar. Det finns totalt 170 bostadsrätter samt 8 bostadsrättslokaler. I trapphus 1 kommer det att finnas en förskola med fyra avdelningar med plats för ca 80 barn. Förskolan för en separat gård som vetter mot Sjörövarparken. Förskolan upplåts som bostadsrättslokal. Lägenheternas storlek är 1-4 rok, 31-105 kvm.

Byggnadsår
2018-2019

Uppvärmning
Fjärrvärme

Gemensamhetsutrymmen
Till varje bostad tillhör ett eget lägenhetsförråd i källaren. Barnvagns- och cykelförråd, rullstolsrum finns på garageplan i varje trapphus. Cykelparkering finns även på gården och gatan. På den gröna och privata innergården finns planteringsytor, gemensam grillplats och pergola. Det finns två gemensamma miljörum i huset samt nedkast för hushållssopor på gården.


TV- och internetanslutning
I månadsavgiften så ingår det Kabel-tv och internet och fastigheten kommer att ha abonnemang med Telias Triple-play (100/100 Mbit/s) innehållande IP-telefoni, bredbandsuppkoppling och grundutbud av tv-kanaler. För dessa tjänster kommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för detta.
Övrigt gällande månadskostnaden så kommer det tillkomma en individuell kostnad för varmvatten och hushållsel.

Parkering
Totalt finns det 85 parkeringsplatser samt 4 mc platser. Samtliga finns i parkeringsgaraget under huset. Det finns även 8 laddplatser för elbilar. I parkeringsgaraget finns det 7 handikappanpassade parkeringsplatser.

Priser: Garage 1200 kr/plats och mån
Laddplats garage 1700 kr/plats och mån
Familjeplats garage 1800 kr/plats och mån (två platser som endast kan hyras av en familj då man parkerar in varandra)
Mc plats 400 kr/plats och mån.
För närvarande är det kö till garageplatserna. Det är 21 st som står i kö (2021-04-06). Väntetiden är ca 12 månader.

Avgiftsändringar
Inga beslutade eller planerade avgiftsändringar (2021-03-16) 

Rumsbeskrivning

Hall 
Hallen är alldeles lagom stor och är utrustad med en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. För de kläder och prylar som inte ryms i garderoberna så kommer källarförrådet till användning

Vardagsrum
Underbart vardagsrum som är lättmöblerat och erbjuder stora fönsterpartier. Attraktivt läge utan någon direkt insyn. Här finns gott om plats för en stor soffa, läsfåtölj, bokhyllor, tv-möbel och växter. Den öppna planlösningen mot köket gör att vardagsrummet blir till en naturlig samlingsplats

Kök
Köket är riktigt snyggt med stilrena köksluckor och vitt kakel. Den maskinella utrustningen är i rostfritt utförande och består av kyl, frys, ugn, mikro, häll och diskmaskin. 
I köket finns utrymme för att duka upp ett matbord för många middagsgäster, speciellt med tanke på den öppna planlösningen mot vardagsrummet

Sovrum 1 
Bostadens största sovrum har plats för dubbelsäng, nattduksbord och en byrå. Längs ena sidan finns en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar

Sovrum 2 
Även det mindre sovrummet är i bra storlek och har plats för säng, nattduksbord och skrivbord. Härifrån har du utsikt över innergården

Badrum 
Badrummet är både snyggt och praktiskt. Färgskalan på kakel och klinker går i grått och vitt. Längs ena väggen finns en arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare samt väggskåp. Badrummet är vidare utrustat med handfat med kommod, badrumsskåp, WC och dusch med glasvägg

Förråd
Till bostaden hör ett förråd

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Strax öster om Älvsjö station ligger bland annat Stockholmsmässan som idag är Nordens största mässanläggning om totalt 65 000 kvm och ca 1,5 miljoner besökare.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek.

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Solbergaskogen med vackra promenadstråk och Älvsjöskogen, ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city, så kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar 10 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än sex minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”.