BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Traneberg

Tranebergsvägen 29

  • 2 rum och kök
  • 44 kvm
  • 3.050.000 kr Accepterat pris
  • 4961
  • 2102
  • 4898
Värdera din bostad

Beskrivning

Välplanerad tvåa med charmig balkong med sol under hela dagen och kvällen. Genomgående social lägenhet med stora sällskapsytor och ett rymligt kök. Rymligt sovrum med plats för både större sängar samt förvaring. Fräscht helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Vardagsrummet är stort och öppet med plats för soffgrupp och egen läshörna eller matplats. Härifrån tar du dig ut på lägenhetens balkong med härligt solläge. Vidare finns köket i anslutning med en stor matplats. Köket har ett härligt ljusinsläpp och fräscht skick. Mycket generös förvaring och väl tilltagna arbetsytor gör detta till ett mycket inbjudande kök. Utrustat med allt du behöver så som fullstor diskmaskin, kyl&frys samt spis med ugn och fläkt.

Lägenheten har alla klassiska Tranebergsdetaljer så som fiskbensparkett och härliga fönsternischer. Dessutom är det högt i tak och härliga fönsterbrädor i marmor.

Brf Åreskutan 2 är en mycket trevlig förening med 11 lägenheter som upplåts som bostadsrätter. Välskött ekonomi och välplanerad förening från start. Föreningen förfogar över tvättstuga, en trevlig baksida samt förråd till alla lägenheter. Gemensamt förråd i källaren.

- Balkong med sol hela dagen
- Mycket välskött förening
- En minut till tunnelbanan
- Högt i tak
- Rymligt vindsförråd
- Sjöglimt

Varmt välkomna till ett högklassigt boende i lugn miljö med Mälaren som närmsta granne! Genomgående välplanerat och påkostat boende i ett lugnt område endast en kortare promenad till centrala Stockholm. Lägenheten tillhör en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustat fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 2. Föreningen Brf Åreskutan 2.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.050.000 kr Accepterat pris. Månadsavgift 2 684 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 7.04 %.

Driftskostnad

Totalt 650 kr/mån (7 800 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 3. Schablonuträkning.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr.

Byggnadsår
1935

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Åreskutan 2 bildades 1998 och består utav 11 bostadsrättslägenheter och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har tomträtt. Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem i föreningen. Delat ägandeskap godkänns. Andrahandsuthyrning: Andrahandsuthyrning skall anmälas skriftligen och därefter godkännas av styrelsen. Det finns i dagsläget inga kommande avgiftsförändringar planerade (2021-02-23).
Trappstädningen utförs av en städfirma. Föreningen har gemensamma städdagar 2ggr om året, en gång under våren samt en under hösten av de gemensamma utrymmena/uteplats.
Delat ägande accepteras under förutsättning att en av ägarna är bosatt i lägenheten.

Utförda renoveringar
1997 Renovering tak
1999 Stambyte badrum/kök (dock inte i samtliga lägenheter)
2003 Byte av uppvärmningssystem till Fjärrvärme
2004 Genomgång av tak/skorsten
2008 renovering av fasad och balkonger
2010 Byte av elstigar samt belysning i gemensamma utrymmen. Även låsen i samtliga lägenheter samt portar byttes.
2016 I slutet av året så utfördes byte av reglage på lägenheternas element till nya med termostat eftersom en stor del av de gamla inte fungerade längre. Dessutom så byttes majoriteten av reglagen/tappkranarna för värmestammarna nere i källaren för att möjliggöra avstängning av enskilda värmestammar och inte hela fastigheten vid behov.
2017 Fläktar installerade på fastighetens baksida för bortventilation av radon under fastighetens markplatta
.

Kommande renoveringar
Stambyten av köksstammarna kommer att genomföras på lägenheter med fönster mot Tranebergsvägen.

Tv och bredband
Kabel-tv och bredband via ComHem.

Gemensamhetsutrymmen
Cykelförråd på tomten. Ingen tvättstuga finns, dock så finns en torktumlare i fd pannrumet. Föreningen har en trädgård med uteplats med grill och matplats för 8 personer som kan bokas och nyttjas av medlemmarna. Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 5-8 kvm.

Parkering
Boendeparkering i området, läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Mark
Föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
476 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Bo bland de lugna, attraktiva och trivsamma kvarteren i Traneberg med närhet till natursköna promenadstråk vid Mälaren. Vid Alviks Torg finns en stor välsorterad ICA-butik, post, banker, inredningsbutiker, blomsteraffär, klädbutiker, sportanläggningar samt ett flertal caféer, pizzerior och restauranger t ex trevliga Sjöpaviljongen.

För mer information besök www.alvikstorg.se. I Tranebergsområdet finns matbutik, restauranger, apotek, motionsslinga, strandpromenad, badplatser, Tranebergs småbåtshamn, lekplats och fotbollsplan m.m.

På kort reseavstånd ligger det stora och fina köpcentret Bromma Blocks som är beläget intill Bromma flygplats. En modern galleria med ca 80 butiker i en spännande mix, med delikatessbutiker, caféer och ett flertal restauranger har blivit en ny plats i Stockholm för shopping. Mer info hittar du på www.brommablocks.se.

Från Alviks Torg är kommunikationerna mycket goda med flertalet bussar, Tvärbanan, T-bana (grön linje) och 12:ans spårvagn (Nockebybanan). Bl a nås Stockholms Central med tunnelbana på ca 10 minuter. Till Bromma flygplats tar man sig snabbt och smidigt med buss från Alviks Torg med en restid på ca 15 min. För närmare information besök www.sl.se för turlistor och trafikinformation.

Tvärbanan går norrut från Alvik under Traneberg, genom Ulvsunda, över Bällstaån, vidare mot Sundbybergs Centrum och sedan vidare mot Frösundaleden och Solna centrum för att avsluta vid Solna station. Söderut kan du lätt åka hela vägen från Solna och Sundbyberg till Alvik, Gullmarsplan och vidare till Hammarby Sjöstad. Framöver kommer tvärbanan att expandera mot Bromma flygplats, Ursvik och Kista. Se mer på; https://www.sll.se/tvarbanan-kista-helenelund.