BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tungelsta

Kometvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 43 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna sällsynta chans att förvärva detta fantastiska enplanshus beläget i underbar miljö! Här är det bara att flytta in och njuta av allt huset och området har att erbjuda. Som den inte allt för ovanliga synen av älgar, rådjur och kvittrande fåglar. I trädgården kan man njuta av utmärkta sollägen och under kyliga vinterdagar samlas man kring den varma braskaminen som har en hög mysfaktor.

Man välkomnas till fastigheten av den stora, grusade uppfarten där det finns gott om plats för biluppställning för flertalet bilar. Huset är disponerat på ett plan och har en genomtänkt planlösning med två sovrum och ett inbjudande allrum med generöst ljusinsläpp, bra arbetskök med smakfulla materialval samt ett stort helkaklat badrum. På tomten finns dessutom en gäststuga/bastu och goda förvaringsmöjligheter finns i förrådsboden.

Inom en 10 minuters bilfärd finner man flertalet badsjöar, skolor, pendeltåg, restaurang samt matbutik.

Unik möjlighet att förvärva denna underbara fastighet där man kan njuta av naturens lugn och stressfria, inspirerande miljö året om! Varmt välkomna till en upplevelse på plats!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 3 rum och kök varav 2 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Papp. Ventilation: Självdrag. Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp. Fönster: 2-glas , 3-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Luftvärmepump, kamin samt direktverkande el.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Driftskostnad

Totalt 2 400 kr/mån (28 800 kr/år) varav El 1 667 kr/mån, Vatten/Avlopp 375 kr/mån, Sotning 67 kr/mån, Samfällighet 83 kr/mån, Renhållning 208 kr/mån.

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 401 000 kr
Mark, värde: 1 174 000 kr
Summavärde: 1 575 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1976
Värdeår: 1976

Tomt 
2 675 m², Friköpt.

Bilplats
Stor grusad uppfart med plats för flertalet bilar.

Renoveringar
2020
Elen i hela huset omdragen
Ny Kyl/frys, Diskmaskin, Spishäll, Ugn samt köksfläkt
Utebelysningen utbytt
2021
Ny takpapp
Ny plåt och huv till skorsten


Kommunal avgift
Fastighetsskatten har ersatts med en kommunal avgift om 0,75 % av taxeringsvärdet eller max 8 349 kr/år för småhus deklarationen 2020 (inkomståret 2019). Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Besiktning
Kontakta mäklaren för mer information,

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 3 st pantbrev om 1 815 000 kr. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.

Områdesbeskrivning

Det är en speciell känsla att bo i Tungelsta, fundera på om du ska spendera dagen vid havet, i skogen eller i shoppingcentrumet. Tungelsta är den lilla orten med det stora utbudet och har närhet till det mesta. Här kan du leva den lantliga drömmen samtidigt som pendeln bara tar 30 min till Stockholm C. Förutom det lantliga lugnet finns ett brett utbud av aktiviteter så som ridning, golf, naturreservat och parker. Här finns något för alla!