BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Bråvallagatan 9B

  • 1.5 rum och kök
  • 34 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Snart saluförs denna väldisponerade minitvåa! Här bor du i en vacker 1920-talslägenhet om 34 kvm i fint skick med toppläge! Lägenheten karaktäriseras av tidstypiska detaljer från byggåret så som vackert spröjsade fönster, fin fiskbensparkett samt generös takhöjd. Öppna, sociala ytor och gott om förvaring. Generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. En lägenhet som passar utmärkt för antingen en person såväl som för ett par som vill ha nära till allt och bo på en av Vasastans bästa adresser. Runt hörnet når man flertalet mysiga kvarterskrogar längs Rörstrandsgatan, shopping, goda kommunikationer samt all annan tänkbar service. Välskött och stabil förening!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1.5 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 00010. Föreningen Brf Majolica.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

ComHem, Ownit.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 930 kr (Värme, Vatten ingår. Obligatoriskt tilägg om 139 kr/mån för bredband ingår ej). Andel i föreningen är 0.01457 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Byggnadsår
1927

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Majolica är en äkta förening bildad 2001. Föreningen består av 54 lägenheter varav en är upplåten som lokal.

Utförda renoveringar
1996 - Stambyte samt byte av elstigar
2001 - Teknisk besiktning
2002 - Ventilation åtgärdades
2003 - Fönster renoverades och målades
2004 - Samtliga innerdörrar i fastigheten målades
2005 - Spolning av rörstammar
2006 - Balkonger byggdes
2007 - Byggnation av undercentral för fjärrvärme
2009 - Renovering av trapphus och farstu
2011 - Renovering av kungsbalkonger, ny värmekabel/timer på tak/stuprännor
2012 - Komplettering balkonger
2013-2014 OVK samt spolning av rörstammar och avloppsbrunnar
2015 - Radonmätning
2016 - Renovering av trapphus och farstu
2017 - Fönster totalrenoverades samt dubbla grindar monteras i portal
2019 - Spolning av stammar, godkänd OVK samt dränering av grund baksida
2020 - Komplettering av yttertak samt rengöring och såpatvätt av naturstensgolv i trapphus

Kommande renoveringar, kommande avgiftsförändringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2017-2060. Inga större renoveringar närmsta tiden och heller inga kommande avgiftsförändringar

Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med ComHem avseende kabel-tv och samtliga lägenheter har fiberbredband (100/100 m.bit) från Ownit. Ett obligatoriskt tillägg om 139kr/mån tillkommer för bredbandet.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar kan nyttja tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel samt trevlig innergård.


Parkering
Föreningen disponerar 4 egna parkeringsplatser och dessa kostar 900kr/mån och alla är uthyrda. I övrigt råder boendeparkering på närliggande gator. Som folkbokförd på adressen får det att ansöka om boendeparkering hos Stockholms stad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Överlåtelseavgift
1182,5 kr Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
473 kr betalas av pantsättaren. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
https://brfmajolica.se/

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning. I den större innerhallen finns plats för kontor eller annat möblemang. Förvaringsmöjligheter finns i inbyggd garderob. Vacker fiskbensparkett och väggar i ljus kulör.

Hallen tar dig vidare till kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Köket erbjuder goda arbetsytor och gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av rostfri kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Här ryms enkelt matgrupp för 4 personer. Två stora och härliga fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Plastmatta på golv.
Vardagsrummet rymmer soffa med tillhörande bord samt TV med tillhörande möbel. Vacker fiskbensparkett även här och väggar i ljus kulör.

Rymligt sovrum med skjutdörr som rymmer 160 säng. Gott om förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob samt genom garderobsvägg.

Badrum med vitt kakel med svart bård på vägg och plastmatta på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, förvaringsskåp och dusch. Handfatet är flyttbart och möjliggör ett större duschutrymme.

Områdesbeskrivning

Mer centralt i Vasastan kan man knappast bo. I området finns omtalade Rörstrandsgatan med flertalet restauranger, caféer och boutiquer. För den som önskar mer shopping finns Västermalmsgallerian en kort promenad bort, strax över St Eriksbron. Vasaparken ligger några få minuter bort, en grönskande oas om somrarna och möjlighet till skridskoåkning på vintern. Rekreation finner man i Hagaparken med sina vackra promenadstråk. En längre promenad bort finns vattnet längs Brunnsviken. På vardaglig basis bjuder Röda bergen på promenadstråk längs med Karlbergskanalen nedanför Karlbergs slott. Goda kommunikationer med buss, tunnelbana, pendeltåg och flygbussar.

Mycket trivsamt område med nära till allt!