BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stureby

Skönviksvägen 329

  • 1 rum och kök
  • 19 kvm
  • 3706
  • 806
  • 1911
Värdera din bostad

Beskrivning

De små detaljerna gör skillnad. Som det fina golvet. Som de stora fönstren. Som den pigga franska balkongen. Av alla accessoarer i ditt hem kommer alltid ljuset vara viktigast, och här kommer du ha gott om den varan! Här blir man bortskämd med en mycket trivsam och genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt plats. Precis vad du behöver för att hålla dig mätt och belåten i ett mindre hushåll. Lägenheten har ett suveränt läge, praktiskt kök i öppen planlösning med allrummet som har en fransk balkong med fritt läge och badrummet är tidlöst renoverat med dusch. Fransk balkong är ett begrepp inom arkitekturen som innebär att du har en balkongdörr som öppnas inåt, men bara ett räcke utanför. Vill du sola är det bara att kalibrera solstolen mitt i öppningen. Voilà! Social lägenhet med ljusa ytskikt och öppna ytor, där det är lätt att umgås. Ett litet hem - ett hem att längta till!

- Låg avgift!
- Fransk balkong
- Stabil och populär HSB-förening
- Mitt i villaidyllen
- Centralt beläget i Stureby med närhet till T-bana och kommunikationer.

I närområdet finner du bl.a. nödvändigheter såsom Stureby vårdcentral, apotek, ICA BEA Svedmyra, Globen shopping samt Farsta centrum som nås med både bil och cykel. Utmärkta kommunikationer med T-banans gröna linje, buss 161 som snabbt tar dig in till Älvsjö och pendeltåg och med bil tar du dig smidigt ut på Örbyleden. In till Södermalm och pulsen cyklar du på endast 15 minuter.

Välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 99-2078-8-419-3. Föreningen HSB Bostadsrättsförening Stureby i Stockholm.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 361 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband 1000 Mbit/s ingår). Andel i föreningen är 0.09929 %.

Driftskostnad

Totalt 302 kr/mån (3 624 kr/år) varav El 160 kr/mån, Försäkring 142 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

HSB:s Brf Stureby
Gammal och välskött HSB-förening som utfört många stora samt kostsamma renoveringar på fastigheterna. Föreningen bildades år 1952 och består av 14 bostadshus, bestående av 401 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt och över 10 kommersiella lokaler som utgör hyresrätt som hyrs ut till olika företag. Föreningen äger inte marken, den upplåts med tomträtt. Föreningen innehar fastigheterna genom tomträttsavtal med Stockholms stad. Omförhandling sker 2021.
Föreningens adresser är Götaforsvägen 1-34 och Skönviksvägen 270-333. För att informera sina medlemmar använder föreningen sin hemsida och Boappa (en app för mobila enheter).

För mer information besök föreningens informativa hemsida på http://www.brfstureby.se.

Föreningens ekonomi
Inga beslut har fattats gällande höjning av årsavgifter. //Avstämt med föreningen 20210106.

Ang tomträtten
"Nu har vi fått in alla avtal från Stockholms Stad gällande tomträttsavgälden. Från och med juli/oktober 2021 kommer tomträttsavgälden att höjas stegvis under fem år. Efter 5 år kommer höjningen av tomträttsavgälden innebära en ökad kostnad för föreningen med ca 4,07 kr/kvm/mån. Som exempel innebär detta efter fem år en ökad kostnad med 224 kr/mån för en 2:a på 55 kvm. Det kommer inte att ske någon avgiftshöjning under 2021. Eventuellt kan en förändring av avgiften komma att ske under 2022. Eftersom föreningen har mycket god ekonomi ser styrelsen dock en möjlighet att helt eller delvis bekosta den höjda avgälden på annat sätt än genom höjning av månadsavgiften. Styrelsen arbetar därför med att få ner föreningens övriga kostnader så att en avgiftshöjning kan minimeras eller utebli.” - Info från föreningens hemsida 20210407.

Gjorda renoveringar
1995-1997 Omfattande renoveringar av fastigheterna såsom byte av vatten-, avlopps- och elstammar. Balkongerna byttes ut till aluminium.
1997-1999 Ommålning av alla fönster på utsidorna.
2000 Tvättstugorna gjordes om och maskinerna byttes ut.
2001 Målning av källargolven.
2004 Utrustningen i spontantvättstugan byttes ut, el drogs fram till parkeringsplatserna, ombyggnad av styrelserum
2005 Putsreparationer, renovering av föreningslokal, renovering av cykel- och barnvagnsförråd.
2006 Sanering och ombyggnad av lokal bakom Skönviksvägen 281 som blev gym och bastu.
2008/2009 Fasadrenovering utfördes.
2009 Målning av garageportar, balkongrenovering i viss mån då rost fanns på vissa balkonger, renovering av uthyrningsrum, målning av trapphus.
2010 Ytterligare en tvättmaskin och torktumlare installerades i samtliga tvättstugor (ej skönviksvägen 274)
2010-2011 Spolning av avlopp
2011 Installation av belysning i källargångar som är automatiskt styrd.
2012 Installation av värmeväxlare, utbyte av vissa tvättmaskiner.
2013 Nya cykelställ monterade, äldre modeller av motorvärmare blev utbytta
2014 Målning och renovering av sophus, renovering gym/bastu
2014-2016 Fönsterrenovering
- Flera råvindsutrymmen har byggts om och sålts. De två senaste under 2019/2020.
- Gammal tvättstuga på Skönviksvägen 274 har under 2019 byggts om till två små lägenheter (ettor) som sålts som bostadsrätter.
- 2019 Stamspolning
- 2020 nytt låssystem installerat på samtliga portar och källaringångar.
-  Föreningens gym kommer under hösten att rustas upp och målas om.

Kabel TV
Kabel-TV från Comhem. Grundutbud om kanal 1-11 ingår i avgiften.

Bredband
Internet från Stockholms Stadsnät. Hastigheten 1000 Mbit/s och ingår i avgiften.

Bilplats
Föreningen har 90 p-platser och 27 garage för personbil och 7 MC-platser inomhus för uthyrning. Alla p-platser är försedda med elstolpe (undantag finns) och alla garage har egen garageport. MC-platserna är inne i två omgjorda garage intill varandra. En p-plats kostar 300:-/månad, ett garage kostar 800:-/månad och en MC-plats kostar 230:-/månad. Kötiden till p-platser och MC-platser varierar över tid. Kötiden till garagen är lång. I övrigt finns fri parkering på gatan.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns ett flertal tvättstugor. Barnvagnsförråd samt cykelförråd finns i källaren. Det finns tre grillplatser i föreningen; Götaforsvägen 18, Götaforsvägen 3 och bakom fastigheten Skönviksvägen 299-309. Gym- och bastulokalen ligger på baksidan av Skönviksvägen 281, bakom pizzerian. Pingisrummet ligger i källaren på Skönviksvägen 307. Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra för 250 kr/natt. Föreningen har en lokal på ca 120 kvm som ligger på Skönviksvägen 309.

Överlåtelseavgift
1 162,5 kr betalas av säljare.

Pantsättningsavgift
465 kr

Städning
Trappstädning sköts av städfirma.

Gårdsplats / Innergård
Föreningens medlemmar har tillgång till tre grillplatser och två lekplatser för barnen.

Ägande i föreningen
Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Max 3 ägande.

Övrigt
Samtliga uppgifter är hämtade från föreningens hemsida samt genom föreningens styrelse per den 20210407.
Besök gärna föreningens utmärkta hemsida; http://www.brfstureby.se.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Observera att "alternativa planlösningar" endast är idéer och förslag. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen. Besök Stockholms stads hemsida http://www.stockholm.se/

 

Områdesbeskrivning

Områdesbeskrivning
Välkommen till Stureby, ett av söderorts äldre och mest populära villaområden. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende. Tidigare fanns här en lokal biograf samt ett flertal småbutiker, och där tunnelbanan går idag gick tidigare spårvagnen.

Stureby är ett barnvänligt område med trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken med plaskdamm, gungor, linbana och stor lekplats. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA BEA, gym, bageri, apotek, vårdcentral m.m.

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt skolor i närheten. Sturebyskolan anses vara en av de bästa i Stockholms län med flera utmärkelser. Det finns även ett flertal förskolor, de närmsta är Paviljongen (Bastuhagsvägen 20), Sten Sture (Rothuggsvägen 19-21) samt Blå kullen (Nykvarnsvägen 10).

Grundskolor i området är Sturebyskolan, Enskedefältets skola, Enskede skola och Enskede byskola. Specialskolor är Kunskapsskolan, Engelska skolan i Gubbängen och S:t Erik:s katolska skola. I Gubbängen finns även Gubbängsskolan med Hammarby fotbollsakademi och dramaklass.