BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 13, 1tr

  • 3 rum och kök (2 rum och kök enligt föreningens register)
  • 65 kvm
  • 2.695.000 kr /bud
  • 3366
  • 891
  • 4767
Värdera din bostad

Beskrivning

Ett underbart hem med en mycket smakfull färgsättning och tilltalande planlösning väntar här på Sandalmakarbacken 13, en trappa upp i huset. Nuvarande ägare har låtit bygga om bostaden till en mini-trea. Här bor du näst högst upp i huset med ljusinsläpp från två håll. Vidare väntar ett vardagsrum, en balkong med många soltimmar, två sovrum och en klädkammare. Badrummet är stambytt och väl tilltaget i storlek samt utrustat med tvättmaskin. 
De stora fönsterpartierna åt två håll i kombination med det fria läget gör hemmet riktigt trivsamt.

Omtyckt BRF med en trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, här finns bl.a sittplatser, grill, fina planteringar och cykelhus som smälter in fint med naturen. 

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen finns på andra sidan gatan och ytterligare en bit bort finns populära parkleken Kristallen samt ett nyanlagt utegym. En ny stor lekpark finns precis bredvid föreningens tomtgräns som blev klar sommaren 2019. En nybyggd skateboardpark finns också i närheten. 

Omtyckta förskolor- och skolor finns i området, flera förskolor finns t.ex inom 200m avstånd. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och Kämpetorpsskolan håller på att byggas ut. 

På kort gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag.  

Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, bland annat längs Folkparksvägen. För mer information om vad som planeras byggas vänligen besök vaxer.stockholm

Hall
Välplanerad hall med plats för hatthylla, skoskåp och förslagsvis en byrå. För de ting som inte får plats i bostaden så kommer källarförrådet till användning.

Sovrum 1 
Det här fina rummet tillhör idag familjens dotter. Rofyllt och stort sovrum utan någon insyn. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och läsfåtölj. I anslutning till sovrummet nås en rymlig klädkammare.

Sovrum 2
I anslutning till vardagsrummet finns det sovrum som kommit till på senare tid. Ljust och trevligt rum med utsikt över träd som inom kort bjuder på härlig grönska. Plats finns för säng, nattduksbord och byrå. En fin detalj är den glasade dörren.

Badrum 
Stambytt badrum med öppningsbart fönster. Här finns handfat, tvättmaskin, arbetsbänk, badkar, vägghängd WC samt handdukstork.

Kök
Snyggt renoverat kök (av tidigare ägare) med vita släta luckor och mörka beslag som skapar en snygg kontrast. Köket har gott om skåpförvaring. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spishäll och ugn.

Vardagsrum 
Riktigt trevligt sällskapsrum med stort fönsterparti och utsikt över grönskan utanför. Här finns plats för en soffa och TV-möbel. Nuvarande ägare delade av vardagsrummet för att skapa ett andra sovrum, för den som föredrar större vardagsrum går planlösningen att återställa. 

Balkong 
Underbar balkong med ett fritt läge samt många soltimmar. Under sommarhalvåret blir balkongen till ett extrarum som man inte vill vara utan. Här finns plats för en utemöbel och en massa blommor. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök (2 rum och kök enligt föreningens register) varav 2 sovrum. Våningsplan 2 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 80. Föreningen Brf Sandalmakarbacken.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.695.000 kr /bud. Månadsavgift 2 754 kr (värme och vatten ingår). Andel i föreningen är 0.67198 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav el 500 kr/mån. Antal personer: 3. Den årliga elförbrukningskostnaden för en bostadsrätt om 3 rum + kök uppskattas till ca 6000 kr. Uppgiften grundar sig på en schablon och skall ses som ett riktvärde som kan skilja beroende på avtal, leverantör, hushållets storlek samt olika vanor.

Föreningen
Brf Sandalmakarbacken bildades 2011 och i februari 2013 verkställdes ombildningen av Stockholm Pliggen 1. Föreningen upplåter 135 stycken bostadslägenheter (118 st med bostadsrätt och 17 st med hyresrätt) samt 2 lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt.

Föreningen har en omtalad trädgård med fina planteringar och flera grillplatser som nyttjas frekvent under sommarhalvåret.
Föreningens fastigheter är ritade av arkitekten Lars Bryde som uppmärksammats av många för sin skicklighet som bostadsplanlösare. 

Utförda renoveringar
Husen i föreningen är byggda 1970 och under 2011 genomförde fastighetsägaren en del större renoveringar. Stambyte i kök och badrum, totalrenovering av badrummen, nya elstigar samt upprustning av samtliga gårdar. År 2014 nyrenoverat tak; papp och plåt. År 2019 renoverades trapphusen, slipning av golv, målning av tak och väggar samt ny belysning.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns två st tvättstugor samt källarförråd.
Det finns barnvagnsförråd i källaren märkt Barnvagnar.
Cyklar skall ställas i förråden avsedda för cyklar om de skall förvaras inomhus. I varje källare finns avsedda cykelrum.
Det finns även cykelrum som är placerade utanför varje port.

Parkering
Föreningen har sammanlagt 107 P-platser fördelade på uteplatser, kall- och varmgarageplatser, priserna är 340 kr, 520 kr och 950 kr. Föreningen har just nu en kort kö till en p-plats. Garagehuset som är en samfällighet är nyrenoverat.

Kabel-TV och bredband
I föreningens fastigheter finns två olika nät; Telia öppen fiber och ComHem.

Ägande
Juridisk person godkänns inte.

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.

Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra:Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en thairestaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen.

Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 

I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  

För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.