BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Bondegatan 64 B

  • 2 rum och kök
  • 51 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till en fantastisk lägenhet i gårdshuset med stora sällskapsytor och generös takhöjd i populära kvarter med Pom & Flora som granne! Här bor du i ett lugnt område omringat med flertalet restauranger så som Nook, Folii, Ai Ramen och Pom & Flora. Några minuter bort nås populära Nytorget och Vitabergsparken!

Väl inne i lägenheten möts du av en välkomnande entrè med en stor klädkammare med smart förvaringssystem som sväljer årstidernas alla kläder. I anslutning till entrèn nås det rymliga köket med gott om plats för större middagsbord. Vackert inbjudande fönster mot den lugna och lummiga innergården. Här finns all maskinell utrustning så som diskmaskin, ugn, fläkt, spis, kyl och frys. Vardagsrummet är väldigt socialt med dess öppna ytor och möjlighet för fri möblering. Här finner ni en platsbyggd soffa som är perfekt för dig som gillar att ha många vänner över på besök. Soffan funkar även väldigt bra som gästsäng. Gott om plats för fri möblering i form av skrivbordshörna samt övrigt möblemang. Även detta rum har ett vacker fönster mot den lugna gatan. Via en skjutdörr nås sovalkoven som idag nyttjas som ett fullstort sovrum. Här finns plats för dubbelsäng. Badrummet är helkaklat och mycket rymligt. Smart inrett med plats för förvaring. Här finns tvättmaskin, dusch, golvvärme, wc, handfat samt ett fönster mot gården.

Detta är sammantaget en social lägenhet för både singeln och paret i ett populärt och lugnt område!

- Stora sällskapsytor
- Populära kvarter
- Helkaklat och stort badrum
- Genomgående planlösning
- Beläget i gårdshuset
- Förening med god ekonomi
- Mysig och lummig innergård

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 0,5, hiss finns. Lägenhetsnummer 1159. Föreningen Brf Ked 15.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 300 kr (värme, vatten, Tv och bredband (+ 184 kr) ingår). Andel i föreningen är 3.1723 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Förening
Fastigheten på Bondegatan 64 byggdes åren 1915-16 och är ett flerbostadshus i fyra våningar. Brf Ked 15 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1999 och omfattar idag 31 bostadsrätter, 3 hyresrätter och 2 lokaler med hyresrätt.
Marken upplåts med tomträtt, nuvarande tomträttsavgäldsperiod löper tom 2027-12-31.

Ekonomi
Föreningens ekmonomi är god med låg belåning.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns det en tvättstuga som är utrustad med två nya tvättmaskiner, två torkskåp, torktumlare, mangel och stort grovtvättställ. Det finns även ett cykelförråd som nås från gatan och från gården och vidare ner i källaren. Föreningen har en mycket trevlig innergård med utemöbler på sommaren.

Genomförda renoveringar
1993 Rörstambyte, elstigar, renovering av tak, fasad och trapphus
2009 Nya tvättmaskiner, ommålning av portar
2010 Renovering tvättstuga
2012 Renovering fönster och innergård
2016 Säkerhetsdörrar till samtliga bostäder
2017 Hisshöjning, Ventilation och Yttertak
2017 Blev bygget av vindsvåningarna klara, och i samband med detta lades nytt tak
2018 Genomfördes en stor trapphusrenovering
2019 Byte av cirkulationspump skedde

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade. Kontrollerat med föreningen 2020-01-09.

Kommande avgiftändringar
Inga avgiftsändringar är planerade för tillfället. Kontrollerat med styrelsen 2020-01-09. Styrelsen sänkte avgiften efter försäljningen av vindslägenheterna 2017/2018.

TV & Bredband
Bredband och TV ingår i avgiften och motsvarar 184kr/mån som läggs på fakturan. Varje medlem kan utöka sitt bredband/TV för en extra kostnad i månaden.

P-platser/Garage
Föreningen har inga egna p-platser eller garage. I området gäller boendeparkering. Läs mer hos Stockholm Stad.

Ägande
Delat ägande godkänns. Juridisk person accepteras ej som medlem.

Överlåtelsevgiften
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av nuvarande prisbelopp.

Pantsättningsavgiften
Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 1% på nuvarande prisbasbelopp.

Områdesbeskrivning

Här bor du mitt i SoFo som är och förblir ett av Södermalms mest eftertraktade områden att bo i. Här är du omringad av populära restauranger och cafeèr så som Nook, Folii, Ai Ramen och Pom & Flora. Ett stenkast bort ligger Vitabergsparken, Lilla och Stora Blecktornsparken och Nytorget med dess fina utbud av mysiga cafeér och populära restauranger, missa inte t.ex. lördagsbrunchen på Urban Deli. På Katarina Bangata finner du bl.a. populära "Bondens Marknad" på sommaren.

Norra Hammarbyhamnen finns en bit bort med härliga promenadvägar längs vattnet. Vid hamnen finns även färjan över till Hammarby Sjöstad. Inom bekvämt promenadavstånd når du även Ringens och Skrapans köpcentrum med allt från inredningsbutiker till klädaffärer och livsmedelsbutiker, här finns inget mer att önska. Eriksdalshallen erbjuder även både inomhus/utomhusbad och utegym.

Utmärkta kommunikationer med flertalet busslinjer som på några minuter tar dig till Slussen och vidare!

Här bor du på bästa adress med närhet till allt!