BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Sandfjärdsgatan 29

  • 3 rum och kök
  • 70.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade trea i underbart högt gavelläge. Öppen planlösning med fantastisk milsvid utsikt över Årsta. Den välkomnande hallen är rymlig med gott om avhängningsmöjligheter. Ljust fullutrustat kök med matplats. Njut av fantastiska solnedgångar till middagen i kökets västerläge. Generöst vardagsrum med ett inbjudande ljusinsläpp från stort fönsterparti. Utgång till balkong med lyxigt trägolv i bästa söderläge ovanför trädtopparna. Två bra sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Stambytt badrum med dusch, handdukstork och tvättmaskin. Barnvänligt och populärt område med närhet till grönområden och mysiga promenadstråk. Direktbuss till Gullmarsplan och Södermalm. Utanför porten, en kort promenad bort ligger tvärbanestationen Valla Torg. Kort promenad till Årsta centrum med närservice såsom apotek, livsmedelsaffär och restauranger.

- Fritt läge på 4:e våningen!
- Välplanerad och ljus trea
- Härlig utsikt
- Kök med matplats, ny spis, nya köksluckor och ny diskbänk
- Stambytt badrum
- Stabil förening med grillplatser och grönområden för spel och umgänge
- Odlingspall finns för odling av grönsaker och blommor
- Internet ingår i avgiften
- Nära kommunikationer

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 120. Föreningen Brf Björklången.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 109 kr (värme, vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.57889 %.

Driftskostnad

Totalt 626 kr/mån (7 512 kr/år) varav el 450 kr/mån, försäkring 176 kr/mån.

Byggnadsår
1962

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utförda renoveringar
2015 - Stamspolning
2014 - OVK
2013 - Tvättmaskiner utbytta i tvättstuga
2012 - Nya torkskåp
2010 - Fönsterbyte
2009 - Asfaltering
2005 - Stambyte
1984 - Fasadrenovering

Kommande renoveringar
Idag är inga större renoveringar planerade.

Balkongprojekt, det finns planer på att byta balkongerna, se föreningens länk
bjorklangen.se/balkongutbyte-2019/

Föreningen
Brf Björklången bildades 1959 och är en äkta bostadsrättsförening. Totalt består föreningen 206 bostadslägenheter samt en butikslokal. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Sandfjärdsgatan nummer 9-33.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 2 tvättstugor med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkskåp i vardera.
Cykelförråd finns i huset.
Gemensam uteplats med möblemang och grill.


TV- och internetanslutning
Kabel-tv från ComHem (analogt basutbud) ingår i avgiften. Föreningen har nyligen installerat fiber från Stadsnätet som ingår i månadsavgiften.

Observera! Bredband är ej indraget i denna lägenhet. Eventuell kostnad kan tillkomma för installation av bredband in i bostaden.


Bilplats
Föreningen har 58 p-platser, 27 garage samt 33 platser i termogarage (utan väggar). Separat kö till samtliga platser. Ansökan görs hos föreningens expedition

Fri parkering på kringliggande gator.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, Minsta ägarandel är 10 %. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen på 3.5 % av prisbasbeloppet samt en pantsättningsavgift på 1.5 % av prisbasbeloppet.

Övrigt
Medlemsavgift till HSB på 500 kr betalas av köparen(engångsavgift) samt en årsavgift på 125 kr.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.