BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Hägersten

Kristallvägen 6, vån 2

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • 2.895.000 kr /bud
  • 5073
  • 1219
  • 1951
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en stor och välplanerad 2:a om 65 kvm, med en underbar balkong i söderläge. Perfekt på sommaren då man har sol under större del av dagen. Bra ytor med rejält kök med fin matplatsdel, stort vardagsrum som inrymmer både dubbla soffor och matplatsdel för större sällskap. Vardagsrummet kan även delas av för att skapa ett extra sovrum, för den som önskar. Fint badrum med dusch (badkar får plats), tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och väggfasta skåp. Lägenheten är i mycket gott skick, byggår 2008/2009. Snyggt och smakfullt inredd med stora fönsterpartier, ljusa kulörer och ekparkettgolv. Mycket bra förvaringslösningar i både hall, kök och sovrum. Lägenheten är genomgående och har fönster åt 2 håll, vilket skapar ett fint ljusflöde. Kök och sovrum har fönster som vetter mot lummig baksida, ingen insyn.   Belägen i lugnt och fint läge på promenadavstånd till Telefonplan och Midsommarkransen. Här har man ett stort utbud av affärer, restauranger samt goda kommunikationer (T-bana och bussar). Från Telefonplan tar du dig med tunnelbanans röda linje till Södermalm på ca 6 minuter. Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 1202. Föreningen Brf Akvamarinen 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.895.000 kr /bud. Månadsavgift 3 900 kr (värme och vatten ingår. Obl. tillägg om 250 kr/mån för bredband ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Enligt schablon.

Allmänt om föreningen
Föreningen består av 41 lägenheter varav 34 upplåtes med bostadsrätt och 7 med hyresrätt. Hyresrätterna kan ses som en dold tillgång, då dessa kommer inbringa mycket kapital då dessa säljs framöver. Föreningen tog över fastigheten under 2015.  

Hemsida
https://brfakvamarinen1.bostadsratterna.se/

Byggnadsår
2008/2009

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Mekanisk frånluft. Tilluft via väggventiler eller via tilluftsdon i tak.

Barnvagsförråd
Finns i portarna 6 och 8.

Förråd
Till lägenheten finns ett vindsförråd om ca 5 kvm.

Cykelparkering
Finns på innergården.

Utförda och kommande renoveringar
2018 Stamspolning 
2019 Hissar besiktning 
2020 Sophus, dörr målning 
2020 Sophus, målning 
2021 OVK-besiktning 
2021 Golvslipning sten, inkl. trappor

Det finns i dagsläget inga planerade renoveringar. Avstämt med styrelsen 2020-06-02.

Avgiftsändringar
Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar. Avstämt med styrelsen 2020-06-02.

TV- och internetanslutning
Föreningen har ett gällande gruppavtal med Telia om leverans av så kallad Triple Play (Bredband, digital-tv och och IP-telefoni). Obligatoriskt tillägg om 250 kr/månaden. Avtalet gäller för alla lägenheter och betalas via månadsavgiften men för att kunna nyttja avtalet behöver varje bostadsrättshavare kontakta Telia inför tillträde för en registrering.

Bilplats

Föreningen har 29 st parkeringsplatser (350kr/mån). För närvarande 5 st. i kö.

Ägande
Delat ägande godkänns, juridisk person godkänns inte.

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.
Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra: Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!
Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en restaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen. Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 
I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  
För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.