BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Ringvägen 74

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 1.495.000 kr Utgångspris
  • 4244
  • 427
  • 2443
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Ringvägen 74!

Här finner vi en fulländad 2:a med alla kvaliteter man kan tänkas önska i sitt nya boende.
Bostaden genomsyras av mycket naturligt ljusinsläpp, god förvaring och trevliga sociala ytor.
Man välkomnas av en generös hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare flertalet garderober. Vi finner här även ett fräscht badrum, bra sovrum med plats för dubbelsäng. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsgrupp. Utöver detta ett renoverat kök med all utrustning du kan tänkas behöva för att utveckla dina kulinariska egenskaper. Från köket finns även utgången till den underbara balkongen. Allt detta högst upp i ostört läge!
Kombinationen med den genomtänkta sociala planlösningen och positioneringen, gör det svårt att inte falla för denna bostad.

Upplev en sann pärla i populärt område, varmt välkommen på visning!

- Högt ostört läge
- Välplanerad 2:a
- Ljusa ytskikt
- Förråd finns
- Nära kommunikationer
- Nära centrum
- Nära skolor

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4 av 4. Lägenhetsnummer 507453. Föreningen BRF Ringen i Västerhaninge.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 3 534 kr (Värme, Vatten (obligatorisk avgift om 155 kr tillkommer för bredband) ingår). Andel i föreningen är 0.4599 %.

Driftskostnad

Totalt 430 kr/mån (5 160 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 180 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningsinformation

Byggnadsår
Fastigheten bebyggdes 1961/1962 och ombildades till bostadsrättsförening 2007.
Föreningen består av 301 lägenheter, 212 parkeringsplatser och 86 garage.

Fastigheterna renoverades 2004 med bl.a. byte av avloppsstammar och el, ny ventilation, renovering av fasader, yttertak samt balkonger. Renovering av badrum och stambyte utfördes år 2003/2004.

Föreningen
Föreningen förvärvade 2007-06-29 fastigheten, med fastighetsbeteckningen Åby 1 :42 i Västerhaninge, från Akelius Fastigheter AB. Fastigheterna har byggnadsåren 1961 till 1962 och tomtareal 37 240 kvm.

Föreningen består av 16 flerbostadshus i tre-fyra våningar, 36 trapphus och med totalt 313 lägenheter. Den sammanlagda lägenhetsytan i fastigheterna uppgår till 18 677 kvm.

Utförda renoveringar
2000 Tak renoverades
2003 Stambyte
2007 Fönsterrenovering
2008 Fasadrenovering klar
2009 Ny varmvatten och värmeväxlare till undercentral
2014 OVK utförd
2015 Takrenovering samtliga tak
2017 Byte stor tvättmaskin Ringvägen 58
2018 Byte mindre tvättmaskin Ringvägen 58

Kommande renoveringar
Se senaste årsredovisning.

Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem och TV grundutbud ingår i avgiften (Bas utbud)

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga finns i port 94, 104, 116 och 140.

Det finns även grovtvättstugor i port 102, 118 och 142 för tvätt av täcken, mattor osv.

Förråd tillhörande lägenheten finns samt barnvagns och cykelförråd.
Garage och parkeringsplatser finns att hyra. (Separat kö)

Föreningen har 212 parkeringsplatser varav 86 platser är varmgarage.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Jurtidisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift


Pantsättningsavgift


Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Styrelsen@brfringen.se

Rumsbeskrivning

Hall
Ljus hall med goda avhängningsmöjligheter tack vare flertalet garderober. Väggarna går i ljusa toner och på golven finner vi parkett.

Vardagsrum
Stort luftigt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Väggarna går i ljusa toner och på golven finner vi fin parkett.

Kök
Underbart kök med lantlig känsla, här ges utrymme att förädla sina matkunskaper. Köket erbjuder goda arbetsytor samt förvaring och i utrustningsväg finner vi: häll, fläkt, diskmaskin, ugn och mikro i högskåp samt integrerad kombinerad kyl/ frys. Väggarna går i ljusa toner och på golven finner vi följsam parkett.

Sovrum
Tilltaget sovrum med gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Även här går väggarna i ljusa toner och på golven finner vi den fina parketten.

Badrum
Stambytt helkaklat badrum med utrustning såsom: WC, handfat, spegelskåp med förvaring, förberett för tvättmaskin samt duschhörna.

Balkong
Trevlig balkong i lugnt läge högst upp i byggnaden. Här kan många lata sommardagar avnjutas i goda vänners sällskap.

Områdesbeskrivning

 

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter. 

haningekommun@haninge.se