BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Akalla

Borgågatan 16

  • 4 rum och kök
  • 92 kvm
  • 2.495.000 kr Utgångspris
  • 6301
  • 582
  • 2170
Värdera din bostad

Beskrivning

På ett av Akallas bästa lägen finner du denna stilrena bostad med härlig vy mot grönska. Bostaden fördelar sig över 92 m² och fördelar sig på två plan. Stor uteplats i ostört läge där man kan njuta av sitt morgonkaffe. Ett stenkast från uteplatsen har man tillgång till stor park med bl.a fotbollsplan, lekplats, barnbassäng och grillplats. Bostaden har en välkomnande hall med förvaringsmöjligheter, ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för stor soffgrupp och andra möbler om så önskas, smakfullt samt renoverat kök i vitt med arbetsbänk i sten. I köket får man plats med större matgrupp. På nedre plan så har vi en gäst toalett som är renoverat och på övre plan badrum som också är renoverat med badkar samt dusch, toalett, kommod för förvaring, spegelskåp och tvättpelare. Tre sovrum på övre plan där samtliga rum får plats med dubbelsäng och förvaring. Bostaden har även förråd på nedre plan och en klädkammare på övre plan.

Förråd
Till bostaden tillhör ett externt förråd (finns även ett förråd utanför ingången).

Parkeringsplats
Det finns ett parkeringshus på Kotkagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser.

Kommunikation
Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice
Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 905. Föreningen HSB BRF Borgågatan i Stockholm.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 216 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 1.80632 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav el 300 kr/mån, försäkring 200 kr/mån.

Byggnadsår
1978

Registreringsår
2001

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen bildades år 2003 och består av totalt 82 lägenheter fördelat på bostadsrättslägenheter i höghus samt bostadsrättsradhus på innergården.

Gemensamhetsutrymmen
Förrådsutrymmen finns att tillgå i källaren, samt cykelförråd. Medlemmarna har även tillgång till föreningslokal samt en gemensam tvättstuga. Föreningen har en grovsoprum som är bemannad på tisdagar mellan 18:30-19:30. Föreningslokalen på Borgågatan 12 har öppet på tisdagar mellan 19:30-20:00. Välkomna med frågor eller synpunkter.

Under slutet av 2017 byggdes en lokal om till 2 bostadsrättslägenheter som såldes och inbringade goda intäkter till föreningen.

Utförda renoveringar
2017 - Byte av ventilationssystem
2017 - Målning av radhusens förråd
2016 - Takrenovering
2016 - Målning av träbyggnader
2006 - Fönster och tvättstuga

TV
Tv-kanaler i basutbud ingår i avgiften

Bilplats
Det finns ett parkeringshus på Kotkagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.

Kommande avgiftsförändringa
Föreningen har haft viss avgiftshöjning senaste år.

Ägande
Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns inte.

Överlåtelseavgift
1190 kr. Debiteras köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Akalla är ett levande och familjevänligt område med goda möjligheter till fritidsaktiviteter, kultur och nöje. Här finns allt som kan tänkas behövas; från livsmedelsbutiker till idrottshall och simhall, bibliotek samt Kista golf. För ett bredare utbud finns både Kista galleria med sitt stora utbud av shopping samt Barkarby Handelsplats. Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer samt tunnelbana från Kista centrum (blå linje) som tar dig in till city på ca 20 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024.

Järvafältet finns runt knuten - ett av länets största naturreservat med bl.a bad och fågelsjö. Ett 2000 hektar stort kulturlandskap med en mosaik av olika naturtyper idealiskt för naturvandringar, utflykter, rekreation och motion.