BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sköntorpsvägen 115, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • 4000
  • 465
  • 1666
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden
Här bor du på två trappor i en modern lägenhet med väldisponerade ytor och stor inglasad balkong i västligt läge mot lummigt skogsområde. Lägenheten är belägen helt utan insyn vid foten av Årstaskogen med endast ett stenkast till Årstatorg.

Rumsbeskrivning
Rymlig och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns garderober och gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. Säkerhetsdörr är installerad. Invid hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Vardagsrum med gott om plats för soffa, matbord och övrig möblering. Från rummet nås inglasad balkong belägen mot lummigt skogsområde som förlänger årets alla årstider. Kök med gott om plats för förvaring. Maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, mikro, spis med tillhörande ugn och diskho. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som bidrar till social samvaro. Rymligt och insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng och övrig möblering så som sängbord. Fräscht, rymligt och stambytt badrum från 2004. Utrustat med golvvärme, dusch, wc och badrumsskåp. Förberett för tvättmaskin.




- Sällan till salu
- Gott skick
- Välskött förening
- Vackra ytskikt
- Hiss
- Inglasad och rymlig balkong
- Gym, bastu, tvättstuga och övernattningslägenhet i föreningen
- Årstaviken som närmsta granne
- Låg belåning

Allmänt om föreningen
Stabil och välskött förening med ordning och reda på finanserna. Belägen endast ett stenkast från Årstaskogen, Årstaviken och Årsta torg. Här bor du alltså i en stor och gedigen förening med välskött ekonomi och låg belåning om endast 4892 kr per kvm.

I föreningen finns gym, cykelrum, bastu och barnvagnsrum. Utöver detta finns en gemensamhetslokal mellan Sköntorpsvägen 111 och 115. Lokalen har ett fullt utrustat kök, allrum med plats för 25 sittande gäster samt en toalett. I anslutning till lokalen finns två gästsängar för de som har övernattande gäster. Det finns även en mysig uteplats med trädgårdsmöbler och grill som är till för föreningens medlemmar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 410. Föreningen Brf Närdingen 1, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 144 kr (Värme, vatten, kabel-tv och internet ingår). Andel i föreningen är 0.80613 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav El 175 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Observera att driftskostnaderna endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning. .

Föreningen
Brf Närdingen 1 bildades år 2004 består av 140 lägenheter och 2 lokaler fördelade på tre byggnader, Sköntorpsvägen 111, 113 och 115. Husen byggdes 1963 och totalrenoverats av PEAB under 2004-2005, då lägenheterna såldes som nyproduktion. Föreningen innehar marken med tomträtt som omförhandlas i April 2021.

Ekonomi
Här bor du i en stor och gedigen förening med välskött ekonomi och låg belåning om endast 4892 kr per kvm.

Genomförda renoveringar
2004-2005 - Totalrenovering av föreningens byggnader. I samband med detta genomfördes stambyte, elstigar, renovering av fasader, utbyggnad och inglasning av balkonger. Trapphusmålning, slipning av golv och utbyggnad av fönster.
2015 - Fasad
2016 - Gemensamhetslokal
2020 - Fasadrenovering och fönsterbyte

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns gym, cykelrum, bastu och barnvagnsrum. Utöver detta finns en gemensamhetslokal mellan Sköntorpsvägen 111 och 115. Lokalen har ett fullt utrustat kök, allrum med plats för 25 sittande gäster samt en toalett. I anslutning till lokalen finns två gästsängar för de som har övernattande gäster. Det finns även en mysig uteplats med trädgårdsmöbler och grill som är till för föreningens medlemmar.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Internet och tv
Fiber via Ownit och tv via Comhem.

Bredband 250/250 ingår i avgiften med möjlighet att uppgradera till 1000/1000 för 199 kr per mån.

Parkering
Det finns ett flertal parkeringsplaster runt huset som går att hyra för 350 kr per mån. Vill du ansöka om parkering ta kontakt med föreningens förvaltare Fastum för att ställa dig i kö.

Föreningen har i dagsläget två gästparkeringar som kan användas dygnet runt, detta kräver ett parkeringstillstånd som ordnas av styrelsen samt en p-skiva. Parkeringstillståndet ansöker du via styrelsen.

I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm Stad för 500 kr per månad.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift debiteras köparen.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och prom enadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.