BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby Slott - Älvsjö

Tureholmsvägen 9

  • 7 rum och kök
  • 204 kvm
  • Såld
  • 8398
  • 1839
  • 55492
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna gedigna och pampiga villa från 1911 på mycket välplanerade 262 kvm med friköpt tomt på 822 kvm. Med en takhöjd på 285 cm, generösa rum och fint läge kan man verkligen känna historiens vingslag i huset. Området har anor från 1500-talet och var infarten till Stockholm från södra Sverige genom Göta Landsväg. Ett hus där det bara är att flytta in. Här möts man av ett verkligen trivsamt äldre hus med en historia från början av seklet till att passa en familj för 2000-talet. Suveränt belägen mitt i Örbys villaidyll – en av Stockholms äldsta villastäder. Ett väldisponerat hus med ytor på tre plan där det finns plats för hela familjen med upp till 6 sovrum. De stora renoveringarna är redan gjorda och i den inbjudande trädgården finns både plats för barnens lek, avkoppling och umgänge. Läget är mycket bra med en kort promenad till skola, förskola, bussar och barnvänliga omgivningar. Till Älvsjö är det också en kort promenad var pendeltåget ansluter. Harmoni för hela familjen helt enkelt.

En väldisponerad planlösning med två utmärkta sovrum på mellanplanet, ett vindsplan som kan passa perfekt för barnens lek - tonåringens egna plan - eller som arbetsrum. Ett kök med gott om plats för matbord, eller kanske placeras det i matsalen. Ett vardagsrum med öppen spis, matsal med utgång till altanen i bästa solläge och generösa utrymmen för socialt umgänge. Bara någon minut bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 18 minuter - utmärkta kommunikationer med andra ord.

- unikt & pampigt
- karaktär & känsla
- historiens vingslag
- generösa 262 kvm
- barnvänlig tomt & omgivningar
- gedigen konstruktion av yrkesmurare & arkitekter
- låg energiförbrukning

*****
TRÄDGÅRD & ALTAN
Husets trädgård bjuder på såväl gräsytor som kuperad tomt med tidstypiska växter såsom pioner, lötnantshjärta, syrén mm.  På altanen har du sol under hela dagen, tomten bjuder verkligen in till socialt umgänge och barnens lek. 

*****
ENTRÉPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT
*****
Kök
Väldisponerat och fint kök från 2008 med plats för matbord för till ca 4-16 personer. Köksutrustningen består av bänkskiva i betong, fullhöjd kyl & frys, diskmaskin, spis & ugn, spisfläkt.

Vardagsrum & matrum
Ljust, fint vardagsrum med fönster ut mot kringliggande villaträdgårdar. Det finns plats för soffgrupp, tvmöbel och matmöbel  - ett rum för hela familjen.  Här kan man njuta framför brasan i den vackra öppna spisen. Vackert, massivt ekparkettgolv. Matsal i fil med ingång till kök och utgång till altan i bästa solläge. Takhöjden på ca 285 cm skapar verkligen en rymd och fin känsla för huset. 

Entré & hall
En stor, välkomnande hall med klinkergolv, gott om plats för kläder och förvaring.

Badrum
Väldisponerat badrum  med dusch, wc, handfat.

*****
 MELLANPLAN
*****

Masterbedroom

Ett rogivande generöst sovrum med härlig takhöjd, öppen spis och bra med förvaring. Ekparkett på golvet.  

Sovrum 2
Ett ytterligare generöst sovrum på detta plan med liten klädkammare/förråd. Ekparkett på golvet, målade väggar.  

Badrum
Ett badrum från 2008 med dusch, badkar, wc och handfat - perfekt och praktiskt placerad på samma plan som sovrummen.

*****
VINDSPLAN
*****
På vindsplanet finns mycket goda möjligheter för olika boenden, arbetsplats, förvaring eller vad som passar just er bäst. Riktigt charmigt våningsplan som verkligen skänker huset en oväntad dimension! 

Allrum/sovrum med öppen spis. Samt 2 mindre sovrum. 

*****
KÄLLARPLAN
*****
Utmärkta förrådsmöjligheter i källarplanet, ingång från garaget på sidan av huset.