BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltängen, Nacka

Ugglevägen 5C, 2tr

  • 2 rum och kök
  • 53 kvm
  • 2.495.000 kr
  • 3914
  • 161
  • 3864
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu har ni äntligen möjligheten att förvärva denna charmiga lägenhet. Bevarade originaldetaljer, rymliga rum samt stort ljusinsläpp karaktäriserar bostaden och gör det väldigt lätt att trivas. Bostaden måste upplevas på plats!

- Bevarade originaldetaljer
- Hörnlägenhet med ljusinsläpp från tre olika väderstreck
- Balkong i söderläge med sol hela dagen
- Rymliga rum
- Perfekt läge med service, kommunikationer och natur utanför dörren

Genomgående ekparkett i bostaden och smarta, inbyggda förvaringslösningar i hall och sovrum. Köket erbjuder stora ytor för matlagning och plats för större matgrupp där ni kan njuta av härliga middagar. Utrustat med spis, ugn, kyl/frys, mikro och god förvaring i köksskåp. Sovrummet har gott om plats för stor säng med sängbord på båda sidor och förvaring i garderob längst vägg samt inbyggd garderob.

Vardagsrummet är riktad i söderläge vilket ger ett behagligt ljusinsläpp in till bostaden. Det samma gäller den renoverade balkongen där du kan slappna av i underbart solläge. Stora ytor i vardagsrum och sovrum möjliggör även plats för ett skrivbord eller annat möblemang. Badrummet erbjuder dusch, wc, tvättmaskin och kommod med förvaring.

Passa på att kontakta mäklaren för mer information och en möjlighet att komma på visningen.

Varmt välkomna!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 46. Föreningen Brf Nacka-Hus i Ekängen.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr. Månadsavgift 4 336 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband (100/100Mbit) ingår). Andel i föreningen är 1.1261 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 200 kr/mån.

Byggnadsår
1941

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Nacka-Hus är Nackas äldsta bostadsrättsförening och förvärvade fastigheten år 1941. Den består av 96 st lägenheter varav mestadels ettor, tvåor, treor och 15st lokaler. Lägenheterna är belägna på Ugglevägen 1-15. Föreningen är en äkta förening. Föreningen äger marken. Varje lägenhet har en individuell elmätare och man betalar själv för det man förbrukat. Föreningen godkänner delat ägande. Inget krav på minsta ägarandel finns.

Föreningens ekonomi
Stor och stabil förening med många lokaler som genererar intäkter. Ekonomisk förvaltare är SBC. Inga kommande avgiftshöjningar finns (Kontrollerat 2020-10-23).

Utförda renoveringar
2018 - Renovering av balkonger
2018 - Utökning med ytterligare en tvättstuga
2016/17 - Byte av liggande avloppsstammar
2012 - Renovering pannrum till affärslokal
2010/11 - Fasadrenovering
2008 - Installation av fjärrvärme
2007/08 - Renovering av fönster
1998 - Byte av stående avloppsstammar

Kommande renoveringar
2022 - Fönsterrenovering

Tv och bredband
Föreningen har ett kollektivt avtal med bredband fiber från Ownit och kabel-tv ingår i avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör två källarförråd. Gemensamma tvättstugor i port 5 och cykelförråd i varje port. Det finns grillar att låna på gårdarna samt utemöbler som föreningen ställer ut under säsong.

Parkering
Föreningen har parkeringsplatser och garage. Det är kö på dessa för tillfället. Finns även möjlighet att parkera på gatorna runt bostaden.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://brfnackahus.se/

Områdesbeskrivning

Bostaden har ett fantastiskt fint strandnära läge mellan Saltsjö-Duvnäs, Skurusundet och Ektorp. Det är ett lugnt område med närhet till stad, natur och vatten. Många härliga promenadstråk. Ta en promenad till långsjön där du hittar sandstrand, klippbad och motionsslinga. Det är även promenadavstånd till populära Nyckelviken som är en av Nackas flera naturreservat. Där erbjuds hög livskvalitet vid vattnet med flera motionsslingor och utegym. Även en välbesökt lantgård med djur och trevliga rast/grillplatser som är mycket uppskattat av barnfamiljer.

Kommunikationer
Mycket bra kommunikationer med ett stort antal bussar som går dygnet runt eller ta Saltsjöbanan från Saltsjö-Duvnäs som tar dig till slussen på 15 minuter.

Skolor
Stort urval av skolor i området ex. är Saltängens förskola, Saltsjö-Duvnäs skola och Skuru skola som har klasser upp till nionde klass.

I närliggande Ektorp centrum finns det bland annat matbutiker, bageri Gateau och två stycken gym, AIM Studio och Nordic Wellness. I Ektorp ligger även Nacka Sjukhus som är ett modernt sjukhus med närakut.

Två stora köpcentrum finns på bekvämt avstånd.
Nacka Forum är fullt av butiker och restauranger. Här arbetas det även för fullt med utbyggnaden av tunnelbanan, som blir en förlängning av blå linjen som går ändå till Kungsträdgården.
Sickla köpkvarter med butiksgallerior och även Dieselverkstan som är kulturens mötesplats, med SF biograf, bibliotek, teater och konsthall, restauranger och café.