BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Telefonplan

Borrvägen 18, högst upp!

  • 3 rum och kök
  • 53.5 kvm
  • 2.495.000 kr / Budstart
  • 4129
  • 355
  • 4109
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen in i denna hemtrevliga gavel 3:a högst upp i huset, perfekt planerad med ett attraktivt läge. Gavelläget gör att lägenheten har fönster i 3 olika väderstreck som medför till ett fint naturligt ljus med eftermiddag och kvällssol. Härtill finns utgång till en rymlig balkong bästa solläge. Lägenheten har blivit varsamt renoverad med vackra nyslipade trägolv och nytt trägolv i kök. Rymliga rum och ca 2,7 m i takhöjd, plats för både matbord och soffgrupp i vardagsrummet. 

Direkt närhet till Telefonplan men också bara en kort åktur till större shoppingcentrum som Liljeholmens centrum och Kungens kurva. 

Hall
Ljus och trevlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt avställning av skor. Parkettgolv som sträcker sig vidare in lägenhetens alla rum. Från hallen nås till vänster en rymlig klädkammare/walk in closet som rymmer säsongens alla kläder. 

Badrum
Stambytt badrum -93. Badrummet är utrustat med wc, kommod, spegelskåp, badkar. Ett praktiskt vädringsfönster som också släpper in ett mysigt naturligt ljus.

Kök
Ett fint och renoverat kök, här finns gott om förvaring i platsbyggda serveringsskåpet (i original). Vädringsfönster mot gården. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Bakom förvaringsskåpet finns en dörr in till lilla sovrummet. Se planritningen.

Sovrum
Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och/eller övrigt önskat möblemang. Fönster högt upp utan insyn. Parkettgolv på golvet och målade väggar.

Sovrum 2
Intill köket finns detta sovrum som fungerar utmärkt som ett barnrum eller kontor.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för större soffgrupp, TV-möbel, middagsbord/skrivbord. På golvet ligger ett stavparkettgolv och målade väggar. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen.

Balkong
Möblerbar balkong med fritt högst upp i huset. Här får du en härlig sol under större delen av dagen, sydvästläge.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd.

Övrigt
Enligt lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 2 rum och kök, men disponeras idag som en perfekt planerad 3:a.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 231007003-0012. Föreningen Riksbyggen BRF Stockholmshus Nr.7.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr / Budstart. Månadsavgift 3 935 kr (Vatten, Värme, Kabel-TV (basutbud från Comhem) ingår). Andel i föreningen är 1.08519 %.

Driftskostnad

Totalt 665 kr/mån (7 980 kr/år) varav värme 300 kr/mån, försäkring 200 kr/mån, övrigt 165 kr/mån. Övrigt: Det obligatoriska tillägget avser bredband.

Byggnadsår
1944

Uppvärmning
Fjärrvärme samt Bergvärme

Föreningen
Föreningen bildades i samband med byggåret och innehåller 9 olika fastigheter och består av 106 lägenheter.
Lägenhetsfördelningen är 1,5-2,5 roks lägenheter.

Föreningens ekonomi ser bra ut med en låg belåningsgrad på 2 103 kr/kvm. En del större renoveringar har utförts senaste åren som bergvärme, relining, lagning av fasader som har påverkat ekonomin och visar därför ett underskott i årsredovisningen. Men föreningen har tagit höjd för dessa investeringar och höjt avgiften så att den ska ligga i linje med vad föreningen kommer ha för kostnader framöver.

Utförda renoveringar
2019 - Nya utemöbler
2018 - Oljning och målning av portar
2017-2019 - Relining av liggande stammar
2013 - Tvättstugor
2010 - Trapphus
2008 - Bergvärme installerat
2001 - Värmekulvertar
1998 - Ytterkarmar fönster
1997 - Fasader och balkonger
1995 - Tak
1994 - El-stambyte
1993 - Stambyte i kök och badrum
1996 - Fjärrvärme installerat

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Tv och bredband
Föreningen har Comhem som leverantör för kabeltv som ingår i avgiften. För internet har föreningen Telenor som leverantör och ett obligatoriskt tillägg tillkommer på 165 kr/mån på avgiften. Hastigheter 150-250 mbit/s. Det går även att ansluta sig till fiber-tv.

Gemensamhetsutrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Det finns 3 st tvättstugor i föreningen port Hökmossevägen 14-16. I källaren finns cykel/barnvagnsrum. Ett hobbyrum som är utrustat med en arbetsbänk finns på Tångv. 21-23. Föreningen har även en övernattningslägenhet som kostar 200kr/dygn.

Parkering
Boendeparkering gäller i området taxa 5, inget garage eller p-platser finns att hyra.

Mark
Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Omförhandling sker 2023.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok. Boende i lägenheten ska minst vara delägare.

Överlåtelseavgift
1 182 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
stockholmshus7.se/

Områdesbeskrivning

Här bor man i ett expansivt område bara några minuter från innerstan, med närhet till allt såsom butiker, träningsanläggningar, restauranger, natur, puls och nöjen.

Populära restaurang Landet erbjuder både bar, restaurang och scen - förstklassig matlagning som tilltalar gäster från hela stan. Likaså populära Svenska Sushiköket-, Hamburgerköket- och Tapasköket.

I närområdet finns Midsommarkransen med Svandammsparken för lata dagar i solen. Fortsätter man promenaden ner till Aspudden finns många vackra promenadstråk längs Vinterviken och vidare bort mot Mälarhöjden, tar man det andra hållet kommer man till sjön Trekanten i Liljeholmen där även Liljeholmsgallerian står till förfogande med över 90 butiker.

På andra sidan Telefonplan ligger Västberga med stort utbud av livsmedelsbutiker. Utmärkta kommunikationer med både tunnelbana och buss på några minuters promenadavstånd.

För dig som gillar att cykla finns det cykelbanor direkt utanför lägenheten som tar dig direkt in till city väldigt smidigt. Nuvarande ägare använder sig av denna varje dag in till jobbet.

Till Södermalm tar det endast fem minuter och till T-Centralen ca tio minuter. Här bor du helt enkelt fantastiskt bekvämt i ett lugnt och rogivande område, men med service och puls "runt hörnet"!