BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Liljeholmskajen

Sjöviksbacken 5, 8tr

  • 3 rum och kök
  • 90 kvm

Beskrivning

New York, London och Sea Bay Hill... I en av Liljeholmens tre skyskrapor, som reser sig 75 meter över vattenytan, väntar ditt nya hem. Unik möjlighet att förvärva ett exceptionellt boende med bästa frontläge. Njut av slående sjökontakt med vardagsrum, kök och balkong beläget på första parkett. Här erbjuds en bedårande panoramavy över Årstaviken, Södermalm och Stockholms kända landmärken.

Bostaden är belägen på 8 våningen i Wingårdhs ikoniska och prisbelönta höghus, där vatten möter himmel. Bostaden är verkligen perfekt disponerad med stora sociala ytor i öppen planlösning med generösa fönsterpartier i gavelläge som medför härligt ljusinsläpp och slående milsvid fri och vidare så långt ögat når. Stor inglasad balkong med öppningsbara fönster som ger bostaden ett extra uterum med Mälaren som närmsta granne. Här finns två rymliga sovrum med sjöutsikt, varav ena med stor walk-in-closet/hemmakontor med sjöutsikt som kan göras om till ett tredje sovrum. Kök och badrum är smakfulla och välutrustade med påkostade tillval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet.

Här bor man med badrocksavstånd till vattnet - börja eller avsluta dagen med ett uppfriskande dopp. Runt hörnet finns motionsspåret runt Årstaviken med flera utegym, båtklubbar, badbryggor och caféer. Ett tryggt område med närhet till flera bra förskolor, skolor och populära lekparker gör Liljeholmen till ett givet område för familjen. Fantastiska kommunikationer, allt är ett stenkast bort vart du än vill bege dig.

Generellt om lägenheten

Hall – Inbjudande och ljus
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. På golvet ligger ett praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett vackert ekparkettgolv som löper vidare i hela bostaden. Hallen har säkerhetsdörr och erbjuder bra avhängningsmöjligheter och perfekta förvaringsytor via en inbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar i glas som rymmer alla ytterkläder.  

Exklusivt kök  – Plats för stora sällskap
Exklusivt Vedumkök med fokus på sjökontakten och umgänge där man genom en öppen planlösning mot vardagsrummet skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Här finns matplats för det stora sällskapet med slående milsvid utsikt. Köket har mycket goda arbetsytor och förvaringsytor. Köksutrustningen består av kyl, frys, spis, spisfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn. Allt smakfullt i rostfritt och påkostat från Siemens. 

Vardagsrum – Fokus på umgänge och fri vy över vattnet
Stort vardagsrum med högt i tak (2,6 m) med gavelläge som medför rikligt med ljusinsläpp och panoramavy över Årstaviken och Södermalm. Höga generösa fönster med djupa fönsterbrädor i marmor. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för socialt umgänge eller där man slår sig ner i en fåtölj och blickar ut över vattnet för att uppleva en rofylld stund. 

Balkong – 180 graders panorama vy över vattnet
Från vardagsrummet når man den ljuvliga balkongen med rakt frontläge mot Årstavikens glittrande vatten och härliga båtliv. En magisk plats som inbjuder till avkoppling och reflektion. Högt, ostört läge med med stark vattenkontakt och 180 graders fri vy från Skanstull till Hornstull. Balkongen är inglasad med helt öppningsbara fönster vilket förlänger säsongen och blir rummet man umgås i året om! Här kan man med fördel njuta av både morgon och kvällssol med Mälaren som närmsta granne. 

Sovrum 1 – Stort och rogivande 
Ligger med ostört läge mot gården. Här finns ett stort fönsterparti som ger rikligt med ljusinsläpp och härlig utsikt över Mälaren. Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för dubbelsäng och arbetshörna. Möjlighet till perfekta förvaringsytor genom att sätta upp en garderobsvägg. 

Hemmakontor, walk-in-closet eller extra sovrum
I anslutning till sovrum 1 ligger ett rymligt rum med fönster mot gård och Mälaren. Här kan man välja att förvara säsongens alla kläder eller göra om till ett extra sovrum eller arbetsrum. Se alternativ planskiss. 

Sovrum 2 – Ostört läge med magisk sjöutsikt 
Här sover man gott utmed föreningens lugna innergård och vaknar upp till underbar fri utsikt över Mälaren. Rummet passar utmärkt som barnrum, arbetsrum eller master bedroom med plats för dubbelsäng. Goda förvaringsytor via en rymlig garderob med överskåp.  

Badrum – Smakfullt påkostat
Praktiskt i anslutning till sovrummen ligger ett smakfullt badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med inslag av passande fondvägg i blått som bryter av på ett stilfullt sätt. Badrumsutrustningen består av wc, kommod, vägghängd torkställning, spegelskåp samt dusch med skjutbara glasväggar. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare från Siemens med goda avlastnings- och förvaringsytor ovanför. 

Övrigt
Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Gästlägenhet, tvättstuga, barnvagns- och cykelförråd finns att tillgå. Samtliga rum har vattensprinklers som extra säkerhet.

 

 

 

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 - 3 sovrum. Lägenhetsnummer 61804. Föreningen Brf Årgången.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 703 kr (värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.56841 %.

Driftskostnad

Totalt 991 kr/mån (11 892 kr/år) varav el 330 kr/mån, vatten/avlopp 150 kr/mån, försäkring 291 kr/mån, övrigt 220 kr/mån. Övrigt: 220 kr/mån är obligatorisk avgift för kabel-tv, bredband & IP-telefoni.

Bostadsrättsförening allmänt
Brf Årgången bildades 2013 och består av 183 st bostadsrättslägenheter samt 5 hyresrättslokaler. Föreningen äger fastigheten sedan 2014. Bostadshuset Kajen 4 har utsetts till årets Stockholmsbyggnad 2015 och är ett känt samt omtalat stadsmärke för Stockholm. 

Ekonomi
För närvarande finns det inga planerade avgiftsförändringar. Avgiften har legat på samma nivå sedan 2014. Föreningen har en mycket god ekonomi. Amorterade 6,1 msek 2019. Föreningens belåningsgrad ligger på 10 053 kr/kvm för 2019. Omsättning av två lån genomfördes i december. Ett utgående lån om ca 17,5 MSEK omförhandlades till en ränta om 0,68% på 3 år och det andra lånel om ca 32 MSEK till 0,91 % ranta på 5 år. En räntesankning med 0,16 respektive 0.32 %-enheter. För djupare information se www.argangen.se

Byggnadsår
2013-2014

Uppvärmning
Fjärrvärme 

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en trivsam och barnvänlig innergård med strålande utsikt över Mälaren. I fastigheten finns två tvättstugor, varav en belägen i källaren. Det finns även två cykelrum samt barnvagnsrum och en övernattningslägenhet på Sjöviksbacken 7 att hyra till en kostnad om ca 300 kr/natt. 

Planerade renoveringar/åtgärder
Endast normalt periodiskt underhåll. Föreningen följer en underhållsplan. 

Parkering
Garageplats finns tillgängligt i bergrumsgaraget för 1 400 kr/mån. Bergrumsgaraget är en privat anläggning som ägs av JM AB och administreras av Parkando. För mer information se hemsida www.bergrumsgaraget.se

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni
TV och internet samt IP-telefoni levereras via Telia Triple play som är ett obligatoriskt tillägg på 220 kr/mån.

Överlåtelseavgift 
1 163 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
465 kr.

Föreningens hemsida
www.argangen.se

Områdesbeskrivning

Liljeholmskajen
Vid Kajen har en ny stadsdel med riktig innestadskänsla växt fram. Här bor man med direkt närhet till stora grönområden, Mälaren och innestaden. Här finns det verkligen något för alla!

Kommunikationer
Liljeholmskajen har ett utmärkt läge oavsett om man åker kollektivt, med egen bil, cyklar eller går. Att kajen är en del av innerstaden märks också på det stora utbudet av kollektivtrafik som erbjuds. Tvärbanan går genom området med stationen Årstadal. Liljeholmstorget, som ligger en kort promenad bort eller en minut med tvärbana eller buss, är knutpunkt för kollektivtrafiken med både bussar, t-bana och tvärbana. I närbelägna Årstaberg stannar även pendeltåget. Med bil är det enkelt att komma direkt upp på Essingeleden.

Service och butiker
På Kajen finns flertalet populära kaféer, restauranger, livsmedelsbutiker och butiker. Liljeholmsgallerian ligger även inom bekvämt gångavstånd från Kajen. Gallerian innehåller ett 90-tal moderna butiker, restauranger, mataffärer och service som Systembolaget och apotek.

Fritid, natur och rekreation
Som boende på Liljeholmskajen har man närhet till både vatten, natur och många olika fritidsaktiviteter. Inom kort promenadavstånd ligger det stora orörda naturområden som Årsta skog som gränsar till Årstavikens strand. Här bor man med invid vattnet där man kan ta trevliga promenader utmed kajkanten. Närliggande Sjön Trekanten inbjuder till bad sommartid och skridskoåkning vintertid.För den badsugne finns även flera inomhusbad inom bekvämt avstånd som bland annat Eriksdalsbadet som ligger på Södermalm och som enkelt nås via Årstabron.

Närmsta grannen Södermalm
Bekvämt gång- och cykelavstånd till Södermalm via såväl Årstabron som Liljeholmsbron. På Södermalm finner man ett finns ett mycket rikt utbud av restauranger, pubar och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden.