BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Orminge, Nacka

Edövägen 16C

  • 1.5 rum och kök
  • 44 kvm
Värdera din bostad

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök . Lägenhetsnummer 72. Föreningen Brf Edölandet.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 168 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.532 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav El 200 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1969

Uppvärmning
Bergvärme

Föreningen
Brf Edölandet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 160 lägenheter varav 119 upplåtes med bostadsrätt och 41 upplåts med hyresrätt. Det finns även en föreningslokal som går att hyra.

I föreningen finns innergårdar med sittplatser och lekmöjligheter. Föreningslokal finns på Edövägen 6 som går att hyra, rymmer 25 personer.

Utförda renoveringar
Under 2000-talet byttes V/A-stammar i kök och badrum.
2002 installerades en ny fjärrvärmecentral.
2008 genomfördes en OVK-besiktning.
2009 utfördes en energideklaration.
2014 spolades brunnar och föreningen har tillsatt en trädgårdsgrupp som sköter gården.
2015 utfördes OVK-besiktning.
2015 gjordes takrenovering.
2017 underhåll värmeanläggning
2017 i arbetet med att installera bergvärme har det under året gjorts ett utbyte av styrskåp för värmesystemet. Styrelsen har under året tillsammans med Restate sett över glaspartierna i alla trapphus.
2018-2019 Installerat bergvärme. Nedklippning av buskage.
Föreningen följer ekonomiska planen gällande renoveringar.
2017/2018 - nya tak

Planerat underhåll
2020 Slipning och finish av golv i portar, Provport på Edövägen 8A
2020 Underhåll av fogar i fasader
2020/2021 Tvätt/Blästring av fasader

Tv och bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com hem och bredband via Bredbandsbolaget.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har gemensamma tvättstugor som är belägna i servicebyggnaden som ligger vid parkeringen intill hus 24, 22 och 8. I tvättstugan finns 6 stycken tvättmaskiner samt en grovtvättmaskin, tre torktumlare, tre torkskåp och ett torkrum. Dessa är fördelade i fyra låsbara tvättstugor. Det finns även två miljöstugor och ett grovsoprum.

Parkering
Föreningen har 113 parkeringsplatser och 67 garageplatser som går att hyra till en kostnad om 281 kr/månad (p-plats) respektive 399 kr/mån (garage) eller 531 kr/månad (garage med bur). I dagsläget 2019-05-20 finns det 1-2 platser lediga.

Mark
Föreningen äger marken och köpte fastigheten 2013

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1182,5 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
För mer information om föreningen, besök gärna deras hemsida: http://www.brfedolandet.se/

Områdesbeskrivning

I Orminge bor man med direkt närhet till naturen vilket erbjuder stora möjligheter till ett fantastiskt friluftsliv. I området finns även flertalet insjöar som även dessa erbjuder goda badmöjligheter samt grillplatser. Här finns även en golfbana, flertalet konstgräsplaner, ishall, inomhushallar, Boo rackethall och självaste Yasuragi och Skepparholmen spa 5 min bort med bilen.

Vidare erbjuder Saltsjö-Boo fina motionsspår, trevliga vandringsleder och bra cykelvägar ända till Gustavsberg eller till Stockholm City.

I Orminge Centrum hittar man det mesta man behöver, ett trivsamt köpcentrum med ett stort utbud av restauranger, caféer och gym. Här finns även Systembolaget samt det populära Linbergs bageri, Boo vårdcentral, BVC, folktandvården och tre stora matbutiker COOP, Willys och Lidl.

Skolor i området är tex Myrsjöskolan (F-9), Orminge skola (F-6) Boo Gårds skola (F-6), Kunskapsgymnasiet Orminge (fristående gymnasium). Finns även flertalet förskolor i närområdet.

I området finns mycket goda allmänna kommunikationer då Orminge är knutpunkten i Saltsjö-Boo. Busslinjerna 444, 445 och 446 går direkt till Slussen och tar ca 20 minuter, 471:an går lokalslingan förbi Nacka Forum och sedan vidare på motorvägen till Slussen. Nattbussen 496, börjar gå efter midnatt. Från Orminge Centrum går motorvägsbussen in till Slussen på ca 15 minuter.