BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Folkungagatan 58, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 46.5 kvm
  • 4.350.000 kr Accepterat pris!
  • 6650
  • 798
  • 3924
Värdera din bostad

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS!

 

Varmt välkommen till en smart planerad 2:a mitt i smeten i en mycket solid förening med låg avgift!

Väl inne i lägenheten möts du av en välkomnande hall med gott om förvaring bakom platsbyggda garderober. Från hallen når du den sociala vardagsrummet som sammankopplas med ett rymligt kök. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp, tvbänk, matbord intill köket samt övrigt möblemang. Lägenheten har ett fint ljusinsläpp tack vare fönsterpartierna som är väl ljudisolerade. Köket har gott om förvaring bakom via köksluckor. Här finns all maskinellutrustning så som fläkt, häll, diskmaskin, ugn, kyl och frys. Vidare når du ett smart planerat sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Bakom en diskret gardin finner ni gott om förvaringsmöjligheter. Här finns även plats för skrivbord eller barnsäng om så önskas. Badrummet är helkaklat och utrustat med badkar, tvättmaskin, wc, handfat samt förvaring.

Detta är sammantaget ett modernt boende i en mycket solid förening med låg avgift!

Stabil och välskött förening med en stor och härlig innergård som har lekpark. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen!

- Låg avgift!
- Centralt boende på Söder med flertalet restauranger och butiker i närheten
- Optimal planlösning
- Bra förvaringsmöjligheter
- Social planlösning mellan kök och vardagsrum
- Stora fönsterpartier
- Garage med lediga platser eller kort kötid för 840 kr/månad
- Stabil Brf med låg belåning

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2560-1-31-2. Föreningen Brf Vägaren.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.350.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 1 176 kr (Värme, Vatten, bredband, (60 kr elavgift är obilgatoriskt tillägg) ingår). Andel i föreningen är 0.39146 %.

Driftskostnad

Totalt 378 kr/mån (4 536 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 128 kr/mån. Antal personer: 2. Uppskattat från säljaren.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

479 kr.

BRF Vägaren
Föreningen förvaltas av HSB.

Fastigheten har fem bostadsentréer med adresserna:
Folkungagatan 56 och 58, Östgötagatan 26 samt Kocksgatan 9 och 11. 167 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en föreningslokal. 9 affärslokaler upplåtna med hyresrätt (samtliga uthyrda). 136 garageplatser, varav 6 med laddstolpar för elbil och 6 gästplatser. 9 mc-platser. Garageplats för bil kostar för närvarande 840 kr/månad, för elplats 1 050 kr samt kostnad för el. Normalt har vi ingen, eller väldigt kort, kötid.
Föreningen äger marken och beskattas som en äkta förening.

Lägenheten är enligt lägenhetsförteckningen en 1:a men disponeras idag som en 2:a.

Fastigheten är ansluten till fjärrvärme och fjärrkyla. Kabel-tv: Föreningen bekostar digitalt tv-abonnemang "Medium 8 favoriter" för alla lägenheter, leverantör Com Hem.

Bredband: Föreningen bekostar internetuppkoppling för alla lägenheter, 1000 Mbit/sek, leverantör Ownit.

Byggår 1974

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har fri tillgång till tvättstuga återvinningsrum, cykelförråd, 6 gästparkeringsplatser i garaget, bastu och en grönskande innergård med grillplats, lekplats och boulebana. Föreningen har en gästlägenhet och en föreningslokal som kan bokas av medlemmarna till en mindre kostnad.

Avgift
Avgiften har varit oförändrad sedan 2011 då den sänktes. Någon förändring av avgiften är inte planerad (kontrollerat med föreningen 2021-01-17). I månadsavgiften ingår värme, vatten, källarförråd, kabel-tv, bredband, källsortering. El debiteras efter individuell mätning i varje lägenhet med fyra månaders fördröjning (obligaoriskt kollektiv el avtal). Garageavgifterna kan komma att höjas några procent.

Ägare
Endast fysisk person godkänns som ägare. Delat ägande godkänns under förutsättning att man bor i föreningen och att ägarandelen för varje person uppgår till minst 10%. Kretsen av ägare som kan ingå i delat ägande framgår av §6 i stadgarna.

Administrativa avgifter
Föreningen tar av köparen ut en överlåtelseavgift motsvarande 2,5% av gällande prisbasbelopp. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift motsvarande 1% av gällande prisbasbelopp.

Försäkring
Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Renovering och underhåll

Utfört 

  • Åtgärdande av fuktproblem på gården (2016-2019)
  • Byte av maskiner i tvättstuga (2018) 
  • Återuppbyggnad av uteplatser och uterum med inglasningar (2019)
  • Helrenovering av föreningslokal (2019)
  • Målning tvättstuga (2019)

Pågående  

  • Förbättringsmålningar i gemensamma utrymmen (2019-2020)
  • Nyplantering av växter i blomlådor. (2019-2020)
  • Upprustning av lekplatsen (2020)

Planerat

  • Spolning av avloppsstammar vart 4-6:e år (2020-2023)
  • Laga skador i betong på loftgångar (2020-2023)
  • Byte av liggande avloppsstammar i källare och garage (2020-2021)
  • Byte av stående avloppsstammar och rör i lägenheterna (2030)

För mer info besök föreningens informativa hemsida samt läs Årsredovisningen: www.vagaren.com/

 Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening (från föreningens hemsida) lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Områdesbeskrivning

Här bor du i närheten av SoFo som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Ett stenkast bort ligger Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess enorma utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren.

Norra Hammarbyhamnen finns en bit bort med härliga promenadvägar längs vattnet. Vid hamnen finns även färjan över till Hammarby Sjöstad. Inom bekvämt promenadavstånd når du även Ringens och Skrapans köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, här finns inget mer att önska. Eriksdalshallen erbjuder även både inomhus/utomhusbad och utegym.

Utmärkta kommunikationer, mycket nära till Medborgarplatsens tunnelbanestation samt flertalet busslinjer. Även Slussen samt Citybanans Stockholms södra ligger på bekvämt promenadavstånd.

Här bor du på bästa adress med närhet till allt!