BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vendelsö

Läktvägen 103

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
  • 2.795.000 kr Utgångspris
  • 5354
  • 569
  • 2027
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Läktvägen 103!

Fantastisk 3 rums lägenhet i markplan med dubbla uteplatser och en riktig radhuskänsla. Här finner vi alla kvaliteter man kan tänkas önska i sitt nya boende.
Bostaden erbjuder utöver en underbar uteplats med insynsskydd på baksidan, även ett trädäck på framsidan för härligt häng under sommarens alla lata dagar. Du har 2 generösa sovrum, ett härligt vardagsrum med utgång mot baksidans uteplats. Det tilltagna köket kan få hela familjen att finna matglädje samt att du har ett helkaklat badrum med både tvättmaskin och torktumlare.
Kombinationen med den genomtänkta sociala planlösningen och positioneringen gör det svårt att inte falla för denna bostad.

Från denna välplanerade lägenhet finns naturen och flera lekplatser alldeles i närområdet. Ett flertal skolor och förskolor finns att välja bland. Närheten till badplats och promenadstråk gör att det finns något för alla!

Varmt välkommen på visning!

- 3:a
- Granne med skogen och badplatser
- Dubbla uteplatser
- Nära skolor
- Parkering ingår

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1 av 2, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00093. Föreningen BRF Norra Kyrkviken.

TV- och internetanslutning

Tele2 basutbud med 100mbit/s ingår i avgiften.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.795.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 580 kr (Vatten, sophantering, parkering, basutbud Tele2 samt bredband. ingår). Andel i föreningen är 1.8121 %.

Driftskostnad

Totalt 1 242 kr/mån (14 900 kr/år) varav el 950 kr/mån, vatten/avlopp 0 kr/mån, sotning 0 kr/mån, samfällighet 0 kr/mån, renhållning 0 kr/mån, försäkring 292 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningsinfo

Byggnadsår
2000

Föreningen
Föreningen är ett privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229). Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens fastigheter upplåta bostadslägenheter och lokaler med nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Upplåtelse får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken skall användas som komplement till bostadslägenhet eller lokal.

Föreningen består av nio radhuslängor med totalt 55 bostadsrätter. Den totala boarean (BOA) är 3 818 kvm

Gjorda renoveringar
2021 Installation av laddstolpar
2020 Radonmätning
2020 Renoverade två lekplatser
2020 Installation av 12st laddplatser för elbilar
2019 Renoveringar av staket, trappor, förråd, räcken, parkeringar samt återvinningshus
2016 Byte av ytterdörrar

Väsentliga händelser under räkenskapsåret
Under året antogs nya stadgar som därmed är i linje med ny lagstiftning.

Under året har radonmätning utförts. Föreningen har också installerat 12 st kombicentraler för laddning av elbilar, vilket innebär att föreningen kan erbjuda 24 boenden laddplatser. Installationen utfördes under 2020 då föreningen erhöll subvention med 50% från Naturvårdsverket. Föreningens ena lekplats har utökats med gungor enligt önskemål från boenden. Föreningen har även genomfört och fått energideklaration upprättad.

Styrelsen har under året gjort en genomlysning av elnätsavtal för boendes räkning, för att säkerställa att de lägenheter som har möjlighet kan att ligga på Lägenhetsavtal istället för villaavtal, vilket väsentlig sänker de boendes elnätskostnad.

Tv och bredband
Tele2 basutbud ingår. Bredband via Tele2 100mbit/s

Parkering
Parkering ingår, vill man ha laddplats tillkommer en kostnad på 250kr/månad. det finns idag totalt 24 platser för elbil.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
483kr

Pantsättningavgift
1208kr

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med goda avhängningsmöjligheter då du här även har tillgång till flertalet garderober. Du har ett praktiskt ljust klinkers som med fördel flyter i köket. Väggarna är tapetserade i ljusa toner.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp. Rummet ger utrymme för både soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Här finner vi även utgången mot den underbara uteplatsen. Väggarna går i ljusa färgval och på golvet finner vi parkett.

Kök
Bra arbetskök med både god förvaring och praktiska arbetsytor gör det omöjligt att inte testa sina kulinariska egenskaper. Allt detta omfamnat med bra vitvaror i harmoni med moderna färgval och klinker som stänkskydd. Du finner utrustning såsom kyl/frys, spis med ugn och diskmaskin. Här trivs man i familjens sällskap med bra plats för matbord.

Sovrum 1
Stort harmonisk sovrum med goda förvaringsmöjligheter då du har flertalet garderober. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti. Väggarna går i jordnära toner, vilket ramar in rummet och ger en mysfaktor.

Sovrum 2
Bra sovrum med plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. Klädkammaren i rummet erbjuder mycket förvaring och som med enkla medel kan anpassas efter just dina behov. Här är väggarna ljusa bortsett från en fondvägg längs ena kortsidan.

Badrum
Delvis kaklat badrum i ljus kulörsättning med utrustning såsom: WC, handfat, spegelskåp med förvaring, duschhörna, tvättmaskin samt torktumlare.

Uteplatser
Vid ingången finner du ett härlig trädäck med plats för valfria utemöbler. Perfekt plats att sitta på medans barnen är ute och leker. På baksidan har vi sedan en insynsskyddad uteplats med plats för utemöbler efter tycke samt den perfekta platsen att grilla på under sommaren i goda vänners lag.

Områdesbeskrivning

Vendelsö

Förskolor och skolor
Det finns flertalet förskolor och skolor i området och dom som ligger närmast är Fasanen, Tjädern, Trumman och Orren, men flera finns inom en promenads avstånd. Grundskolor i närheten finns Svartbäcksskolan, Vendelsömalmsskolan. Även Gymnasieskolor finner ni mot centrala delar av Handen såsom Fredrika Bremer, Fria Gymnasieskolan och Riksäpplet. För mer information besök gärna Haninge kommuns hemsida.

Fritid
Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is.
En mindre promenad från bostaden finner ni här badsjöar såsom Ramsjön, Svartsjön och för dom friluftsintresserade finns Tyresta nationalpark till ert förfogande.

Service
I direkt närhet finns mataffär, restaurang och kiosk. Med bil tar du dig lätt till större handelsplatser så som Port 73 och Länna för all typ av service.

Kommunikationer
Direktbussar som tar dig till Gullmarsplan eller Stockholm samt Handens station för att vidare ta dig med pendelståg. Buss går även, Tyresö och Nacka. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 20-25 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.