BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 130, vån 4

  • 3 rum och kök
  • 80 kvm
  • Såld
  • 5396
  • 2195
  • 2796
Värdera din bostad

Beskrivning

En alldeles underbar balkong och en attraktiv planlösning med stora fönsterpartier i två väderstreck samt öppna sällskapsytor är vad som utmärker det här fina hemmet. 
På Folkparksvägen 130, i populära Brf Solberga Torg, finns den här fina bostaden med en mycket välplanerad layout där man har fått till en god balans mellan de sociala ytorna och sovrummen.
Det smakfulla köket har vita profilerade köksluckor som bryter av snyggt mot bänkskivan i Sydafrikansk granit. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning och härifrån nås också utgången till balkongen. Balkongen blir till ett extrarum under sommarhalvåret, mycket tack vare det härliga läget som ger många soltimmar. Inglasningen gör också att balkongen går att nyttja större delen av året. Sällskapsytorna ligger avskilda från sovrummen och de båda sovrummen är i bra storlek. En fin detalj är i det nuvarande barnrummet där ett ljuvligt och fantasifullt träd målats på ena väggen, trädet är smyckat med färgglada fjärilar, en fågelholk och en gunga som blir till det perfekta hyllplanet för favoritböckerna.

Fönsterpartierna åt två håll i kombination med de smakfulla färgvalen gör hemmet riktigt trivsamt. Nuvarande ägare har också låtit sätta in ett nytt snyggt parkettgolv i samtliga rum, utom badrum, vilket ger ett prydligt intryck.

Omtyckt BRF där månadsavgiften har varit oförändrad sedan första inflytt år 2009. Som boende här har du tillgång till ett källarförråd, cykel- och barnvagnsrum, parkeringsplatser utomhus samt i garage. I port 130 finns dessutom ett övernattningsrum som man kan hyra. Planer finns bland annat på att bygga ett orangeri på gården mellan husen. 

Strax utanför porten finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som tar dig till Älvsjö åt ena hållet och åt andra hållet till Telefonplan. Rakt över gatan finns ett charmigt 50-talstorg med bl.a matbutik, restaurang och gym. Ca 10 min promenadväg bort nås Älvsjö Torg med caféer, restauranger, florist och gym. Älvsjö station är också en knutpunkt vad gäller allmänna kommunikationer. Med pendeltåget tar det endast 9 minuter till Sthlm C.

Hall
Välplanerad hall som ger ett mycket gott första intryck. Plats finns för en hatthylla och förslagsvis en byrå. En garderob med spegeldörrar rymmer mycket i klädväg. På första delen av hallgolvet ligger ett klinkergolv, vilket uppskattas extra mycket under vinterhalvåret. 

Sovrum 1
Bostadens största sovrum har ett rofyllt läge, från fönstret har du en trevlig utsikt. Det finns gott om plats för en dubbelsäng och nattduksbord. Längs hela ena väggen finns garderober.
Väggarna är målade i en modern grönblå nyans. 

Sovrum 2 
Det här fina rummet tillhör idag de yngre familjemedlemmarna. Nuvarande ägare har låtit måla ett stort träd på ena väggen, vilket blir till en fin detalj. Trädet är smyckat med färgglada fjärilar, en fågelholk och en gunga som blir till det perfekta hyllplanet för favoritböckerna. Plats finns för säng, nattduksbord och skrivbord. 

Badrum 
Stort badrum med bland annat härlig golvvärme! Längs ena väggen finns en praktisk arbetsbänk samt tvättmaskin och torktumlare. Förvaringsmöjligheter finns i de vägghängda skåpen samt i tvättställskommoden. Badrummet är vidare utrustat med dusch med vikbara väggar. 

Vardagsrum 
Den som gillar öppna sällskapsytor kommer att gilla det här hemmet! Vardagsrum och kök ligger i anslutning till varandra och separerade från sovrummen. De stora fönsterpartierna i kombination med solläget gör sällskapsytorna riktigt ljusa och inbjudande. Plats finns för en stor soffa, tv och annat möblemang såsom en läsfåtölj. Från vardagsrummet nås utgången till balkongen. 

Balkong 
Balkongen blir verkligen till ett extrarum, mycket tack vare inglasningen som gör att den går att nyttja i princip året runt. Placeringen resulterar också i många härliga soltimmar från dag till kväll. En utemöbel och en massa växter finns det gott om utrymme för. 

Kök
Mycket smakfullt kök, perfekt utformat i vinkel! De vita profilerade köksluckorna och det vita kaklet gör sig fint mot bänkskivan i Sydafrikansk granit. Intill köksfönstret finns plats för ett matbord för 6-8 personer. Vid större sammankomster går det att duka upp ett långbord tack vare den öppna planlösningen mot vardagsrummet.