BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Finnboda

Östra Finnbodavägen 39

  • 2 rum och kök
  • 49.5 kvm
  • 3.495.000 kr Utgångspris
  • 4596
  • 1286
  • 5411
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta 55+ boende i Finnboda. Ett boende som bjuder på promenadavstånd till stan eller varför inte ta cykeln in till Södermalm samtidigt som du får njuta av fantastisk utsikt och natur.

HSB brf Finnboda Trädgårdar är ett 55+ boende och består av två korshus och tre smalhus. Husen har gemensamma takterrasser med utekök och relaxavdelning med bastu, gym och poolhus. Förening ett aktivt föreningsliv med olika aktiviteter som passar alla.

Denna 2:a om drygt 50 kvm är belägen på entréplan med uteplats om ca 20 kvm. Trevlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med snygga materialval samt vacker utsikt över området. Köket har köksluckor i vitt, bänkskiva i grå laminat och stänkskydd i vitt kakel. Vitvaror såsom kyl/frys i rostfritt, varmluftsugn och mikro i rostfritt, integrerad diskmaskin. Från vardagsrummet når man den stora uteplatsen om ca 20 kvm. Här har man solen fram till lunch och njuter av utsikten över området hela dagen. Sovrummet är stort rymligt med praktisk klädkammare intill. Här ryms säng och förvaring. Badrummet är stort med kakel i vitt och klinker i grått. Här finns tvättmaskin, torktumlare, dusch med takdusch, handdukstork, toalett, handfat med kommod i vitt och praktiskt överskåp i vitt. badrummet har även härligt värmegolv. Lägenheten har en takhöjd om genomgående 2,5 meter och ett förråd.

Här är det nära till allt; Sickla köpkvarter och Forum Nackas breda affärs- och serviceutbud nås med några minuters bilfärd. Unikt läge vid Stockholms inlopp mitt emot Djurgården med 300 meter till vattnet där du har fantastisk utsikt över Djurgården och Gamla Stan. Mycket bra kommunikationer med buss eller båt på endast 15 minuter till city.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan Entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 46. Föreningen HSB brf Finnboda Trädgårdar.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 203 kr (Värme, kallvatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår). Andel i föreningen är 0.6418 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav El 100 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Lägenhetens nettoskuldsättning

703 174 kr

Överlåtelseavgift

2 006 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

856 kr.

Byggnadsår
2020

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen 
HSB brf Finnboda Trädgårdar är en bostadsrättsförening med guldkant för dig som är 55+. Föreningen består av 109 lägenheter fördelade på 2-4 rum och kök, varav några med magnifik utsikt över Saltsjön och Stockholms inlopp, andra med fantastisk milsvid utsikt över Nacka.

Föreningen är en äkta förening som äger marken.
Föreningen kräver medlemskap i HSB.

Kommande renoveringar
I dagsläget finns inga planerade renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-09.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2024-02-09.

Gemensamhetsutrymmen
I HSB brf Finnboda Trädgårdar finns flera olika typer av gemensamma utrymmen både inom- och utomhus. Både i nr 35 och nr 37 finns uteköksterrasser (plan 4) och bastu med terrass (plan 5). I nr 39 finns en övernattningslägenhet med fyra sovplatser (140+90+90 cm). Grovtvättstuga finns i entréplanet på nr 35 och nr 39. Snickarbod i entréplan på nr 41 (märkt Städ). Det finns även cykelrum och grovsoprum.

Kabel-TV & Bredband 
Telenor är leverantör av bredband, anslutningen är en obligatorisk kostnad om 144 kr för samtliga lägenheter i bostadsrättsföreningen. Det ingår även ett grundutbud av TV-kanaler.

Bilplats
Det finns både utomhusparkering och platser i garage.
Priser garage:
Enkel plats - 1 474 kr/mån.
Laddplats - 1 695 kr/mån, el-förbrukningen debiteras separat av föreningen.

Priser utomhusparkering:
431 kr/mån.

Alla föreningens parkeringsplatser hanteras av Corepark. De sköter både kö och debitering.
I dagsläget är det endast en kortare kö till garaget.
Parkering för gäster helger och kvällar finns på grusplanen nedanför trappan mellan nr 39 och 41.

I området finns också flera poolbilar från både Volvo och Toyota.

El och vatten
Föreningen har individuell mätning av el- och varmvattenförbrukning, kostnaden för förbrukning debiteras i efterskott via månadsavierna.

Ägande
Juridisk person accepteras ej.

Områdesbeskrivning

Välkommen till expansiva Finnboda. Här finns både nybebyggelse, varvsbebyggelse och grönområden.

Strandpromenaden och med några minuters bilväg når du Sickla Köpkvarter och Nacka Forum. Grundskola och förskola finns i området.

Båtklubb med med möjlighet till båtplats i närheten. I Finnboda Hamn breder den nya bebyggelsen ut sig som en egen liten värld.

Här är det nära till allt; Sickla köpkvarter och Forum Nackas breda affärs- och serviceutbud nås med några minuters bilfärd. Unikt läge vid Stockholms inlopp mitt emot Djurgården med 300 meter till vattnet där du har fantastisk utsikt över Djurgården och Gamla Stan.

Gångavstånd in till pulsen på Södermalm och med en kort bussresa med 402:an är du i Slussen på cirka 7 minuter eller så tar du 53:an via Slussen och Centralen vidare till Roslagstull.

I Finnboda Hamn är det alltid nära till naturen; i Nackareservatet väntar stigarna och motionsspåren på att utforskas. Den som vill stressa av kan gå ned till hamnen och blicka ut mot Valdermarsudde och samtidigt passa på att stanna till vid populära Fogia. För den båtintresserade finns båtklubb och möjlighet till båtplats.