BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Bromma / Traneberg

Ödmårdsvägen 1

  • 3 rum och kök
  • 60 kvm
  • 3.395.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

I natursköna och populära Traneberg finner ni denna ytterst attraktiva och välplanerade 3a! Med gavelläge och fönster i tre väderstreck känns lägenheten otroligt ljus och härlig med insynsfri utsikt över grönskan ned mot Ulvsundasjön. Endast en halvtrappa upp passar denna lägenhet dig med planer om tillökning ypperligt. Lägenheten har ett genomgående fräscht skick med ett uppdaterat kök bland annat. Här har ni ett inflyttningsklart boende med en genomtänkt planlösning som passar väl för paret som för familjen med högt ställda krav på bekvämlighet och läge. Föreningen som äger marken och har välskötta fastigheter med låga avgifter och är en av Tranebergs bästa.

Ljus och välplanerad lägenhet. Ett komplett boende med stort vardagsrum med plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang. Utmärkta förvaringsmöjligheter i flera platsbyggda garderober i både hall, båda sovrum och en smart generös walk-in-closet i master bedroom. Lägenheten har gott om originaldetaljer från byggnadsåret med en härlig funkischarm och en generös takhöjd om ca 2.70.

Köket är fullt utrustat med gott om arbetsytor och förvaring samt en matplats för 4-6 personer. Köket är nyligen renoverat och har utrustats med samtliga nyare vitvaror av hög kvalitet. En härlig inramande grönska utanför som utsikt vid matlagningen.

De stora fönsterpartierna som vetter åt flera håll ger ett fint ljus under hela dagen. Vidare finner ni två ombonade och rofyllda sovrum, perfekt som master bedroom och barnrum. Fräscht badrum med dusch, handfat och wc samt vädringsfönster. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd. I porten bredvid finns tillgång till tvättstuga och cykelförråd finns i källaren samt barnvagnsförråd.

Här bor ni i en trevlig förening med god gemenskap bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Närområdet bjuder på både bad och grönskande natur. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen. I Tranebergsområdet finns vårdcentral matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m. Goda kommunikationer med kort promenadavstånd till Alviks T-bana vilket är en bra knytpunkt med både tvärbanan, Nockebybanan och buss 114 som trafikerar direkt utanför.

- Ljus och välplanerad lägenhet med härlig utsikt med grönskan ned mot Ulvsundasjön inpå - perfekt för familjen!
- Stora fönsterpartier som ger ett otroligt fint ljusinsläpp i hela lägenheten under hela dagen
- Två väl tilltagna sovrum med plats för dubbelsäng och smart platsbyggd garderobslöning
- Trevligt kök med goda arbetsytor samt all maskinell utrustning
- Familjärt närområde med ett flertal lekplatser och grönområden på lugn återvändsgata
- Stabil förening med låga avgifter som äger marken, välskötta fastigheter, lätt och hitta parkering utanför
- 10 minuters gångväg till Alviks centrum och T-bana samt goda bussförbindelse med buss 114 direkt utanför porten
- Tyst och grönskande omgivning med chans till bad och motionsslingor

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 77. Föreningen Brf Trantomten.

Byggnadssätt

Eldstad: Nej.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.395.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 926 kr (Värme, Vatten, Bredband ingår). Andel i föreningen är 3.033 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 433 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Brf Trantomten förvärvade fastigheten Tomtabacken 3 år 2009. På tomten uppfördes 1937 tre flerbostadshus som idag omfattar adresserna Hoburgsstigen 10-14, Margretelundsvägen 64-66 och Ödmårdsvägen 1 i Bromma. Idag består föreningen av 39 lägenheter varav 3 är upplåtna med hyresrätter. Föreningen har även ett antal mindre kommersiella lokaler i källarplan som är uthyrda till både interna och externa hyresgäster. Total lägenhetsyta är 2 012 kvm.

Byggår
1937

Uppvärmning
Fjärrvärme

Marken
Föreningen äger även marken.

Stor dold tillgång
Föreningen har en stor dold tillgång i sina tre kvarvarande hyreslägenheter. Lägenheterna kommer att upplåtas/säljas då de kommer föreningen tillhanda vilket kommer att ytterligare stärka föreningens redan goda ekonomi.

Utförda renoveringar
1982-84 totalrenoverades byggnaderna där bland annat fasaderna renoverades, va-stammarna byttes ut och nya elstigare drogs.
2010 ny tvättstuga byggdes och säkerhetsdörrar (klass 3) installerades.
2011 trapphusen målades om, entréportarna renoverades och ny belysning i källare och trapphus installerades.
2011 fönsterrenovering (energiglas), ny undercentral och gården fräschades upp.
2012 cykelförråd byggdes.
2014 taken renoverades.
2020 3-fas indraget
2023 Mindre uppdateringar på fastigheterna kring belysning bland annat

Kommande renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan. I år har mindre arbeten kring stuprör planerats in. (2024-01-29)
Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget. (2024-01-29)

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd, tvättstuga, barnvagnsrum och en gemensam uteplats med sittgrupper och grill som föreningens medlemmar får utnyttja.

Bredband & Kabel-TV
Fiberoptiskt bredband levereras via Ownit (100/100 Mb/s) och ingår i månadsavgiften. Kabel-TV via Com Hem.

Parkering
Boendeparkering i området, läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande (Minst 5%). Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatessbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se.

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan går norrut från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Söderut kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad. Den senaste förgreningen går nu även till Bromma flygplats och ska på sikt även innefatta Ursvik och Kista. Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.