BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen

Inteckningsvägen 17 B, Högst upp

  • 3 rum och kök
  • 75 kvm
  • 4.700.000 kr / SÅLD
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en påkostad renoverad 3 rok vid barnvänliga Hägerstensåsen. Bostaden har allt ni önskar er: Välplanerad bostad med många fönster i två väderstreck, rymlig balkong, mycket stilrena material- och färgval. Föreningen har både hiss och lediga garageplatser.

Lägenheten erbjuder ett ljust vardagsrum med generösa fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. Väl inne i lägenheten finner ni delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som gör att ytorna passar utmärkt för sociala sammanhang och bjudningar. I vardagsrummet finns gott om plats för soffgrupp, TV-möbel och bokhyllor. Från vardagsrummet finner ni utgång till den stora och mysiga balkongen. Fungerar utmärkt som ett extra rum året runt.

Stilrent och renoverat kök i grått med matchande mörk bänkskiva i laminat. Här underlättas matbestyren med ordentliga arbetsytor och mycket bra förvaring. Även ett stort skafferi finns vid köket.

Lägenheten erbjuder två sovrum. Lägenhetens ”master bedroom”  finns gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Det andra sovrummet är i bra storlek och har gott om plats för säng samt förvaring.

Hallen är mycket välkomnande. Invid hallen finner ni det rymliga badrummet med uppiggande ljusinsläpp från ett fönster. Utrustning består av: Badkar, kommod med matchande spegelskåp, WC och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Nära till T-bana (Hägerstensåsen), buss samt restauranger och övrig service. Hägerstensåsens tunnelbana tar er in till söder på ca 8 minuter och in till city på ca 17 minuter. Ni har även Buss 147 som stannar strax utanför fastigheten och tar er till Liljeholmen C på ca 12 minuter. Från lägenheten är det även gångavstånd till ICA som har öppet till 22.00 alla dagar. Kort promenad till Telefonplan med restauranger, gym mm. Gångavstånd till Mälaren med fina promenadstråk och badmöjligheter. Från lägenheten är det ca 4 min gångavstånd till Hägerstensbadet/Personnebadet som är ett gratis utomhusbad. Är man sportintresserad så är det ca 10 min promenad till och Västertorpshallen med både sim och gym.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4 av 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2320-2-67-2. Föreningen HSB Brf Kronan i Stockholm .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.700.000 kr / SÅLD. Månadsavgift 5 998 kr (Värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 1.24019 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1993

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen innehar 83 lägenheter och som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har två lokaler. Den ena är förskolan som hyrs ut till Hägersten/Liljeholmen stadsdelsförvaltning. Inkomsten från denna lokal är viktig för föreningens ekonomi, då den står för ca 13% av föreningens totala nettointäkter 2017. Den andra lokalen hyrs ut till Telia Sonera Sverige AB, för teletrafik och står för 0,28%. Föreningen bildades den 10 februari 1989 och registrerades den 28 augusti 1989. Föreningens ekonomiska plan registrerades av Patent-och registreringsverket den 5 maj 1993. Föreningen innehar marken med tomträtt och omförhandling sker 2021-12-3.

Utförda renoveringar

2002 - Installerades fjärrvärme
2005 - Målades trapphusen och en OVK-besiktning av ventilationen genomfördes
2007 - Byttes torkskåp i samtliga tvättstugor
2009 - Iordningsställdes belkongerna (byta av "glasparti" samt målning av trä och plåtpartier av fasaden i asnlutning till balkongerna)

2010 - Allmän uppfräschning av garagen med fokus på golv
2011 - Utfördes OVK-besiktning
2012 - Införskaffades nya utemöbler och grill till gården. Tvättstugan i 17I fick nya tvättmaskiner och torktumlare
2014 - Målades taken. Nya tvättmaskiner och torktumlare installerades i tvättstugorna i 17B och 17H, i 17A installerades ny torktumlare
2015 - Gjorde en uppfräschning av hyreslokalen
2017 - OVK besiktning utförd i oktober
2018 - Upprustning av baksidan

Kommande renoveringar
Inga kommande renoveringar.

Kommande avgiftsförändringar
Årsavgifterna har varit oförändrade under året och inga kommande avgiftshöjningar blir det under 2021.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Det finns cykelförråd. Tvättstugorna är i mycket gott skick. Tvättstugor finns i 17A, 17B, 17H och 17I. I 17A finns dessutom en grovtvättmaskin (12 kg). Föreningen har ett övernattningsrum bredvid tvättstugan på Inteckningsvägen 17 I som medlemmarna kan hyra för 300 kr per natt.

TV- och internetanslutning
TV via ComHem och fiberanslutet bredband via Telenor/Bredbandsbolaget detta betalas separat.

Bilplats
I föreningen finns det 54 st garageplatser, plats kan hyras till en kostnad för 600 kr i månaden. I dagsläget finns lediga garageplatser.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Debiteras säljare.

Pantsättningsavgift
476 kr/pant betalas av pantsättaren.

Övrigt
BRF Kronan kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen innan medlemskapet blir godkänt i själva bostadsrättsföreningen. Detta ska skötas av den nya medlemmen på HSBs hemsida.