BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare - Saltsjö-Boo

Kamratvägen 8

  • 6 rum och kök
  • 181 kvm
  • Såld
  • 5345
  • 702
  • 9580
Värdera din bostad

Beskrivning

Inbäddad i grönska och sist på en återvändsgata invid Tollare folkhögskola återfinns denna charmiga tvåplansvilla om 181 kvm. Här bor man centralt men även mycket lugnt och vackert och med omedelbar närhet till badklippor, strandpromenad, båtplatser och naturreservat. Samtidigt har man endast ett stenkast till skolor, förskolor och snabba bussar till city.

Villan är välplanerad och har verkligen allt en familj kan önska sig: Stort och ljust kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre bra sovrum runt ett allrum, två badrum, bastu, eldstad och carport. Dessutom har man en separat lägenhet/ en uthyrningsdel med stort rum, riktigt kök och badrum med dusch. Denna del kan man välja att antingen slå samman med det övriga huset genom att ta bort en vägg och på så sätt få ännu mera utrymme. Eller ha som en trevlig extra inkomst.

Trädgården är områdets största och ligger på en hörntomt. Mot sydöst är läget högt och fritt vilket borgar för sol hela dagen och kvällen. Från det inglasade uterummet kan man avnjuta den privata oas som man har på baksidan. Trädgården känns dessutom ännu större än vad den är tack vare att den gränsar mot ett stort skogsparti med gemensamt ägd mark.

Villorna på Kamratvägen byggdes på mark som ursprungligen tillhörde den närliggande folkhögskolan. Här fick anställda och familjer engagerade i nykterhetsrörelsen IOGT-NTO möjlighet att köpa loss tomter och bygga sina egna villor i denna vackra miljö. Gemensamt för husen är att naturnära material har använts vilket bidrar till en vänlig känsla invändigt. Synliga rejäla takbjälkar och träpanel i taket ger hemmet karaktär.

Villan är älskad av samma familj sedan byggåret 1983, men står nu inför ett behov av en uppdatering invändigt. För en köpare finns således möjlighet att sätta sin egen prägel på ytskikt, kök och badrum. Men grunden är god, läget är underbart och ytorna är fina!

Sammantaget är detta ett hem med mycket Bullerby-känsla men med perfekt läge mitt emellan city och naturliv.