BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Folkskolegatan 22A, 5 tr

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen! Mitt bland plåttaken på Södermalm hittar du Högalids trevligaste utsikt. Smakfull trerummare som är uppförd på 30-talet i helt insynskyddat läge med sjöutsikt. Här har du fri sikt från majoriteten av lägenhetens alla rum, varsågod och njut!

Bostaden bjuder på stora, luftiga rum och en generös takhöjd. Synnerligen fina trägolv från byggåret. Stilrent omsorgsfullt renoverat kök med vitvaror av hög prestanda och kvalité samt fantastiska förvaringsutrymmen i stilsäkra skåp och lådor. En halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum där rymd och ljusinflöde från två stora fönster imponerar. Två rogivande sovrum som båda ligger i ostört gårdsläge med sjöutsikt. Nyrenoverat badrum från 2020 utrustat med industriglasvägg samt tvättmaskin. Här har vi ett hem som med sitt höga och insynsskyddade läge inbringar lugn, mitt i staden!

Stort och luftigt kök med bevarat serveringsskåp samt gott om förvaring bakom vita köksluckor. Här finns ett vackert fönster som vetter mot högalidskyrkan och släpper in ett härligt ljus. Plats för middagsbord för ca 6-8 personer om så önskas. Här finns all maskinellutrustning så som spis med häll, ugn, kyl/frys, diskmskin och fläkt. Allrummet är även det väldigt stort och luftigt där ni kan möblera fritt med soffgrupp, tv-möbel samt övrigt möblemang. I detta rum finner ni även en platsbygdd hylla som ger en känsla av karaktär. Ett stort och ett lite mindre sovrum i gårdsläge med bra förvaring. Badrummet är nyrenoverat sedan 2020 och är utrustat med dusch, wc, handfat samt förvaring. Välkomnande hall med en stor walk-in closet för goda avhängnings- samt förvaringsmöjligheter.

Detta är sammantaget en optimal 3a i en attraktiv förening med ett toppenläge på Södermalm!

- Sjöutsikt
- Stora spröjsade fönster i två vädersträck
- Nyrenoverat badrum
- Mysig innergård
- Vackra trägolv
- Närhet till söders puls i populära Hornstull samt direkt närhet till vatten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Föreningen Brf Fabriken 32.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 655 kr (Värme, Vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 0.023044 %.

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav el 358 kr/mån, försäkring 392 kr/mån.

Byggnadsår
1930.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
2020 - Byte av fjärrvärmecentral
2020 - OVK
1986 - Stambyte
Ett system för värmeåtervinning har installerats och
målning av taket har gjorts under de senaste åren. Stamspolningar sker vart 5:e år.

Kommande renoveringar
2021 - Puts och fönsterarbete på vån 5
Föreningen har en underhållsplan som dem följer samt uppdaterar löpande.


Föreningen
Brf Fabriken 32 är en äkta förening som förvärvade fastigheten i december 2004 och upplåter 42 st bostadsrätter, 3 st lokaler och 1 hyresrätt. Föreningen äger marken.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en tvättstuga som inrymmer 4 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 torkrum. Det finns 2 stycken cykelförråd, 2 stycken barnvagnsrum samt 1 grovsoprum. Fastigheten har även 3 gårdar. Möbler finns samt grillar och växter. För föreningens medlemmar finns en gästlägenhet att nyttja, läs mer om detta på föreningens hemsida som finns länkad under dokumenten.

TV- och internetanslutning
Kabel-TV: Det finns ett nät för kabel-TV som drivs av ComHem.
Bredband: Fiber via Telenor.

Bilplats
Föreningen har inga garage- eller parkeringsplatser.

Kommande avgiftsförändringar
Höjning har gjorts med 6 % den 1 januari 2015, den första sedan 2004. Ingen kommande avgiftsförändring.

Ägande
Delat ägande godkänns om båda parter skall bo i lägenheten. Delat ägande mellan barn och förälder godkänns ej om syftet är hjälp med finansiering. Juridisk person accepteras inte som bostadsrättsinnehavare. Bostadsrättsinnehavaren måste bo i fastigheten.

Överlåtelseavgift
1 190 kr.

Pantsättningsavgift
479 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.