BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Skuru - Nacka

Sportvägen 3A

  • 6 rum och kök
  • 198 kvm
  • Såld
  • 4370
  • 159
  • 11707
Värdera din bostad

Beskrivning

Redan vid uppfarten förstår man att denna villa är något extra. Här välkomnar omsorgsfull stenläggning och den vitputsade, 12 hörniga huset med berget som bakgrund. Huset ligger i söderläge, som bidrar till med sol från morgon till sen kväll.

Innanför ytterdörren möts man av sikten som går rakt genom huset och ut genom de stora glaspartierna invid vardagsrummet och matplatsen. Just stora fönster, ofta från golv till tak, genomtänkta siktlinjer är karakteristiskt för detta hem. Ett välbyggt hus i Dorocell frigolit och betong, puts och liggande panel. Bottenvåningen har högre takhöjd än normalt samt luftigt och högt på övervåningen. Ritad av en av ägarna med hjälp av en arkitekt, som är bekant till familjen. Byggnadstekniken med endast mineraliska material ger ett hus som andas, är extremt tyst och ventilerar ut fukt, är brandsäkert och kan inte mögla. Båda villans plan har vattenburen golvvärme. Betongbjälklaget bidrar till tystnaden i huset.

Varje kvadratmeter är omsorgsfullt planerad på de två hela planen. Köket från IKEA är stilrent modernt med vita luckor, tjocka ekbänkskivor och påkostade vitvaror från bland annat Bosch, LG, Siemens och Whirlpool. En köksö utgör den självklara samlingspunkten. Vardagsrum och matplats ligger i öppen planlösning med köket, där den vackra eldstaden från Contura blir en naturlig avgränsning. Flera altandörrar leder ut till den stora terrassen som omsluter huset. Läget är högt och tomten gränsar mot skogsmark, vilket bidrar till känslan av enskildhet trots villans stora glaspartier( samt avgränsar ljud)

På entréplanet finns utöver kök och vardagsrum, en gästtoalett, grovingång med tvättstuga och garderob samt ett sovrum med tillhörande klädkammare och ett badrum med dusch, så kallade Master bedroom. Från sovrummet finns det en glasdörr till terrassen, där man kan inta sin frukost i morgonsolen.

En trappa upp finns ytterligare tre frikostiga sovrum belägna. Här uppe finns även ett trevligt allrum samt en arbetshörna. Det stora badrummet är smakfullt och har såväl dubbla handfat, dusch och badkar.

Högst uppe på uppfarten ligger en vinter isolerat garage med automatisk garageport belägen. I bakre delen av garaget finns ett isolerat förråd och totalytan för garage och förråd är 28 kvm.

Närhet till Nacka Forum och Sickla Köpkvarter

Kollektivtrafiken med många bussar. Direktbussar till stan finns på andra sidan av Skuru IP, tar ca 15 min. Ut till Värmdö och Ingarö tar det ca 20 minuter.

Motorväg till Stockholm och ut till skärgården.

Badplats, Bastusjön, några hundra meter bort eller om man föredrar Skurusundet. 

I området finns det många förskolor och skolor. Skuru förskola-skola, Saltängen, Borgvallaskolan, Ektorps skolan samt Utskogens nya förskola.

Nyckelvikens naturområde ligger på gångavstånd.

Sammantaget är detta ett kvalitativt hem att njuta av i många år framöver.