BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Blåsut

Fyrvaktarkroken 8, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 3.300.000 kr Accepterat pris
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade 2:a med balkong mot lugn innergård i fritt och eftertraktat österläge!

Här erbjuds stilrena ytskikt i ljusa färger och parkett som är genomgående i hela bostaden. Stilrent kök från Vedum i öppen planlösning mot vardagsrum. Här finns även utgången till lägenhetens stora balkong som erbjuder sol från uppgång till tidig eftermiddag. Rymligt och insynsskyddat sovrum som vetter mot gården i ett lugnt och ostört läge. Badrummet har goda förvaringsmöjligheter och är utrustat med dusch, tvättmaskin samt torktumlare.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Föreningen Brf Almagrundet 2.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.300.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 450 kr (Värme, vatten, grundutbud Kabel-TV, bredband 100/100 och telefoni samt bostadsrättstillägg ingår).

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 150 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Allmänt om föreningen
Brf Almagrundet 2 är en äkta förening som består av 90 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler. . Byggherre är Peab och fastigheten tillträddes 2015. Föreningen äger marken.

Kommande avgiftsregleringar
Det finns i dagsläget inga beslut tagna gällande kommande avgiftsförändringar.

Kommande/Gjorda renoveringar
Fastigheten färdigställdes 2015 och hittills har några renoveringar inte varit aktuella. Det finns i dagsläget inga beslut tagna gällande kommande renoveringar.

Kabel TV
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband
Bredband. Leverantör: Telia. Bredband (10/10 Mbit) och IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering
I föreningen finns 46 garageplatser samt 19 parkeringsplatser vilka går att hyra. Till garageplats och parkeringsplats är det separat kö. I dagsläget är det kö till parkering. Kontakta styrelsen för mer information och för att ställa dig i kö. För närvarande är det kort kö.

Gemensamma utrymmen
På entréplan i samtliga trappuppgångar finns cykel-/barnvagns-/rullstols- och städrum. Soprum är placerade i garaget. I föreningen finns även lägenhetsförråd belägna i källaren.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Övrigt
Nuvarande ägare disponerar över ett källarförråd. Föreningen har en hemsida: http://www.brfalmagrundet2.se

Överlåtelseavgift - 1 183 kr betalas av köpare.
Pantsättningsavgift - 473 kr

Områdesbeskrivning

Blåsut ligger mellan Hammarbyhöjden, Johanneshov och Enskededalen.

Till Blåsut går Tunnelbanans gröna linje 18. I Skärmarbrink hittar man anslutande linje 17 och i Gullmarsplan hittar man linje 19, tvärbanan samt bussar till söderort, Tyresö och innerstaden. Södermalm når man på 5 min med tunnelbanan och centralen 12 min. Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

En kort bit bort hittar man även Nackareservatet. Här finns promenadstigar, löparslingor, strövområden och badmöjligheter. I Hammarbyhöjden finns även en av Stockholms slalombackar-Hammarbybacken. Här finns möjlighet till utförsåkning vintertid och är även populärt använt bland motionärer för intervallträning.

Stockholm har en ny evenemangsarena från 2013, Tele2 arena intill Globen. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Det är inte heller långt till Stockholms kultur och nöjesliv, på Södermalm finns barer, klubbar, biografer, teatrar, restauranger och caféer.

Blåsut ligger på gångavstånd från både Globen Shopping med 60 butiker och restauranger och Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. I Gamla Enskede finns bageri och delikatessbutik. Med tunnelbanan tar man sig lätt till Farsta Centrum där ett stort utbud av restauranger och affärer finns tillgängliga med generösa öppettider. Vill man hellre åka in mot stan finns till exempel Ringens köpcentrum vid Skanstull.