BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Högalid

Heleneborgsgatan 8C

  • 1 rum och kök
  • 40 kvm
  • 5733
  • 1177
  • 5166
Värdera din bostad

Beskrivning

Äntligen saluförs denna charmiga sekelskiftesetta som nyligen låtit sig renoveras från badrum till kök. Väl genomtänkta materialval som inbringar en känsla av medvetenhet i kombination med bevarade attribut från byggåret så som slipat och vitlaserat plankgolv, djupa fönsternischer samt en väl tilltagen takhöjd. Den unika planlösningen med det stora, varma köket gör att det vanligtvis blir bostadens naturliga samlingspunkt. Lägenheten kan enkelt omdisponeras till en 2:a om så önskas (se planskiss). Här bor ni i en av Söders mysigaste föreningar som är lågt belånad, har en fin innergård och trevlig terrass med magisk utsikt mot Riddarfjärden på baksidan.

Stort och luftigt kök med bevarat serveringsskåp samt gott om förvaring bakom vita köksluckor. Här finns ett vackert fönster som släpper in ett härligt ljus. Plats för middagsbord för ca 4-6 personer. Här finns all maskinell utrustning så som spis med häll, ugn, kyl/frys och fläkt. Allrummet är även det väldigt stort och luftigt där ni kan möblera fritt med säng, soffgrupp, tv-möbel samt övrigt möblemang. I detta rum finner ni även 4 garderober till förvaring och ett vackert fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Badrummet är nyrenoverat sedan 2021 och är utrustat med golvvärme dusch, wc, handfat samt förvaring. Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter.

Detta är sammantaget en suverän etta i attraktiv förening med ett toppenläge på Södermalm!

- Låg belåningsgrad i föreningen
- Stora spröjsade fönster
- Mysig innergård samt två takterrasser i föreningen
- Vackra trägolv
- Närhet till söders puls i populära Hornstull samt direkt närhet till vatten

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2. Lägenhetsnummer 00102. Föreningen Brf Heleneborgsparken.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 119 kr (Värme, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår).

Driftskostnad

Totalt 543 kr/mån (6 510 kr/år) varav el 217 kr/mån, försäkring 326 kr/mån.

Byggnadsår
1925.

Föreningen
Brf Heleneborgsparken förvärvade 1924 fastigheterna Hyvlen 27 och 28. Föreningen äger marken. Föreningen upplåter 137 lägenheter med bostadsrättsamt 1 lägenheter med hyresrätt. Brf Heleneborgsparken bildades som en bostadsförening 1924, men ombildades till bostadsrättsförening år 2005. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen erbjuder en trevlig terrass på baksidan med kvällssol från vilken man har en fantastisk utsikt över Riddarfjärden, det finns ytterligare två terasser på bottenplan mot Heleneborgsgatan. Huset ritades 1924 av Arkitekt & Byggnadsbyrån Ivar Nyqvist AB och byggdes under åren 1924 - 1925.

Belåningsgrad 2319 kr/kvm enligt Årsredovisning 2019

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar, för information om fler renoveringar som gjorts i huset/föreningen läs Årsredovisning
1976- Rörstambyte kök
1980-81 Rörstambyte badrum
1985-1986 Elstambyte
2001 Fönstren mot söder renoverades
2003 Fönstren mot norr renoverades
2007 Ombyggnation tvättstuga
2008-2009 Radonmätning
2009 Tryckstegringspump för högre tryck i pumpsystemet
2010 Hissrenovering
2011 Renovering av tak
2014 Renovering av fönster
2014 Fasadrenovering
2016 OVK
2017 Renovering gård
2017 Installation av bergvärmeanläggning
2017 Dränering av grunden ned mot källare
2019 Förstärkning balkongavdelare (kungsbalkonger)
2020 Inköp av nya trädgårdsmöbler till Sjöterrassen
2020 Stamspolning och filmning av VA-stammar

Kommande renoveringar
Planerar att göra relining inom närmsta åren.


Övriga utrymmen
Till lägeneheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. Föreningen har en gemensam bastu, en lokal, en övernattningslägenhet, ett motionsrum och ett hobbyrum. I övrigt finns barnvagnsförråd och cykelförråd. På gården vid 6C  finns cykelparkeing och även bakom dörren i gången vid 8C. Föreningens tvättstuga har fyra tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och en elmangel. I övrigt finns en terrass mot Riddarfjärden med grill och två terrasser mot gatan.

TV- och internetanslutning
Internet levereras av Bredband2, och 200/200 Mbit/s ingår i avgiften.

P-platser/Garage
Föreningen har inga egna p-platser eller garage. I området gäller boendeparkering.

Ägande
Delat ägande godkänns. Minsta ägarandel är 10%.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Områdesbeskrivning

Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer.

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls galleria Hornhuset har fyllt ut Hornstull med fler butiker, caféer och populära restauranger. Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.

Restauranger och caféer värda ett besök: Chelas, Bitza, Tjoget och Barobao.